Oscar’a Doğru / En İyi Erkek Oyuncu

Silencio

Kayıtlı Üye
leonardo_dicaprio_wolf_of_wall_street-horz-vert.jpg

İlk kez The Last Command ve The Way of All Flesh filmlerindeki performanslarıyla Emil Jannings’in layık görüldüğü “En İyi Erkek Oyuncu” Oscar’ını o günden bu yana yetmiş altı aktör kucakladı. Bu anlamda rekor aldığı üç ödülle geçen sene de ödüllendirilen Daniel Day Lewis’e ait. Spencer Tracy, Fredric March, Jack Nicholson, Marlon Brando, Dustin Hoffman, Gary Cooper ve Sean Penn bu ödülü iki kez kazanırken yakın zamanda kaybettiğimiz efsanevi aktör Peter O’Toole ise sekiz kez aday gösterilmesine rağmen ödüle layık görülmemiştir.

Gelelim En İyi Erkek Oyuncu kategorisinin bu seneki adaylarına; 12 Yıllık Esaret’te Solomon Northup’a hayat veren Chiwetel Ejifor, filmler için gösterdiği fiziksel değişime bir de göbekli halini ekleyen Christian Bale, Peter O’Toole’nin tahtının bir numaralı adayı Leonardo DiCaprio, Sınırsızlar Kulübü’ndeki’ performansıyla bu kategorinin favorisi Matthew McConaughey ve bu seneki adayların en yaşlı ismi Bruce Dern.

1979 yılında Coming Home ile “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülüne aday gösterilen Bruce Dern, o günden bu yana ilk kez Akademi üyeleri tarafından adaylığa layık görüldü. Nebraska’da Alzheimer hastası Woody Grant’ı canlandıran Bruce Dern’in performansı oldukça başarılı olsa da bu sene performans açısından ciddi rakiplerle yarışıyor olması en büyük dezavantajı.

12 Yıllık Esaret “En İyi Film” Oscar’ını kazanırsa ilginç bir zafere imza atabilir, zira filmin diğer ana kategorilerde ödül alma şansı pek de yüksek değil. Bu doğrultuda “En İyi Uyarlama Senaryo” kategorisinde de benzer sebeplerle favori gösterdiğim 12 Yıllık Esaret’in bu iki kategori dışında ödüle layık görüleceğini düşünmüyorum. Bu konuyu “En İyi Film” değerlendirmesinde uzun uzun ele alacağım. Konumuza dönecek olursak özetle Chiwetel Ejiofor da Bruce Dern gibi senenin “iyi” performanslarından birine imza atmış olsa da ödül beklemek hayalcilik olacaktır.

Kalan üç adaydan ikisinin performanslarının birbirine yakın olduğunu düşünüyorum. Lakin, Christian Bale’in hem şansı hem de genel olarak performansının McConaughey’nin gerisinde olduğunu söylemem gerekiyor. David O.Russell’la çalıştığı The Fighter ile yardımcı oyuncu kategorisinde Oscar’ı kucaklayan Bale Düzenbaz ile yine O.Russell kontenjanından ödüle aday gösterildi.

Matthew McConaughey’in ne kadar iyi bir oyuncu olduğu hakkında çok da fazla sözü uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. İlk kez Oscar’a aday olan başarılı oyuncu HIV enfeksiyonu kapan Ron Woodroof’a hayat verdiği Dallas Sınırsızlar Kulübü’ndeki performansıyla da bu sene ödüle en yakın isim konumunda. Bana kalırsa hem film hem de oyunculuklar gereğinden fazla abartılıyor. Ben “iyi bir oyuncunun iyi bir performansı“ olarak tanımlasam da Akademinin fiziksel değişim gösteren oyuncuları ödüllendirmeyi sevdiği su götürmez bir gerçek.

Gelelim son olarak benim bu kategorideki favorim, performans olarak da tüm adayların üstünde olan Leonardo DiCaprio’ya. Her ne kadar önceki senelerde Akademi üyeleri kendisini görmezden gelmiş olsa da Para Avcısı’ndaki performansıyla bu geleneğin değişeceğini düşünüyorum. Pek tabii fiziksel değişim göstermiş olsaydı Akademi üyeleri bir saniye bile düşünmeden ödülü kendisine vermekten keyif duyardı ama bu sene gereğinden fazla abartılan oyunculara değil hak edene verecek olurlarsa Leonardo DiCaprio’nun geceden ödülle ayrılacağına hiç şüphem yok.​

---> Oscar’a Doğru / En İyi Erkek Oyuncu

Gelelim son olarak benim bu kategorideki favorim performans olarak da tüm adayların üstünde olan Leonardo DiCaprio’ya. Her ne kadar önceki senelerde Akademi üyeleri kendisini görmezden gelmiş olsa da Para Avcısı’ndaki performansıyla bu geleneğin değişeceğini düşünüyorum. Pek tabii fiziksel değişim göstermiş olsaydı Akademi üyeleri bir saniye bile düşünmeden ödülü kendisine vermekten keyif duyardı ama bu sene gereğinden fazla abartılan oyunculara değil hak edene verecek olurlarsa Leonardo DiCaprio’nun geceden ödülle ayrılacağına hiç şüphem yok.

Diyecek başka bişey yok !

---> Oscar’a Doğru / En İyi Erkek Oyuncu

En İyi Erkek Oyuncu: Matthew McConaughey – Dallas Buyers Club

Tebrik etmek gerek ama çok yanlış bir karar diye düşünüyoum.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri