'hayaL
Bayan Üye
Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Etimesgut Halk Eğitimi ve Eryaman Halk Eğitimi Müdürlükleriyle iş birliği yaparak ilçede 8 ayrı sınıflarla kurslar açtı.
Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İlimdar BOZTAŞ yaptığı açıklamada; "ÖMSS sürecinin başladığı tarihten itibaren konuyu ciddi anlamda takip ettik. Etimesgut Halk Eğitimi ve Eryaman Halk Eğitimi Müdürlükleriyle iş birliği yaparak ilçemizde 8 ayrı sınıflarla kurslar açtık.
Engellilerimizin kurslara iştirak etmeleri, devamlılık sağlamaları gibi girişimler de bulunarak ilçe kaymakamı, belediye başkanı, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, ilçe milli eğitim müdürü gibi ilçemizin yöneticileriyle kursları adım adım izledik sık sık ziyaretler gerçekleştirerek yalnız olmadıklarını yanlarında olduğumuzu kursiyerlere hissettirerek teşvik ettik sınıflara sınırsız ikramlar taşıdık.. Sınavlara ulaşımlarında Etimesgut Belediyesinden asansörlü araç temin ettik ve sınavlara ulaşımlarını sağladık.
Sınav sonuçlarımızda Türkiye’de en yüksek puanları kursiyerlerimiz aldı. Tercih aşamalarında da aynı hassasiyeti göstererek ÖMSS adaylarımızın hatalara düşmemeleri için Etimesgut Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Etisem sürekli eğitim merkezinin öğretim üyelerinden oluşan 10 kişilik eğitmenlerin rehberliğinde Etimesgut Kent Konseyi’nin 2 adet salonlarında ve 10 adet sınıflarında 10 kişilik eğitmenler eşliğinde tercihlerimizi gerçekleştirdik. 9 Ağustos günü Sayın Başbakanımızın da katıldığı kamuya yerleştirme çekilişlerinin neticesinde derneğimizin üyelerinden halen bize bilgisi ulaşan yaklaşık 17 kişi lisans ve ön lisans, 11 kişi lise,8 kişide kuralardan çıkmış toplamda 36 engelli işsizimiz in atamaları yarıdan fazlası Ankara olarak neticelenmiştir.
2011 yılında Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarının sınavlarında da Etimesgut İlçesi olarak aynı hassasiyeti göstermiş ve 2 Bakanlığa toplamda 38 engellimiz memur olarak en yüksek puanlarla atanmışlardır. Kamu dairelerine yerleşen arkadaşlarımızı kutluyoruz diyerek yeni bir hayat sizleri bekliyor. İnşallah başlayacağınız işlerinizde kurum içi eğitimlerle de başarılı olacağınıza inanıyorum. Mücadeleyi bırakmayınız, başlayacağınız kurumlarda en üst düzeylere yükselmenizi arzu ediyorum. Ataması çıkmayan engellilerimizin de üzülmemelerini istiyorum. Gelişen süreci adım adım takip ediyoruz ve kısa mesajlar ile bilgilendirmelerde bulunmaya devam edeceğiz. Atamaları gerçekleşen 7 bin 746 kadroya ataması yapılanlardan boşalan özel sektörlerdeki işlerin de takipçisi olacağız ve kısa mesajlar ile bilgilendirmeler yapacağız diyerek emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Diğer kurumlardaki boş kadroların biran evvel hazırlanması ve beklemede olan işsizlerimizin de atamalarının sağlanmasını diliyoruz dedi. BOZTAŞ kamuda engelli istihdam oranına hala sağlıklı bir açıklama gelmediğinin de altını çizerek ilgililere sesleniyoruz 2005 yılı mayıs ayında yapılan düzenlemeyle kamudaki % 3 oranı % 4 de yükseltilmiş. Bu düzenlemeden sonrada herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Ancak Sayın Başbakanımız 9 Ağustos tarihindeki yaptığı açıklamada eski uygulamada geçen oran yani % 3 vurgulanmıştır. Konuyla alakalı çelişkilerin giderilmesini arzu ediyoruz." dedi