Okuyun,siz de mutLu oLun !

sup3r1s1

Bayan Üye
Dikkat ! MutLu ve huzurLu oLma sebepLeri sizdede var ! Bütün zorLuk ve sıkıntıLarınıza raqmen sizde mutLu oLabiLirsiniz.Şu kıssayı sonuna kadar okuyun,sahipLerini mutLu kıLan şeye sizinde sahip oLduqunuzun farkına varın.GözLeri qörmeyen,ayakLarı yürümeyen kötürüm adamı mutLu kıLan varLıqın sizde fazLasıyLa mevcut oLduqunu unutmayın : GözLeri yumuk,ayakLarı çarpık kötürüm adam yoL kenarındaki aqacın qöLqesinde eLLerini açmış : qörmeyen qözLeriyLe boşLuqa yöneLerek dua ediyor: " Ey birçok zenqine vermediqin nimetLeri bana veren Rabbim ! YaprakLarın,YıLdızLarın sayısınca sana şükürLer oLsun ! " Oradan qeçmekte oLan İsa (s.a.s) bu mutLu adama yakLaşıp sorar : " Ey ALLah'ın KuLu ! Senin üzerinde ne nimetLer vardır ki, ' Birçok zenqine vermediqi nimeti bana veren Rabb'im ! diye dua ediyorsun ? " KapaLı qözLerLe sesin qeLdiqi tarafa yöneLerek cevap verir kötürüm adam : " Rabbim bana öyLe bir kaLp vermiştirki,o kaLpLe O'nu tanıyorum.ÖyLede bir diL vermiştirki,O diLLede O'na şükrediyorum.O'nu tanımaktan daha üstün nimet,O'na şükretmekten daha üstün hidayet oLur mu ? HaLbuki nice zenqin ve sıhhatLiLer varki ; KaLbinde O'nu tanıma sevinci,diLindede O'na şükretme mutLuLuqu yoktur.İşte bunu düşününce kendimi tutamıyor,nice zenqinLere vermediqi hidayet nimetini bana ihsan eden Rabbime yaprakLarın,yıLdızLarın sayısınca şükretmekten kendimi aLamıyorum! " Bu cevap üzerine adamın önünde diz çöken İsa (s.a.s.) amayı yumuk qözLerinden sevqiyLe öper.Peyqamberin dudakLarının deydiqi qözLer anında cam qibi açıLır.Şaşıran adam tebessümLe baktıqı İsa (s.a.s.) ' e " Sen şu öLüLeri diriLtip hastaLara şifaLar veren mucizeLErin sahibi İsa Peyqamber oLmayasın ? " der. " BeLLi oLmuyor mu ? " cevapını aLıncada " GözLerimden beLLi oLdu ama ayakLarımdan henüz beLLi deqiL ! " açıkLamasında buLunur.Bunun üzerine Hz. İsa (s.a.s.) " " SiLkinip kaLk bakaLım,beLki ayakLarındanda beLLi oLur " Der.Hemen siLkinip kaLkan adam ayakLarınında düzeLdiqini qörünce iLk sözü " Ey ALLah'ın nebisi ! İzin verde sahip oLduqum şu eşsiz nimetLerin şükrü için hemen şükür secdemi yapayım! " OLur ve secdeye kapanarak der ki " Ey Rabbim ! Seni tanıyan bir kaLpLe şükreden bir diL nimetinin şükründen acizken şimdi bana qören iki tane qöz,yürüyen iki tanede ayak ihsan ettin ! Bu nimetLerin şükrünü nasıL ödeyeceqim şimdi ben ? " Bu sırada topLanan haLk İsa (s.a.s.)' in eLLerini öpmek ister.Ancak ALLah'ın nebisi der ki : " ELi öpüLecek insan , sahip oLduqu nimetLErin farkına varan şükür secdesindeki şu insandır.Onun eLini öpün ! " DerLer ki : " Onu secdeye indiren nimetLere bizLer ta doquştan sahibiz ama böyLe şükür secdesine varacak derecede sevindirici bir nimete sahip oLduqumuzun farkına varmadık ! " İsa Nebi'nin muhteşem cevapı şöyLe qeLir : " Düşünen insan sahip oLduqu nimetLerin farkına varır,düşünmeyen insan da kendini o nimetLerden mahrum sanır ! " KitapLık çapta bir cevap deqiL mi ? Bizde düşünsek,O'nu tanıyan bir kaLpLe şükreden bir diL nimetine sahip oLduqumuzun farkına varacak;kötürüm adamın duyduqu mutLuLuk ve huzurun daha fazLasını duyacaqız inşaLLah...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri