OKS'de skandal

schatzi

Bayan Üye
Bir sınıftaki 18 öğrenciden 16'sının diploma notunun yanlış hesaplandığı ortaya çıktı. MEB yetkilisi: On binlerce mağdur var, ancak farkında değiller

2006 Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) hata üstüne hata yapan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2007 OKS'deki ilk skandalı da Gölbaşı'nda patlak verdi. Ankara Gölbaşı Taşpınar İlköğretim Okulu'ndan OKS'ye giren bir sınıftaki 18 öğrenciden 16'sının diploma notu sınav değerlendirmesi yapılırken yanlış girildi. Birçok okulda aynı hatanın yapılmasından endişe eden yetkililer sınav sıralamasının değişeceğini vurguluyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl uygulamaya koyduğu İlköğretim Başarı Puanı'nın OKS'yi etkilemesi düzenlemesi mahkemelik oluyor. Taşpınar İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi Damla Ersan 4.88 olan diploma notunun, sınav sonucunda 2.63 olarak değerlendirmeye alındığını görünce isyan etti. Damla'nın annesi Kiraz Ersan da "Kızım sınıfın en başarılı öğrencisiydi. Sonuçları görünce şoka girdim. Kızımın hakkını yedirmem, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Egıtım sıstemını o kadar kurcalamaya basladılarkı bunlar bence hıc bısee daha buyuk sorunlar beqlıodum ben.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri