Osmanlı Cumhuriyeti (2008)

DiReNiS

Bayan Üye
Yapım : 2008, Türkiye

Tür : Dram / Komedi

Yönetmen : Gani Müjde

Senaryo : Gani Müjde

Oyuncular : Ata Demirer, Vildan Atasever, Ceyhun Yılmaz, Sezen Aksu, Sümer Tilmaç, Ali Düşenkalkar, Atilla Olgaç, Zuhal Yalçın, Kerem Kupacı, Yusuf Atala, Hakan Vanlı, Belma Canciğer Müjde, Ceren Soylu, Ruhsar Öcal, Özden Özgürdal, Caner Uncuoğlu

Yapımcı : Şükrü Avşar

Görüntü Yönetmeni : Uğur İçbak

Gösterim Tarihi : 21 Kasım 2008

Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp , kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor. Filmde Atatürk’ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı’nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti’nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor. Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı Cumhuriyeti’nin devam etmesi, ülkede yabancıların toprakları paylaşması, Ankara’nın başkent olmaması, padişahın olması, hükümetin AB yanlısı olması, tabelaların, plakaların hem Türkçe, hem Arapça olması, padişahın sürgüne gönderilmesi, padişahın kaftanının altında takım elbise olması gibi trajikomik hikayeler ve ayrıntılar yer alacak. Filmin ikinci yarısında ise Atatürk’ün var olduğu bir Cumhuriyet anlatılıyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
bence daha güzel ve daha akıcı bi film olabilirdi yani Gani MÜJDE biraz teklemiş sanırım bu filmde diğer gani mjde filmleri gibi değildi ama her şeye rağmen içinde biraz ülke sevgisi olan biri bile filmin sonunda duygulanır şahsen ben duygulandım bi patlama bi haksızlığa dur deyiş var hele ki son sahne Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK' ün sesi ve konuşması "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !"

---> Osmanlı Cumhuriyeti

aşırı saçma

ülkede padişah var meşruti monarşi sürüyo ama

osmanlı cumhuriyeti !

bugün izledim...beklediğim gibi değildi..

daha komik bekliyordum..daha farklı olaylar bekliyordum...

amerikan mandası altında yaşayan bir osmanlı ve pısırık bir osmanlı padişahı....

çok beğenmedim açıkçası....

:)

komedi filmi değildi benim gözmde

"atatürk olmasaydı" konulu süper bir film bence :)

Filmin amacı güldürmek değil.Hayatımda izlediğim en iyi 5 Türk filmi arasına girer ..Atatürk Neden Büyük Bir adam bi kez daha anltan bir film...

(+)

Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber ankara nakliyat
bypuff
Geri