Oğuzhan Kayar

crimsoN

Kayıtlı Üye
Oğuzhan Kayar (d. 5 Nisan 1995, Aydın), Türk futbolcu. Şu anda Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da forma giymektedir.

Kulüp kariyeri
İlk yılları

Oğuzhan Kayar, 1995 yılında Aydın'da doğdu. 2006 yılında ise futbola bu şehrin en büyük takımı olan ve Akın Vardar, Coşkun Taş, Osman Özköylü, Reha Kapsal, Evren Özyiğit ve son olarak Ahmet İlhan Özek'i türk futboluna kazandıran Aydınspor 1923'da başladı. Bu takımda yalnızca 1 sezon forma giyen Kayar, 2007 yılında ise şehrin diğer takımı Güneşspor takımının yolunu tuttu. 3 sezon bu takımda forma giyen Oğuzhan ayağına hakimiyeti şutları ve paslarıyla dikkat çekti ve S.H.Ç.E.K. Spor takımının yolunu tuttu. 2011 yılına kadar burada oynayan Kayar, amatör seviyede bir turnuvada Manisaspor ile oynanan maçta en dikkat çeken isim oldu ve bu takımın listesine girdi.
Manisaspor
Oğuzhan Kayar manisaspor antrenman sonrası

"Oğuzhan Kayar, genç bir kardeşimiz. 17 yaşını yeni doldurdu, 18 yaşına girdi. Sol ayaklı bir futbolcu. Gerçekten çok kaliteli bir oyuncu; futbolu daha fiziğiyle değil, beyniyle oynayan bir oyuncu. Ergün Penbe'ye benzetiyorum. Gerçekten Galatasaray takımı çok iyi bir transfer yaptı. Önünün çok açık olduğunu düşünüyorum. İnanılmaz derecede kendisini yetiştirmiş; çok akıllı, bir kardeşimiz. Fiziğiyle değil, beyniyle oynayan bir oyuncu. Galatasaray'daki hocalarının yardımıyla da çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Çok güzel bir camiaya geldi."
—Hayrettin Demirbaş, eski Galatasaray SK kalecisi. [1]

2011-2012

2011 yılında ise o hazırlık maçından dolayı zamanında Hakan Balta, Ufuk Ceylan, Selçuk İnan, Ersan Gülüm ve Yiğit Gökoğlan gibi futbolcular yetiştiren Manisaspor'un scoutlarının dikkatini çeken Oğuzhan, Haziran 2011'de 15 bin lira bedel ile bu takıma transfer oldu ve kendini Mayıs 2014 tarihine kadar Manisasporlu yapan sözleşmeye imza attı. Bu oyuncuyla birlikte 4 genç oyuncu da imza törenine katıldı.[2] Oğuzhan profesyonel sözleşme imzalasa da bir süre Manisaspor A2 hatta ilk geldiğinde de Mustafa Engin Filizkan'ın çalıştırdığı U-17 takımında forma giydi. U-17 takımında ilk maçına Denizlispor karşısında Eylül 2011'de "20" numaralı formasıyla çıktı ve 60 dakika sahada kaldığı maçı takımı 4-3 kazandı.[3] O sezon ilk golünü ise 30 Ekim tarihinde Denizli Büyükşehir Belediyespor takımına 2 gol attığı maçta attı.[4] O sezon bu takımla 22 maça çıkan Oğuzhan, 8 gol attı. Hakan Şapçı yönetimindeki Manisaspor A2 takımınla Nisan 2012'de idmanlara çıkmaya başlayan Oğuzhan, ilk maçına Akhisar Belediyespor karşısında çıktı ve bu maçta Akhisar Belediyespor'a attığı frikik golüyle de dikkatleri çekti.[5] Sezon boyunca A2 takımıyla 3 maça çıkan Kayar, bu takımla da 1 gol atımış oldu.

2012-2013

2012-13 sezonu başında ise PTT 1.Lig'e düşen Manisaspor A takımı ile idmanlara alınan Oğuzhan, kadroda Bekir Yılmaz'ın olması nedeniyle U-18 takımına gönderildi. Bu takımla ilk maçına Eylül 2012'de Denizlispor karşısında çıktı ve 90 dakika sahada kaldı.[6] 7 Ekim 2012'de Menemen Belediyespor karşısında çıkan Kayar, ilk golünü kafayla attı. Toplamda ise U-18 takımında 21 maça çıkan Kayar, 10 gol attı. Aynı zamanda Aydoğan Tunay'ın çalıştırdığı A2 takımında da forma giyen Oğuzhan, A2 takmı ileyse ilk maçına "10" numaralı formasıyla İstanbul BB karşısında çıktı ve 2-0 kaybedilen maçta 65. dakika oyundan alındı.[7] Bu takımdaki ilk golünü ise Aralık 2013'te Kardemir Karabükspor'un 6-0 mağlup edildiği karşılaşmada attı.[8]2013 yılına kadar A2 takımıyla 34 maça çıkan oyuncu bu takımla 6 gol attı ve A takıma adeta göz kırptı.

2013-2014

2013-14 sezonunda ise Manisaspor A takımına yükseldi.[9][10] PTT 1.Lig'de ilk maçına 18 Ağustos 2013 tairhinde Ankaraspor karşısında Eray Ataseven'in yerine girerek çıktı.[11] Kendi taraftarı önüne ise ilk kez Adana Demirspor maçında Kasım 2013'te çıkan oyuncu maça gidiği anda arkadaşlarından pas almakta zorlansa da Oğuzhan vazgeçmedi, denedi. Defansına gitti top aldı, aldığını öne oynadı, adam eksiltti, serbest atışlara gitti, tüm kornerleri o kullandı. Daha sonra ise takım arkadaşları neredeyse bütün oyun kurma görevini Oğuzhan'a bıraktı ve maç berabere bitse de maçın en dikkat çeken isim oldu.[12] O sezon A2'de ise 8 maça çıkan Kayar, bu takımla 2 gol attı. A takım ileyse 4 maçta 42 dakika şans bulan oyuncu bir de Türkiye Kupası maçında forma giydi. 2013-14 devre arasında ise 42 dakika şans bulan Kayar, Galatasaray SK scoutlarının dikkatini çekti.[13] Bu takım devre arasında oyuncu için kulübüne teklif yaptı.[14]
Galatasaray
Kayar Galatasaray maçında tribünde.

Oğuzhan Kayar 2013-14 sezonunda Umut Gündoğan, Salih Dursun, Alex Telles, Koray Günter ve Izet Hajrović gibi genç oyuncuları kadrosuna katarak yaş ortalamasını düşüren Galatasaray'a transfer oldu. Bu transferin ardından Manisaspor basın sözcüsü Hakan Kadayıfçılar "Futbolcumuz Oğuzhan Kayar'ın transferi konusunda 2 milyon 250 bin lira karşılığında Galatasaray ile anlaştık. Her iki tarafa da hayırlı olsun. Şu anda kiralık olarak takımımızda forma giyen oyuncumuz Peroviç'in bonservisini almamız ile ilgili olarak en yakın sürede girişimimiz olacak. Oyuncularımıza güzel teklifler gelirse Manisaspor'un ve futbolcumuzun menfaatini düşünürüz." ifadelerinde bulundu.[15]Oğuzhan ise transferinin ardından "Bu transferim için hem Galatasaray'a hem de Manisaspor'a teşekkür ediyorum. Galatasaray forması giyecek olmak beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. Bu transferden dolayı hayli mutluyum. Bir an önce o formayı giymek istiyorum. Galatasaray forması altında iyi bir performans göstererek kendimi geliştirmek daha da iyi olmak için elimden geleni yapacağım.Drogba, Sneijder, Burak abi ve diğerleri... Gerek Türkiye gerekse yurt dışında tanınmış böylesine önemli oyuncularla aynı çatı altında olmak benim için büyük bir şans olsa gerek. Onların tecrübelerinden yararlanmak için büyük çaba göstereceğim. Çok heyecanlı ve bir o kadar da gururluyum." ifadelerinde bulundu.[16]30 Ocak 2014 günü ise 4,5 yıllık sözleşmeye imza atan Oğuzhan'ın 2,250.000 TL karşılığında Galatasaray SK'a transfer olduğu resmen açıklandı.[17][18]Kayar ilk antrenmanına ise 31 Ocak günü çıkmıştır ve antrenmandan sonra ise Galatasaray TV'ye "Öncelikle çok mutluyum Galatasaray gibi büyük bir camiaya geldiğim için çok heyecanlıyım. Bundan sonrası için her şey farklı olacak. İstanbul gibi yeni bir şehre geldim çok heyecanlıyım. Çok heyecanlıyım Mancini gibi bir hocayla çalışmak benim için bir hayaldi bu hayali gerçekleştirebildiğim için çok memnunum öğreneceğim çok şey var çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Selçuk abi de daha önce Manisaspor’da oynadı onlada daha tanışma fırsatı olmadı ama tanışıp onların tecrübelerinden bir şeyler kapmak için çok çalışacağım. " ifadelerinde bulundu. [19]31 Ocak günü takımıyla ilk antrenmanına çıkan Oğuzhan'ın, antrenmanda eline aldığı darbe nedeniyle metacarpal kemiklerinde kırık oluşmuştır. Bir sonraki gün Liv Hospital'da ameliyat edilmiştir.[20] Ameliyattan sonra oyuncunun 10 gün sonra sağlığına kavuşması beklendiği ve bu süre zarfında özel alçıyla antrenmanlara katılacağı açıklandı.

2013-2014

Galatasaray ile ilk maçına ise "45" numaralı formasıyla 12 Şubat 2014'te Türkiye Kupası maçında Antalyaspor karşısında ilk 11'de çıkmış ve sol kanat'ta görev yapmıştır. Daha sonra ise Galatasaray A2 takımına yollanan oyuncu, burada bir kaç maça çıkmış ve 22 Mart günü ise ilk kez bir maçta 18 kişilik kadroya girmiştir. Takımının kendi evinde 1-0 yenildiği Kayserispor müsabakasında 90 dakika boyunca yedek kalan Oğuzhan böylelikle Türk Telekom Arena'nın çimlerine ilk defa ayak basmıştır.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri