Okullarda 20 Seçmeli Ders

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
forumdassecmeliders.jpg

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, veliler ve öğrencilerin merakla beklediği seçmeli derslere ilişkin detayları anlattı. Dinçer'in verdiği bilgiye göre aralarında çevre, bilim, astronominin de bulunduğu 20 civarında seçmeli ders olacak.

Öğrenciler bu derslerden diğerleri gibi not olacak. Özel ilgi alanlarına göre öğrenciler ayrıca gitar, tenis, yüzme gibi programlara de devam edebilecek. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, 4+4+4'e göre yeni eğitim sisteminin nasıl işleyeceğini paylaştı. Dinçer yeni sistemi şöyle anlattı:

* 5 bölümde 20 ders: Sosyal bilimler, fen, güzel sanatlar, spor ve din başlıklarının altında 20 civarında seçmeli ders olacak. Öğrenciler, belirlenen ders saatini doldurmak kaydıyla istedikleri dersi seçebilecek.

* Haftada toplam 30 saat ders: Eğitim programında bir çekirdek müfredat, bir de temel müfredat olacak. Çekirdek programda tüm dünyada verilen Türkçe, fen, sosyal, matematik, yabancı dil ve din dersleri temel dersler yer alacak. Bu dersler haftada 22-24 saat olacak. Haftada toplam ders saati 30'a tamamlanacak. Öğrenciler geri kalan 6-8 saati belirlenen seçmeli derslerden dolduracaklar.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri