ashli
Bayan Üye
İçindekiler
* 200 ml süt kreması (Marketlerin soğuk raflarında duran Pınar, Ülker, Sek gibi markaların adı altında satılan kremalardan. Bir küçük kutusu 200 ml geliyor.)
* 1/2 su bardağı (cup) süt (125 ml)
* 1/2 su bardağı (cup) toz şeker (112.5 gr)
* 2 tatlı kaşığı (tsp) toz jelatin (aktarlarda bulabilirsiniz)
* 2 yemek kaşığı (tbs) su
* 3/4 su bardağ (cup) süzme yoğurt (190 gr)
* 1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (vanilya, damla sakızı gibi lezzetlendiricilerle de yapılabilir)
Sosu İçin :
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 yemek kaşığı su
* 1/2 su bardağı yabani meyve, taze veya donmuş (frenk üzümü, böğürtlen, ahududu, likapa, kara dut, vb.)
Hazırlanışı
* Küçük bir sos tenceresinin içine sütü, kremayı koyun. Orta ateşte, tel çırpıcıyla karıştırarak ısınana kadar pişirin.
* Ocağın üstünden alın. İçine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
* Küçük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koyun. Jöle tamamen eriyene kadar karıştırın. Dikkat edin topaklanmasın.
* Bu jöleli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine dökün. Yine karıştırın. Son olarak süzme yoğurdu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Tel çırpıcıyla çırpın.
* Hazırladığınız panna cotta'nızı 4 adet küçük bardağa eşit olarak paylaştırın. Buzdolabına koyun ve 5-6 saat, iyice soğuyana kadar bekletin.
Sosun Hazırlanması :
* Küçük bir sos tenceresinin içine 1 yemek kaşığı suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun.
* Kısık ateşte şeker eriyene kadar fokurdatın. Meyveleri içine katın. 2-3 dakika daha pişirin.
* Bir kenarda soğuması için bekletin.
* Servis yaparken, bu sostan panna cotta'ların üzerine dökün ve afiyetle yiyin.