Oyunculuk İnsanları İnceleme Bilimidir!

ashli

Bayan Üye
m288jYL.jpg

Gerçek hayat çok dramatik olabiliyor..

‘Düzenbaz’daki rolüyle Altın Küre’den ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülüyle dönen Jennifer Lawrence, sadece AKŞAM Pazar’da okuyabileceğiniz röportajında son filminden bahsetti.

Son yılların en iyi çıkış yapan aktrislerinden bahsederken Jennifer Lawrence’ı başa yazmak gerekiyor sanırım. ‘Açlık Oyunları’ serisiyle bir anda radarımıza giren, daha sonra son rol aldığı film ‘Düzenbaz’da da birlikte çalıştığı yönetmen David O. Russell’ın ‘Silver Lining Playbook-Umut Işığım’ adlı filmiyle Oscar’a uzanan aktris, şu sıralar şöhretinin doruğunda. Russell onun için, “Öyle çaba göstermeden oynamasına rağmen o kadar iyi ki, bunu onun doğallı-ğına bağlayabiliyorum ancak” diyor.

‘American Hustle’da da yine Oscar’a uzandığı Tiffany gibi sorunlu bir karakter olan Rosalyn Rosenfeld’i canlandırıyor. Başka bir kadınla ilişkisi olan kocasına rağmen boşanmak istemiyor ve ‘arıza’ çıkarmaya yine meyilli…
X-Men’deki ‘Mystique’ rolünü de hesaba katarsak, Lawrence’ın son dönemde daha ‘dengesiz’ karakterleri canlandırmaya başladığı doğru. Yine de kendisini geniş kitlelerin tanımasına sebep olan ‘Açlık Oyunları’nda canlandırdığı karakter Katniss yaşadığı tüm zorluklara rağmen, naif bir duruş sergiliyordu. Yani henüz bir role saplanmışlıktan bahsetmek için erken...
Daha 14 yaşındayken aktris olmak için ailesini zorlayıp New York’a taşınan, okulunu 3,9 not ortalamasıyla iki sene erken bitiren birinin zekâsını hafife almak olur herhâlde role saplandığını iddia etmek... Filmin yapımcısının sadece AKŞAM Pazar okurlarına özel yaptığı 24 yaşındaki genç yıldız Jennifer Lawrence röportajını paylaşıyoruz...

SETTE ÇOK ÖZGÜRDÜK

David O. Russell ile çalışmanın çok özgür olduğunu duymuştuk. Onunla çalışmak nasıl bir şeydi? Hiç zorluk yaşadınız mı?
Gerçek hayat bazen çok dramatik olabiliyor, hatta bazen o kadar berbat ki komik hale geliyor. Ama her şey bir kenara, David inanılmaz karakterlere sahip ve bu inanılmaz karakteri, karakterlerinizi canlandırırken sizin özgürlüğünüz hâline geliyor. Bazen öyle özgür oluyoruz ki sayfada yazanlardan tamamen farklı şeyler ortaya çıkıyor. Kimse David gibi filmler çekmez. Karakter yaratmakta ve oyuncunun karakteri hissetmesinde çok yardımcı oluyor. Onunla çekim yaptığınızda hiç sıkılmıyorsunuz. İmkânı yok...

Rosalyn nasıl bir karakter?
Rosalyn’in dünyaya bakış açısı oldukça farklı. Ruhsal durumu da herkesten farklı. Bir an çok mutluyken, başka bir an da tamamen modu düşebiliyor. Onun hareketleri mantık içermiyor. Onda herhangi bir tutarlılık aramak saçma; korkutucu, dramatik ve çılgın. Manipülatif biri ama bunu gençliğinin verdiği naiflikten yapıyor aslında. Çünkü iyi mi, kötü mü yapıyor bilmiyor. Yaptıklarının ağırlığını anlayamıyor. Bu yüzden zor bir karakter olmasına rağmen onu daha kolay kabul edebiliyor ve sevebiliyorum.

SETE GELMEDEN ÇALIŞMAM

Karakterinize nasıl hazırlandınız?
Ben genelde senaryoyu okuyana kadar hiç düşünmem ve bu sürece de sete gelip konuşmaya başlayana kadar başlamam. Çünkü öyle çok çalışıyorum ki! İşte değilken de çalışmayı düşünürsem nasıl bir karmaşa içinde olurum acaba! Bilmiyorum. Rosalyn tarzı bir insan için tüm bilgiyi bütün gün televizyon ve film izleyerek edinebildim. Sete geldiğimde onu biraz değiştirdim sadece.

Rosalyn’in herkesten farklı bir dünyası var diyebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz?
Çekimlere başlamadan önce senaryonun üstünden geçecektik. David bana, aklında benim sarı bulaşık eldiveni giydiğim ve evde ‘Live and Let Die’ şarkısını söyleyerek dolandığım bir halimin olduğunu söyledi. Ben de bunun harka bir fikir olduğunu düşündüm. Karakterimin o hali aklımda belirdi. Evet, şarkı söyleyecek, dans edecek, her şeyi yapacak… Ama karakterim o kadar sinirli ki uzun zamandır ona yalan söylendiğini ve her şeyin dışında bırakıldığını görüyor. Ve öyle bir noktaya geliyor ki uzun zamandır uğruna savaştığı kocası ve evliliği için evde hapis kaldığı zamanın boşuna olduğunu anlıyor. Sonunda her şeyi bırakmaya hazır hale geliyor.
Çok çılgın zamanlara hazır o yüzden.

HIlmkR6.jpg

SAHNELERİ OYNARKEN SANKİ MEDİTASYON YAPIYORUM

Bu karakter size kendinizi yeniden tanımlamanıza yardımcı oldu mu?
Evet, daha önce hiç böyle hissetmedim. Bence oyunculuk insanları inceleme bilimi. Büyüdüğüm Kentucky şehri küçüklüğümden beri yaptığım her şeyin toplamı. Bu bana insanları izleyip yaptıklarını inceleme ve onların vücut mimiklerini taklit edebilme fırsatını tanıdı. Bir insanı nasıl anlayabileceğimi gösterdi; mesela nasıl bir insanı canlandırıyorsun? Nasıl hareket eder? Nasıl yürür... Hem sahneleri oynarken garip bir şekilde sanki meditasyon yapıyormuşum gibi oluyor. Mesela sahne arasında üşüyorum diyelim, sahne başladığında hissetmiyorum.
Başka bir örnek, mesela sahnede acı çekiyorumdur, kes dediklerinde iyiyimdir.

Amy Adams ile çok iyi bir kimya sağladığınız düşünülüyor. Kendisiyle çalışmak nasıldı?
Şu ana kadar çalıştığım en harika oyunculardan biri Amy Adams gerçekten de. Onu çalışırken izlemek harikaydı.

Bu film, görünmeyen maskeler, yüzeysellik ve yapaylığa odaklanıyor. ‘Açlık Oyunları’ filminde de sahteliğe karşı bir duruş var. Acaba işinde sıkça bu tarz bağlantıları düşünüyor musunuz? Sence Katniss ve Rosalyn aynı filmde ve kitapta bir araya gelseler, birbirleri hakkında ne düşünürdü ya da birbirlerine ne derlerdi?
‘Açlık Oyunları’ kitaplarının setini okudum. Her kitapta farklılaşıyor karakter biraz daha. Bu yüzden Katniss ve Rosalyn karşılaşsaydı birbirlerine ne derlerdi, ne düşünürdüler birbirleri hakkında hiçbir fikrim yok. Hatta onu bırakın, birilerinin bunu yazdığını hayal bile edemiyorum. Filmler, karakterler ve konular çok çok farklı. O kadar farklı ki hiç bilemiyorum. Hayal gücümün dışında...

LAWRENCE HAKKINDA BİRKAÇ ŞEY

- 2011 yılında People Dergisi tarafından ‘Dünyanın En Güzel İnsanları Listesi’ne alındı.
- Gitar çalmayı çok seviyor.
- 2005 yılında New York’a iner inmez havaalanında bir fotoğrafçı tarafından keşfedildi.
- En hayran olduğu oyuncu Jeff Bridges.
- En sevdiği aktrisler Laura Linney, Merly Streep ve Cate Blanchett.
- Babasının çimento şirketi var. Annesi ise bir anaokulu kampında yönetici.
- Genellikle filmlerde gördüğünüzün aksine, aslında doğal bir sarışın!
- Hollywood’taki en iyi arkadaşları Emma Stone ve John Hutcherson.
- En sevdiği filmler: Big Lebowski-Büyük Lebowski, Boogey Nights-Ateşli Geceler, Midnight in Paris-Paris’te Gece Yarısı, Harold ve Maude ve I Heart Huckabees-Tesadüfler.

KAAN KAVUŞAN
aksam.com.tr

XRhffTf.jpg

---> Oyunculuk İnsanları İnceleme Bilimidir!

Paylaşım için teşekkürler.

Güzel yorumlamalar.

Son düzenleme:
---> Oyunculuk İnsanları İnceleme Bilimidir!

Son dönemin en popüler kadın aktristi...

Oscar Ödüllü(!) hemide :D

family ajansa üyeyim cokta memnunum İstanbullu gelinn projesinde yer aldım ve daha yeni kayıt oldum sizlerede tavsiye ederim.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri