öss birkaç bilgi

PReѧ

Kayıtlı Üye
SINAV TEK OTURMDA YAPILACAK
SINAVDA HER ADAYA TEK SORU KİTAPÇIĞI VE TEK CEVAP KÂĞIDI VERİELCEK.
SINAVDA 30 AR SORULUK 8 TEST YER ALACAK.
ANCAK ADAYLAR 6 TES CEVAPLAYACAK.
180 S0RU10 TUR CEVAP KÂĞIDI KULLANILACAK.
SINAV SÜREİ 195 DK OLACAK. 3 SAA 15 DK.
ÖSS’de Yer Alacak Testler VE SORU SAYILARI
I.Ortak Derslerle İlgili Testler
  • MATEMATİK–1 Testi (MAT–1) 30 Soru
  • Fen BİLİMLERİ–1 Testi (FEN–1) 30 Soru
( TOPLAM 120 SORU )

II.Alan Dersleri ile İlgili Testler
1)Edebiyat-Sosyal Bilimler Testi (Ed-Sos) 30 Soru
2)Sosyal Bilimler–2 Testi (Sos–2) 30 Soru
3)Matematik–2 Testi (Mat–2) 30 Soru
4)Fen Bilimleri–2 Testi (Fen–2) 30 Soru
KONULAR, PUAN TÜRLERİ VE DAĞILIMLARI
alan.jpg

SAY–1, SÖZ–1 ve EA–1 Puanlarının (Y-ÖSS) Kullanılacağı Yükseköğretim Programları
Meslek Yüksekokulu programları (sınavsız geçişten sonra boş kalan kontenjanlara yerleştirmede)
Açık öğretim ön lisans programları Açık öğretim lisans programları (İngilizce öğretmenliği hariç)
Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre (ön kayıtla) öğrenci alan lisans programları (ÖSS Kılavuzu Tablo–5)
Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanların kendi alanlarındaki (ek puanla girilen) yükseköğretim programları
A- Mesleki Eğitim Fakültesi programları
B- Teknik Eğitim Fakültesi programları
C- Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi programları

D- Ticaret ve Turizm Eğitimi Fakültesi programları
E-İlahiyat Fakültesi programları
F- Eğitim Fakültelerinin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Okul Öncesi, Anaokulu, Üstün Zekâlılar, Zihin Engelliler, Görme Özürlüler ve İşitme Engelliler Öğretmenlikleri
Sağlık Yüksekokulu
Endüstriyel Sanatlar Yüksekokulu
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Turizm ve Otel İşletmeciliği YüksekokuluEndüstriyel Sanatlar YüksekokuluSivil Havacılık Yüksekokulu
Uygulamalı Yabancı Diller YüksekokuluBankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, .....ve diğerleri

•SAY–2, SÖZ–2 ve EA–2 Puanlarının (Y-ÖSS) Kullanılacağı Yükseköğretim Programları

Yukarıda sayılanlar (Mesleki teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanların kendi alanlarındaki, ek puanla girilen yükseköğretim programları ile açık öğretim lisans programları) dışındaki 4 ya da daha çok yıl süreli lisans programları

DİL Puanının (Y-ÖSS-DİL) Kullanılacağı Yükseköğretim Programları

DİL puanı bir tane olduğu için, yabancı dil ağırlıklı puanla öğrenci alan tüm lisans ve ön lisans programları için Y-ÖSS-DİL puanı kullanılacak

SAYISAL 2 PUANI

SAYISAL 2 puan türü sayılsa öğrencilerin alan içi tercihlerinde yerleştirilmek için kullanılacaktır. Bu öğrenciler Test 1 in tamamını ve Test 2 den Mat–2 Fen–2 Testlerini çözeceklerdir. Sayısal 2 puanında testlerin önem sırası, ağırlıkları ve puan getirileri dikkate alındığında MATEMATİK FEN TÜRKÇE SOSYAL şeklindedir. SORULARIN İÇERİĞİ İÇİN 2006 ÖSS SIK SORULAN SORULAR SUNUSUNU İNCELEYİNİZ.

Burada Sizlere yeni sisteme göre bir puan hesaplamaya çalışmayacağız. Çünkü eski yeni sistem tamamen farklıdır. Bu konuda ÖSYM Başkalığının Resmi Web sitesi olan www.osm.gov.tr adresinde 2006 ÖSS ile ilgili olarak çok sorulan sık sorular bölümünde bunu mümkün olmadığı belirtilmiştir.

EA 2 PUANI
Bu puan türünde Test 1 in tamamı ile Test 2 den Matematik 2 ve Ed-Sos testleri çözülecektir. Eşit ağılık puan türünde önem sırası puan getirisine göre dikkate alındığında MATEMATİK TÜRKÇE SOSYAL FEN şeklindedir. SORULARIN İÇERİĞİ İÇİN 2006 ÖSS SIK SORULAN SORULAR SUNUSUNU İNCELEYİNİZ.
SÖZ 2 PUANI
Bu puan türünde Test 1 in tamamı ile Test 2 den Sosyal 2 ve Ede-Sos testini çözecektir. Sözel 2 puan türünde soruların önem sırası katkı getirisine göre dikkate alındığında Türkçe Ed- Sosyal Sosyal 1 Sosya 2 Matematik1 ve Fen1 olarak sıralanabilir. SORULARIN İÇERİĞİ İÇİN 2006 ÖSS SIK SORULAN SORULAR SUNUSUNU İNCELEYİNİZ.

DİL PUANI

Bu puan türünde test 1 in tamamı ile Dil Testi çözülecektir. Dil puanında türünde soruların önem sırası katkı getirisine göre dikkate alındığında Dil Türkçe 1 Sos 1 Mat 1 ve Fen 1 şeklindedir

takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri