OGS ve KGS devri kapanıyor

Lilith

Daughter of the Void
Admin
spacer.gif

17720380.jpg

Otoyol ve köprü geçişlerinde nakit geçişlerden sonra şimdi de KGS devri kapanacak. 8 milyon KGS kartın yerini HGS kartlar alacak. 5 liraya satılacak etiketler, binlerce PTT şubesinden alınabilecek. Büfelerde, marketlerde benzin istasyonlarında doldurulabilecek.




spacer.gif

İstanbul başta olmak üzere otoyol ve köprü geçişlerinde trafiğin akışını yavaşlatan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) tamamen bitecek. Bunun yerini ‘Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)’ alacak. PTT ve Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan yeni sistemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tanıtacak.
60 LİRA YERİNE 5 LİRA
HGS, vatandaşın fiyatının yüksek olması nedeniyle fazla ilgi göstermediği Otomatik Geçiş Sisteminin (OGS) yerine geçecek. 5 banka tarafından 40 ila 60 liraya satılan OGS’nin yerini 5 liraya satılan bu etiketler alacak. Cihazın içinde bir çip olacak ve çipe sürücü ve araç bilgileri yüklenecek. PTT şubelerinden alınabilecek olan HGS’ler yine PTT şubeleri başta olmak üzere benzin istasyonları, marketler hatta bakkallar da bile doldurulabilecek.
İlk olarak İzmir’i Aydın ve Çeşme’ye bağlayan otoyollarda test edilen sistemde, 5 liraya alınacak etiketleri arabaların ön camına yapıştırmak yeterli olacak. Kartlar, gişe geçişleri sırasında aracı algılayarak, ücret tahsil edilecek.
Karayollarındaki 600 civarındaki KGS gişeleri HGS'ye dönüşecek. Mevcut OGS gişelerine de HGS etiketlerinin okunabileceği ekipmanlar yerleştirilecek. Türkiye'de yaklaşık 2 milyon 800 bin OGS, 8 milyon da KGS kullanıcısı bulunuyor.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst