2-3 kişilik
Malzemeler:
Malzemeler:
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ (ben çiçek yağı ile ördek yağını karıştırdım)
- 1 soğan
- 300gr kırmızı veya beyaz et
- 2 tane havuç
- 2 su bardağı pirinç
- tuz
- karabiber
- pulbiber
- barbaris 1 tatlı kaşığı
- zira 1 tatlı kaşığı
Pilavın Özbekistan'da bir çok yapım tekniği vardır. Bu teknikler yöreden yöreye değişmekle birlikte sade
Yapılışı:
Özbek pilavının yapımı 3 aşamadan oluşur: 1) Yağın ısıtılması 2) zirvağın hazırlanması
1) Yağın ısıtılması
2) Zirvağın hazırlanması
3) Pirincin atılması
Suyu çekilene kadar orta ateşte kapağı açık olarak pişirilir. Su buharlaştıktan sonra buhar çıkmayacak şekilde bir tabakla veya kapakla kapatılır ve kısık ateşte pirinçler tane tane olana kadar veya pirincin üzerine tahta kaşıkla vurulduğu zaman tok ses çıkana kadar pişirilir.
Piştikten sonra ateş kapatılır ve pilav bir kaç yerinden tahta kaşıkla delinir ve 15-20dk kadar ağzı kapalı olarak dinlendirilir. Zirvakla karıştırarak veya olduğu gibi (önce pirinç