önCe kokLayın sonRa yiyin .. kiLo aLmayn ..

ReLax BaBy

Bayan Üye
İnsanın ruhsal durumunu belirleyen beyindeki merkezler, koku merkezlerinin hemen yanında ve onunla bağlantıda
Bu da güzel kokuların nasıl olup da bizi bu kadar etkilediğinin en önemli göstergelerinden biri oluyor
Yapılan araştırmalar yeşil elma, muz ve nane kokusunun insanda tokluk hissi yarattığını ve
zayıflamamızda yardımcı olduğunu ortaya çıkardı
Bu yiyeceklerden yayılan koku molekülleri beynimize doğrudan ulaşıyor ve bizi o yemeği yemiş gibi kandırabiliyor
Belli kokuların solunması ise 6 aylık bir periyod içinde kilo vermenize yardımcı oluyor

Diyet, nasıl daha etkili oluyor?
Tabağınızdaki aromaların kokusunu iyice hissedebilmek için akciğerinizden derin nefes alın
Daha fazla koku moleküllerinin burnunuza ulaşabilmesi için, yemeklerinizi sıcak yemeyi tercih edin ve
lokmaları ağzınızda yavaşça çiğneyin
İştah hissinizi tatmin etmek için, karnınız tam olarak doymamış olsa bile
koklamak beslenme oranınızı azaltmanıza yardımcı oluyor
Derin nefes almak aynı zamanda rahatlamanızı ve böylece daha az yemenizi sağlıyor

Tabağınızın güzel kokusunu artırmak için, aromatik bitkiler ve temel biyolojik yağlardan oluşan bir mönü hazırlayabilirsiniz
Tatlılar yerine şekersiz kokulu ıhlamur, taze nane, biberiye, melisa otu, rezene için
Akşamları ise proteine ağırlık verin; bolca yeşil sebze ve balık yemeye özen gösterin
Günümüzde sebze ve meyvelere suni gübre verildiğinden artık o doğal kokuları alınamayabiliyor
Bu nedenle aktarlarda satılan aroma yağlarını alarak yemeklerinizin içine katabilirsiniz
Hatta yeşil elma, nane ve muz aromalarını bile satın alabilirsiniz
Her öğünden önce ve açlık hissettiğinizde burnunuzdan 3 kez derin nefes alarak kokuyu içinize çekin;
bunu ufak bir diyetle desteklediğinizde ise kısa sürede sonuç aldığınızı fark edeceksiniz

Hangi kokular tokluk hissi yaratıyor?
İnsanların sevdiği yemek kokuları nasıl iştahlarını artırıyorsa, bazı kokular da iştahlarını azaltan bir etkiye sahip olabiliyor
Ancak bu, kişinin beslenme alışkanlığını değiştirmeden sadece bazı gıdaları koklayarak kilo verebileceği anlamına gelmiyor
Koklayarak insanlar tokluk hissi duyuyorlar
Fazla kilolarından şikayet eden kişiler arasında yapılan araştırmada,
karınları acıktıklarında hazmettirici özelliği olan yeşil elma, doyum hissi veren muz ve mide asitlerinin yok olmasına yardımcı olan
nane koklatılarak onların her zamankinden 200 kalori daha az yemek yedikleri gözlemlenmiş

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst