Pancar Turşusu MALZEMELER: (20 KİŞİLİK)
3 kg küçük körpe pancar
10 Diş sarmısak
1 Su bardağı sirke
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı
3 kg küçük körpe pancar
10 Diş sarmısak
1 Su bardağı sirke
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı
- Pancarların yeşil yapraklarını kesin.
- Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.
- Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın.
- Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın.
- Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın.
- Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün.
- Temiz bir kavanoza yerleştirin.
- Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün.
- Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin.
- Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.
- Oda sıcaklığında 2 gün bekletin.
- İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır.