Odysseus’un Kraliyet Sarayı bulundu mu

GaLLeoN

Kayıtlı Üye
Yunanistan'da yapılan kazı Homeros’un Odysseia destanında geçen Odysseus karakterinin gerçekten var olabileceğini ortaya çıkardı.

11385969.jpg


Yunanistan’ın İyonya Üniversitesi’nden bir grup arkeolog, 16 yıllık bir kazı çalışması sonucunda Odysseus’un İthaka Adası’ndaki kraliyet sarayını bulduğunu düşünüyor. Homeros’un destanda betimlediğinin aynısı, 3 katlı bir bina ve MÖ 8. yüzyıla ait bir kuyu bulan Yunan arkeologlar kahramanın bu tarihler civarında yaşadığını ve sarayın çevresinin de Homeros’un betimlemelerine çok yakın olduğunu söylediler. Homeros’un destanındaki kişilerin tamamen kurgu olduğunu düşünen bazı arkeologlar ise bulunan yapının herhangi bir Yunan site devletinin kraliyet sarayı olabileceğini söylüyorlar.

Hürriyet
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst