Hestia
Bayan Üye
Malzemeler 1 kg pirinç
10-15 adet halka kalamar
20-25 adet karides
10-15 ufak midye
2 adet temizlenmis dilbaligi
1 mezgit filetosu
4 adet kirmizi dolmalik biber
4 adet dolmalik yesil biber
1 peket kuskonmaz konservesi
yarim çorba kasigi safran
2 adet kereviz yapragi
yarim kilo domates
1 adet küçük enginar
150 gr mantar
2 büyük kuru sogan
2 adet havuç
1/2 demet maydanoz
zeytinyag
karabiber, tuz
Hazırlanış dil baligi, mezgiti ve midyeleri bir yerde kereviz yapraklari, maydanoz, ufak dogranmis havuç, sogan ve domates ile beraber haslayin ve ayirin, (hasladiginiz suyu pilav yapiminda kullanmak üzere ayirin)
mantar ,ufak dogranmis kuskonmaz, enginar, dogranmis kirmizi ve yesil biber, kalamar ve karidesleri teflon bir tencerede kavurun kavururken baligin haslama suyundan ufak bir fincan dökebilirsiniz.
Pilavi,balik ve diger malzemeleri hasladiginiz suyu kullanarak pisiriniz,sulu haldeyken safrani ekleyiniz.
Pisen pilavin üzerine diger tüm malzemeyi ekleyerek demlenmeye birakiniz.
Servis yaparken üzerine kuskonmazlari ekleyerek süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun.