Otlu Gül Böreği

SaMuRai

Kayıtlı Üye
Malzemeler

3-4 adet yufka

Yenilebilir otlar

1 soğan

1 yumurta

1 bardak süt

Sıvıyağ

tuz

baharatlar


Tarif
İnce kıyılmış soğanlar sıvıyağda biraz sararınca iyi yıkanmış ve iri doğranmış otlar eklenir.
İstenilen baharatlar ve tuzu eklenir.
10-15 dk kadar pişirilir. S
oğumaya bırakılır.
Yufkalar büyüklüğüne göre üçgen şeklinde dörde veya altıya bölünür.
1 bardak süt,1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 yumurta karıştırılır.
Kesilen yufkaların geniş tarafına hazırlanan içten konur ve rulo yapılır.
Yağlanmış tepsiye konur.
Üstüne de sıvıyağ sürülüp 200o fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Çıkarınca üzerine su serpip üstüne gazete kağıdı örtülür ve bir örtüyle sarılır.
Böylece börek kurumamış olur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst