Öfkeliyseniz, ifade edin

Moreas

Bayan Üye
Öfkeliyseniz, ifade edin'

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, öfkeyi ifade etmek kalp ritmini değiştiriyor, damarlara pompalanan kan hacmini azaltıyor

Öfke gibi ruhsal durumları ifade etmenin kalp ritmini değiştirdiği belirlendi.

ABD’deki Carnegie Mellon Universitesi’nden Karim Kassam ve California Üniversitesi’nden Wendy Mendes’in yaptığı araştırmada, katılımcılardan, olumsuz geri bildirim veren kişilerin eşliğinde zor matematik problemlerini çözmeleri istendi.

Öfke duyulmasına yol açan geri bildirimlerden sonra bazı katılımcılardan hislerini ifade etmeleri için "Şu an ne kadar öfkelisiniz" gibi soruların bulunduğu bir anketı yanıtlamaları istendi.

Bazı katılımcılar ise hislerini ifade etmeyen sorulara yanıt verdi.

Ankette, öfkesini "ifade eden" bu kişilerin kalp atışının yavaşladığı ve damarlara pompalanan kan hacminin azaldığı görüldü.

Bilim adamları, duygusal halin basitçe ifade edilmesinin bedenin bu duruma verdiği tepkiye çok önemli etkisi olduğunu vurguladı.

---> Öfkeliyseniz, ifade edin

Kimseyi kırmadan etmeden söylemek gerek. :)

Iyide canim.adi ustunde sinirliyken ifade edin.

Bence bu arastirma yanlis.

Bence sinirliyken insan kendi kendine sayacak sonra siniri yatisinca karsindakina ifade edecek.

Yada yazismali birseyse. (Bir ara bu yontemi kullaniyordum cok faydali)

Ornegin sinirlendim o kisiye mail yaziyordum ama gondermiyordum. Yazarak ofkemi atmis oluyordum. Ertesi gun okidigimda aman bukadar kirmaya gerek yok diye mailimi duzeltip yumusatiyordum gondermiyordum 3. Yada 4. Gun okudugimda yazacak birsey kalmiyordu hic gondermiyordum yatismis oluyordum. Ama sinirlenir sinerlenmez yazip icindeki butun ofkeyi atmak gerek aman adres yerini bos birakin yoksa o sinirle gazla gonder tusuna basarsiniz.

Maili yazip gonderdigim ve daha sonra pisman oldugumda oldu. Sinirim yatisinca telefon acip sana mail gonderdim okuma derdim. Neden okumayacagini sorinca. Sinir bozucu ve seni uzecek seyler yaziyor okumadan at derdim. Ee kiside sinirinin bozulmasini istemediginden siliyordu (goya)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri