sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Herbalist Gürkaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Günümüzde çok sık olarak karşılaşılan hastalıklardan bir tanesi olan Panik atak hastalığı. Kontrol altına alınamıyan Sıkıntı, Korku, Endişe ve Kaygı bozukluğundan kaynaklanan psikolojik bir hastalıktır. Bunlara etki eden sebeplerin başında sosyo ekonomik şartlar, Aile içi geçimsizlik ve monoton bir yaşam tarzının olmasıdır. İçe kapanık ve duygularını dışa vuramayan kişilerde bu hastalık daha çok sık rastlanmaktadır.Bu tür rahatsızlıkta olan kişilerin vakit kaybetmeden öncelikle bir psikolojik destek almalarında büyük yarar vardır. Erkeklere oranla kadınlarda daha sık rastlanılan panikatak hastalığı, ruhsal baskı ve yüklenmeler sonucu üreme organlarının görevlerini engellemekte ve bununla birlikte yumurtlama olmamaktadır. Sağlıklı bir şekilde karar verme yeteneğinin azalması sonucu olarak kişi kendine karşı özgüvenini yitirmekte ve içe dönük bir yaşantı sürdürmektedir. Yalnız kalma korkusu ile gelişen ölüm korkusu olayları panik atak nöbetlerin oluşumuna neden olmaktadır" dedi.
Panik atak hastalığında alınması gereken besinlerin dikkatle seçilmesi gerektiğine dikkat çeken Gürkaş, "Lifli gıda tüketimi ve meyveler bol miktarda alınmalı, az ve sık yemek yenilmeli, özellikle bakliyat ürünleri tüketilmeli, çay, kahve ve asit içeren içecekler alınmamalı gün içerisinde en az 2 lt su tüketimi yapılmalı, Şekerli gıda alımlarını azaltılmalı ve tuz ve yağ tüketimine dikkat edilmeli.
Güne başlarken 2 adet karanfili çiğnemeyi ihmal etmeyin, gün içerisinde Mayıs Papatyası Çayı, Yoğurt otu Bitki Çayı ve Mercanköşk bitki çayı tüketimi dönüşümlü olarak yapıldığında yatıştırıcı etkileri sayesinde tüm sinir sistemini iyi bir biçimde etkileyerek kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar.Ayrıca Ginko Biloba 1 tatlı kaşığı,Sarı Kantaron Çiçeği 1 yemek kaşığı,Kedi Otu 1 tatlı kaşığı, Rezene 1 çay kaşığı, Ginseng 1 tatlı kaşığı, Harnup 1 adet, Karabaş Otu 1 yemek kaşığı, Melisa 1 yemek kaşığı, Biberiye 1 tatlı kaşığı 2 lt suya ilave edilir. 1 kaynar getirilip günde 3 sefer aç karnına 1 bardak içilir. Uygulanacak bu kürde alınacak psikolojik tedavinin yanında oldukça faydalıdır" şeklinde konuştu.
Panik atak hastalığında alınması gereken besinlerin dikkatle seçilmesi gerektiğine dikkat çeken Gürkaş, "Lifli gıda tüketimi ve meyveler bol miktarda alınmalı, az ve sık yemek yenilmeli, özellikle bakliyat ürünleri tüketilmeli, çay, kahve ve asit içeren içecekler alınmamalı gün içerisinde en az 2 lt su tüketimi yapılmalı, Şekerli gıda alımlarını azaltılmalı ve tuz ve yağ tüketimine dikkat edilmeli.
Güne başlarken 2 adet karanfili çiğnemeyi ihmal etmeyin, gün içerisinde Mayıs Papatyası Çayı, Yoğurt otu Bitki Çayı ve Mercanköşk bitki çayı tüketimi dönüşümlü olarak yapıldığında yatıştırıcı etkileri sayesinde tüm sinir sistemini iyi bir biçimde etkileyerek kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar.Ayrıca Ginko Biloba 1 tatlı kaşığı,Sarı Kantaron Çiçeği 1 yemek kaşığı,Kedi Otu 1 tatlı kaşığı, Rezene 1 çay kaşığı, Ginseng 1 tatlı kaşığı, Harnup 1 adet, Karabaş Otu 1 yemek kaşığı, Melisa 1 yemek kaşığı, Biberiye 1 tatlı kaşığı 2 lt suya ilave edilir. 1 kaynar getirilip günde 3 sefer aç karnına 1 bardak içilir. Uygulanacak bu kürde alınacak psikolojik tedavinin yanında oldukça faydalıdır" şeklinde konuştu.