SaMuRai
Kayıtlı Üye
Malzemeler
3-4 adet yufka
Yenilebilir otlar
1 soğan
1 yumurta
1 bardak süt
Sıvıyağ
tuz
baharatlar
Tarif
İnce kıyılmış soğanlar sıvıyağda biraz sararınca iyi yıkanmış ve iri doğranmış otlar eklenir.
İstenilen baharatlar ve tuzu eklenir.
10-15 dk kadar pişirilir. S
oğumaya bırakılır.
Yufkalar büyüklüğüne göre üçgen şeklinde dörde veya altıya bölünür.
1 bardak süt,1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 yumurta karıştırılır.
Kesilen yufkaların geniş tarafına hazırlanan içten konur ve rulo yapılır.
Yağlanmış tepsiye konur.
Üstüne de sıvıyağ sürülüp 200o fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Çıkarınca üzerine su serpip üstüne gazete kağıdı örtülür ve bir örtüyle sarılır.
Böylece börek kurumamış olur.
3-4 adet yufka
Yenilebilir otlar
1 soğan
1 yumurta
1 bardak süt
Sıvıyağ
tuz
baharatlar
Tarif
İnce kıyılmış soğanlar sıvıyağda biraz sararınca iyi yıkanmış ve iri doğranmış otlar eklenir.
İstenilen baharatlar ve tuzu eklenir.
10-15 dk kadar pişirilir. S
oğumaya bırakılır.
Yufkalar büyüklüğüne göre üçgen şeklinde dörde veya altıya bölünür.
1 bardak süt,1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 yumurta karıştırılır.
Kesilen yufkaların geniş tarafına hazırlanan içten konur ve rulo yapılır.
Yağlanmış tepsiye konur.
Üstüne de sıvıyağ sürülüp 200o fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Çıkarınca üzerine su serpip üstüne gazete kağıdı örtülür ve bir örtüyle sarılır.
Böylece börek kurumamış olur.