(özel haber) türkiye'de ilk defa yerli mermer makinelerini ürettiler

B0LdP1L0t

Banned
Mermer sektöründe traktörlü kollu zincirli kesme makinesi üreten Türk mermer firması, sektöre nefes aldırdı. Dünyada sadece İtalya'da üretilen makineleri, Türk mühendisler geliştirdikleri Ar-Ge projesi ile Türkiye'de de üretmeye başladı. Yurtdışından ithal edilen makinenin ciddi rakamlara mal olduğunu aktaran Afyonlu Türk firmasının Genel Müdürü Olcay Karagöz, yerli tasarım makinelerin sektör profesyonellerine fiyatlarda da yüzde 40 avantaj sağladığını kaydetti.
"SADECE İTALYA'NIN TEKELİNDEYDİ"
Kollu zincirli kesme makinesinin geçtiğimiz yıllara kadar sadece İtalyan tekelinde olduğuna dikkat çeken Olcay Karagöz, "2006 yılından bu yana yerli imalatçı olarak firmamız hizmet vermekte. Traktör zincirli kesme makinamız ise bu yıl hizmete soktuğumuz, dünyada da iki üreticisi olan makinalardan biri. Türkiye'deki tek imalatçısı biziz. Bu makine ocaklarda yerinde ebatlama, devrilmiş blokları istenilen ölçüye getiren hassas ve hızlı kesim yapıyor. Yurtdışında bu tip makinalar ithal edildiği zaman çok ciddi rakamlar isteniyor. Biz aynı makinayı fiyatları en az yüzde 40 aşağıya çekmiş olarak satıyoruz. Bu da döviz çıkışını ciddi şekilde etkileyen bir etken. Bu anlamda da sektöre ciddi ekonomik olarak katkısı oluyor. Katrakt makinamız da dünyada hızlı şekilde çalışan en güçlü makinadır. Çok ciddi satış rakamları yakalamış durumdayız. Talepler oldukça çok fazla" dedi.
"İTHALATI EN AZA İNDİRGEDİK"
Afyonlu Demmak Firması'nın ürettiği makinelerin tamamen yerli tasarım olduğunu vurgulayan Karagöz şunları söyledi: "Bu makinelerin üretimlerinin çoğu İtalya'da yapılıyor, mermer makinalarında öncü onlardır. Ama yerli üretimde kalite olarak da onlardan öne geçmiş olduğumuzu söyleyebiliriz. Ülkemizde 2012'den bu yana da önceki yıllara oranla bu alandaki ithalat da en aza indirgenmiştir. Üretimlerde komple birebir hiçbir makinayı kopya etmeyiz. Kendimize özgü dizaynlar yaparız. Halihazırda ocaklarımız ve fabrikalarımız olduğu için de kendi işletmelerimizde önce performans analizi yaparak piyasaya sunarız. Bünyemizde 4 makine mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisleri var. Güçlü bir ekip sayesinde yapılmış bir başarıdır."
Karagöz, makinaların üretiminde Ar-Ge aşamasının çok zor olduğu ve üretimin ciddi birikim gerektirdiğini belirterek, üretimin yapılması için ciddi yatırım maliyetinin altından kalkılabilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst