Oruk (kilis)

İnci

1907
Prenses
Malzemesi:
3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
1 kg. orta yağlı makinede iki kez çekilmiş veya dövülmüş et
2 çorba kaşığı nane
1 baş soğan
1 baş sarımsak
yeterince kırmızı biber, karabiber ve tuz.

Yapılışı:
Bulgur tepsiye konur. Su ile hemen ıslatılır. Kaşıkla karıştırılır. Soğan ve sarımsak çok küçük olarak üzerine doğranır. Nane, kırmızı biber, karabiber ve tuz ilave edilerek yoğrulur. 20-25 dakika sonra et karıştırılır. Yumuşayıncaya kadar yoğurma işlemine devam edilir. Köfte tepsinin bir yanında toplanır. Sıkımlanır ve sıkımlar şişlerde "Adana Şiş Kebap / Adana Kebap" şekline getirildikten sonra hafif meşe kömürü ateşinde pişirilir. İstenirse sıkımlar ızgara köfte şekline de dönüştürülebilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst