‘Okuyamıyorum yüzüm kızarıyor’

InnoCence

ÜLKÜ & UMAY
Webmaster
Prenses
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe ruhunu taşıyan Anayasa’da kısmi değişikliklerin çözüm olmadığını, Türkiye’nin mutlaka yeni bir anayasa yapması gerektiğini söyledi

-okuyamiyorum-yuzum-kizariyor--6687302.Jpeg

Bozdağ, “Anayasa’yı istediğiniz kadar değiştirin, o ruh orada kaldığı sürece sonuç alamıyorsunuz. O ruhu tamamen öldürmek, bir daha hortlamaması için de yeni Anayasa ile üstünü kapatmak gerekiyor” dedi. Bozdağ, Cumhurbaşkanı’na hakaret gerekçesiyle kovuşturma izni verilen dosya sayısının da 1845 olduğunu açıkladı ve “Yapılan hakaretlere baktığımızda, okuyamıyorum bile yüzüm kızarıyor” ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde hükümet adına konuşan Bozdağ, Türkiye’nin darbe ruhuna sahip mevcut Anayasa yerine, mutlaka yeni bir anayasa yapmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bozdağ, “Anayasa’yı değiştire değiştire hukuk devletini tam anlamıyla inşa edemeyiz, insan hak ve özgürlüklerini tam anlamıyla teminat altına alamayız. Çünkü bu Anayasa’yı değiştirmek, ruhunu öldürmek anlamına gelmiyor. İstediğiniz kadar değiştirin o ruh orada kaldığı sürece sonuç alamıyorsunuz. O ruhu tamamen öldürmek, bir daha hortlamaması için de yeni anayasa ile üstünü kapatmak gerekiyor” diye konuştu.

‘Dosya sayısı bin 845’

Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar-Erdem Gül hakkındaki son ihlal kararına yönelik eleştirilerini Genel Kurul’da da tekrarlayan Bozdağ, AYM’nin bu kararıyla anayasa ve yasa kurallarını gözardı ettiğini söyledi. Bozdağ, Cumhurbaşkanı’nın herkes gibi görüşlerini açıklama ve eleştirilerini yapma hak ve yetkisi bulunduğunu söyledi. “Mahkemeler ve kararları eleştirilemez diye bir şey olmaz” vurgulamasını yapan Bozdağ, muhalefet sıralarından yükselen tepkilere, “mahkemeleri ve kararları kutsamayın” karşılığını verdi.

Bakan Bozdağ, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı’na hakaretten kovuşturma izni verilen dosya sayısının bin 845 olduğunu açıkladı. Bozdağ, “Yapılan hakaretlere baktığımızda, okuyamıyorum bile yüzüm kızarıyor. Büyük kısmı sinkaflı. İsteyen milletvekillerine verebilirim. Ama arkadaşlarımın yüzü kızarmadan okuyabileceğini sanmıyorum. Kimsenin küfretme özgürlüğü olmamalıdır” dedi.​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri