ashli
Bayan Üye
Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun Öğretmenleri Eşleriyle Buluşturacak Tayin İçin Vize Vermesi, Eğitimcileri Mutlu Etti.
Sendikalar, aile bütünlüğünün öğretmeni motive edeceği görüşünde!
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'unun, öğretmenlerin eşlerinin bulunduğu illere atanabilmesine ilişkin talimatı, eğitim camiasını sevindirdi. Sendikaların görüşleri şöyle: Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Ailelerinde bölünme tehlikesi olan öğretmenler bize başvurdu. Biz de öğretmenlerin eş durumu mazaretini kullanması için Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Personel Genel Müdürü ile görüştük. Bu talebi Sayın Bakan'a ilettik. Konunun insani boyutuna dikkat çektik. Bakanın talimatı ile öğretmenlerin eşlerinin bulunduğu illere atanabilmesinin sağlanması yerinde bir karar. Bu karar aile bütünlüğünü sağlayacak ve öğretmenlerin motivasyonunu artıracak. Bakan, güzel ve doğru bir yaklaşımda bulundu.
EYLEM YAPTıK BAKAN ÇÖZDÜ
Türk EĞıtim Sen Genel BaŞkanı ismail Koncuk: 21 Temmuz 2010 tarihinde öğretmenlerin eşlerinin bulunduğu illere atanabilmesi için eylem yaptık. Bu eylemin ardından problemin Sayın Bakan Çubukçu tarafından çözülmesi sevindirici. 2009 yılında da bu konuda eylem yapmıştık. 2011'de aynı sorunla karşı karşıya kalmamak için Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin değiştirilerek, bunun yönetmelik maddesi haline getirilmesi lazım. Her yıl öğretmenlerin eş durumu mazareti nedeniyle yaşadığı sancıdan köklü olarak kurtarılması gerekiyor. Bu konu yönetmelik maddesiyle çözülmeli, sözleşmeli öğretmene de aynı hak verilmeli.