AySe^^
Bayan Üye
Özbek Pilavı...
MALZEME;
150 gr. iri kıyma
400 gr. pirinç
100 gr. haşlanmış nohut
100 gr. salça (50 şer gr. domates ve biber)
2 adet havuç
2 adet biber
250 gr. margarin
Tuz,karabiber
Yeterince su
TARİFİ:
Ayıklanmış pirinç ılık suya konur,bir yemek kaşığı tuz atılarak 5-10 dk. ıslanmaya bırakılır.Bir tencereye et ve yağ konarak kavrulur.Hafif kavrulduktan sonra havuç,soğan,biber ince bir şekilde doğranıp ete ilave edilir.5 dk. kavrulduktan sonra ıslanmış pirinç yıkanıp süzgece konur.Kavrulmakta olan et ve havuca pirinç ve haşlanmış nohut ilave edilir.5 dk. kavrulduktan sonra salça ve kaynamış et suyu ilave edilir.Kapağın altına yağlı kağıt konarak kapatılır.10 dk. sonra servise sunulur.
MALZEME;
150 gr. iri kıyma
400 gr. pirinç
100 gr. haşlanmış nohut
100 gr. salça (50 şer gr. domates ve biber)
2 adet havuç
2 adet biber
250 gr. margarin
Tuz,karabiber
Yeterince su
TARİFİ:
Ayıklanmış pirinç ılık suya konur,bir yemek kaşığı tuz atılarak 5-10 dk. ıslanmaya bırakılır.Bir tencereye et ve yağ konarak kavrulur.Hafif kavrulduktan sonra havuç,soğan,biber ince bir şekilde doğranıp ete ilave edilir.5 dk. kavrulduktan sonra ıslanmış pirinç yıkanıp süzgece konur.Kavrulmakta olan et ve havuca pirinç ve haşlanmış nohut ilave edilir.5 dk. kavrulduktan sonra salça ve kaynamış et suyu ilave edilir.Kapağın altına yağlı kağıt konarak kapatılır.10 dk. sonra servise sunulur.