ultra_merve
Bayan Üye
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisi hakkında ortaya attığı iddialarla ilgili sorular üzerine Kılıçdaroğlu, "O kim, ben öyle birini tanımıyorum" diye konuştu.
AA
--------------------------------------------------------------------------------
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Heronlarla ilgili ciddi bir iddia var. Biz de hükümetten yanıt bekliyoruz" dedi.
Referandum çalışmaları kapsamında dün gece Isparta’ya gelen Kılıçdaroğlu, bugün sivil toplum örgütleriyle yapacağı toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisi hakkında ortaya attığı iddialarla ilgili sorular üzerine Kılıçdaroğlu, "O kim, ben öyle birini tanımıyorum" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Hakkari Çukurca’da 6 askerin şehit edilmesine ilişkin, Heronların karargaha ilettiği görüntülerin 30 ayrı merkezden canlı yayında
izlenmesine rağmen müdahale edilmediği iddialarına ilişkin soru üzerine, hükümetten yanıt beklediklerini söyledi.
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Bu konuda hükümetten açıklama bekliyoruz. Bizi Genelkurmay değil hükümet bağlar. Ben de herkes gibi açıklama bekliyorum. Genelkurmay hükümete
bağlıdır. Biz siyasi kişiyiz. Biz asker değiliz. Şikayet eden iktidar kanadı, bunun cevabını vermek zorundadır. Hani darbelere karşıydı hükümet? AKP her türlü
baskıya nereden gelirse gelsin karşı olduğunu söylüyor. Heronlarla ilgili ciddi bir iddia var. Biz de hükümetten yanıt bekliyoruz. Ancak hükümet Genelkurmay’dan
yanıt beklediğini söylüyor. Madem sen iktidarsın adam gibi iktidarlığını yap. Hesapsa hesabını sor."
Kılıçdaroğlu, "Siz hükümet olsaydınız ne yapardınız" sorusuna ise "Biz iktidarda olsaydık böyle bir şey olmazdı zaten" yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu daha sonra, basına kapalı toplantıda, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
HANEFİ AVCI'NIN OLAY YARATAN KİTABI
Kılıçdaroğlu, Isparta ziyareti sırasında, gazetecilerin sorusu üzerine,
Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın yazdığı kitap ve ardından hakkında
başlatılan incelemeyi değerlendirdi.
Avcı’nın devlette uzun yıllar hizmet etmiş bir kamu görevlisi olduğunu ve
olayların perde arkasını iyi bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Avcı’nın TBMM
Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’nda da bilgisine başvurulmak üzere davet
edildiğini hatırlattı.
"Son kitabı gerçekten Türkiye’yi sarsan bir kitap. Belli gerçeklerin
öğrenilmesi açısından Sayın Avcı’nın kitabı önemli bir belge olarak karşımıza
çıktı. Bu kitabı yazan kişi sıradan bir kişi değil. Olayın içinde olan, yaşayan,
tanık olan bir kişi ve böyle bir kitabı bu süreçte yazmanın da önemini bilen ve
kavrayan da bir kişi aslında. Hükümetin hemen bir inceleme başlatması, hükümetin
baskıcı anlayışından kaynaklanan bir durum. Bugün sivil toplum kuruluşlarına,
işçi, işveren sendikalarına baskı yapan hükümet, Sayın Avcı’ya da şu ya da bu
şekilde baskı yapmanın yollarını arayacaktır. Herhalde ilk kez kitap yazdığı için
bir kamu görevlisi hakkında inceleme başlatılmıştır. Ben merak ediyorum. Bu
kitap, medyada yer almasaydı bu inceleme başlatılacak mıydı? Ama medyada yer
alması, geniş kitleler tarafından öğrenilmesi, hükümetin adına inceleme demekle
beraber aslında, soruşturmaya hazırlık sürecini başlattığını gösteriyor."
Kılıçdaroğlu, Hanefi Avcı’yı tanıdığını, Avcı’nın düzgün namuslu bir
bürokrat, gerçekleri her ortamda söylemekten çekinmeyen, yolsuzluklara karşı
mücadele etmeyi temel ilke edinen, halktan yana biri olduğunu söyledi.
Avcı’nın yasaların gereğini yapmaktan ödün vermediğini belirten
Kılıçdaroğlu, "Keşke Sayın Avcı’nın yaptığı bu çalışmanın benzerini bir dönem
değişik kamu kuruluşlarında görev yapmış ama AKP’nin hışmına uğrayıp da pasifize
edilen bürokratlar da yapabilseler, o cesareti gösterebilseler" dedi.
-"BİLDİKLERİ VARDIR"-
Kılıçdaroğlu, "Avcı’nın devlet içindeki cemaat örgütlenmesine ilişkin
savlarını nasıl değerlendirdiğinin" sorulması üzerine, "Çok ciddi iddialar var
bu konuda ama Sayın Avcı, bu iddiaları kaleme alırken herhalde bildikleri vardır.
Onun için sıradan bir kişi olmadığını söyledim. Olayları yaşayan, tanıklık eden
bir kişi, toplumun her kesimi tarafından dikkatle izlenmeli ve okunmalıdır"
dedi.
VATAN
AA
--------------------------------------------------------------------------------
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Heronlarla ilgili ciddi bir iddia var. Biz de hükümetten yanıt bekliyoruz" dedi.
Referandum çalışmaları kapsamında dün gece Isparta’ya gelen Kılıçdaroğlu, bugün sivil toplum örgütleriyle yapacağı toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kılıçdaroğlu, Hakkari Çukurca’da 6 askerin şehit edilmesine ilişkin, Heronların karargaha ilettiği görüntülerin 30 ayrı merkezden canlı yayında
izlenmesine rağmen müdahale edilmediği iddialarına ilişkin soru üzerine, hükümetten yanıt beklediklerini söyledi.
"Bu konuda hükümetten açıklama bekliyoruz. Bizi Genelkurmay değil hükümet bağlar. Ben de herkes gibi açıklama bekliyorum. Genelkurmay hükümete
bağlıdır. Biz siyasi kişiyiz. Biz asker değiliz. Şikayet eden iktidar kanadı, bunun cevabını vermek zorundadır. Hani darbelere karşıydı hükümet? AKP her türlü
baskıya nereden gelirse gelsin karşı olduğunu söylüyor. Heronlarla ilgili ciddi bir iddia var. Biz de hükümetten yanıt bekliyoruz. Ancak hükümet Genelkurmay’dan
yanıt beklediğini söylüyor. Madem sen iktidarsın adam gibi iktidarlığını yap. Hesapsa hesabını sor."
Kılıçdaroğlu, "Siz hükümet olsaydınız ne yapardınız" sorusuna ise "Biz iktidarda olsaydık böyle bir şey olmazdı zaten" yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu daha sonra, basına kapalı toplantıda, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
HANEFİ AVCI'NIN OLAY YARATAN KİTABI
Kılıçdaroğlu, Isparta ziyareti sırasında, gazetecilerin sorusu üzerine,
Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın yazdığı kitap ve ardından hakkında
başlatılan incelemeyi değerlendirdi.
Avcı’nın devlette uzun yıllar hizmet etmiş bir kamu görevlisi olduğunu ve
olayların perde arkasını iyi bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Avcı’nın TBMM
Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’nda da bilgisine başvurulmak üzere davet
edildiğini hatırlattı.
"Son kitabı gerçekten Türkiye’yi sarsan bir kitap. Belli gerçeklerin
öğrenilmesi açısından Sayın Avcı’nın kitabı önemli bir belge olarak karşımıza
çıktı. Bu kitabı yazan kişi sıradan bir kişi değil. Olayın içinde olan, yaşayan,
tanık olan bir kişi ve böyle bir kitabı bu süreçte yazmanın da önemini bilen ve
kavrayan da bir kişi aslında. Hükümetin hemen bir inceleme başlatması, hükümetin
baskıcı anlayışından kaynaklanan bir durum. Bugün sivil toplum kuruluşlarına,
işçi, işveren sendikalarına baskı yapan hükümet, Sayın Avcı’ya da şu ya da bu
şekilde baskı yapmanın yollarını arayacaktır. Herhalde ilk kez kitap yazdığı için
bir kamu görevlisi hakkında inceleme başlatılmıştır. Ben merak ediyorum. Bu
kitap, medyada yer almasaydı bu inceleme başlatılacak mıydı? Ama medyada yer
alması, geniş kitleler tarafından öğrenilmesi, hükümetin adına inceleme demekle
beraber aslında, soruşturmaya hazırlık sürecini başlattığını gösteriyor."
Kılıçdaroğlu, Hanefi Avcı’yı tanıdığını, Avcı’nın düzgün namuslu bir
bürokrat, gerçekleri her ortamda söylemekten çekinmeyen, yolsuzluklara karşı
mücadele etmeyi temel ilke edinen, halktan yana biri olduğunu söyledi.
Avcı’nın yasaların gereğini yapmaktan ödün vermediğini belirten
Kılıçdaroğlu, "Keşke Sayın Avcı’nın yaptığı bu çalışmanın benzerini bir dönem
değişik kamu kuruluşlarında görev yapmış ama AKP’nin hışmına uğrayıp da pasifize
edilen bürokratlar da yapabilseler, o cesareti gösterebilseler" dedi.
-"BİLDİKLERİ VARDIR"-
Kılıçdaroğlu, "Avcı’nın devlet içindeki cemaat örgütlenmesine ilişkin
savlarını nasıl değerlendirdiğinin" sorulması üzerine, "Çok ciddi iddialar var
bu konuda ama Sayın Avcı, bu iddiaları kaleme alırken herhalde bildikleri vardır.
Onun için sıradan bir kişi olmadığını söyledim. Olayları yaşayan, tanıklık eden
bir kişi, toplumun her kesimi tarafından dikkatle izlenmeli ve okunmalıdır"
dedi.
VATAN