Shade.Anqer
Kayıtlı Üye
Malzemeler
400 gr temizlenmiş istavrit veya hamsi filetosu
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Diş sarımsak
2 Dal maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ
Süslemek için birkaç limon dilimi
Süslemek için birkaç kıvırcık salata yaprağı
Tuz
Hazırlanışı
* Temizlenmiş sarımsak ile maydanuzu ince kıyın.
* Balık filetolarını yıkayıp süzün ve kurulayın.
* Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpın.
* Sütü azar azar ilave ederek karıştırın.
* Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
* Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsağı ilave edin.
* Birkaç dakika dinlenmeye bırakın.
* Balık filetolarını karışıma bılayıp kızgın yağa atın.
* Çevirerek iki tarafını kızartın.
* Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin.
* Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin.
* Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
400 gr temizlenmiş istavrit veya hamsi filetosu
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Diş sarımsak
2 Dal maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ
Süslemek için birkaç limon dilimi
Süslemek için birkaç kıvırcık salata yaprağı
Tuz
Hazırlanışı
* Temizlenmiş sarımsak ile maydanuzu ince kıyın.
* Balık filetolarını yıkayıp süzün ve kurulayın.
* Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpın.
* Sütü azar azar ilave ederek karıştırın.
* Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
* Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsağı ilave edin.
* Birkaç dakika dinlenmeye bırakın.
* Balık filetolarını karışıma bılayıp kızgın yağa atın.
* Çevirerek iki tarafını kızartın.
* Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin.
* Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin.
* Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.