O HALDE ÇEKİLİN ORTADAN DA KURU GÜRÜLTÜ YAPMAYIN (Sami Tosuna / CrowL) 2. Yazı

Rüzgar1

Kayıtlı Üye
CrowL'un , Sabah Gazetesi yazarı Sami Tosun'un ikinci yazısı (Kolbastı Versus 'Rep' ) üzerine Hiphopstyle dergisinde yayımlanan ikinci yazısı...

O HALDE ÇEKİLİN ORTADAN DA KURU GÜRÜLTÜ YAPMAYIN

Kimilerinin saatinin mekanizması sol tarafa doğru mu işliyor acaba?
Yani tüm dünya hatta bunun yanı sıra Mars’ta bile her geçen gün inanılmaz gelişmeler
kaydedilirken memleketimin bazı kafaları dıştan Adana karpuzu, içine baktığında Çengelköy…

Geçtiğimiz sayıda köşemizden Sabah Gazetesi yazarı Sayın Sami Tosun’a eve evet ‘’SAYIN’’ Sami Tosun. Yılmaz Erdoğan’ın yıllar önce dediği gibi biz bunu SAMİ bey’in atalarından öğrenmiştik. Her ismin başına bir ‘sayın’ eklerdin olur biterdi ama ‘say’maya kalksan memlekettin %50’si aptaldır.
Neyse efendim dönelim konumuza, Sami Tosun arkadaşımızın müziğimiz ve kültürümüz hakkında ‘hiçbir bilgi sahibi olmadan’ söylediklerine hatta seviyesizce cümlelerine cevap vermiştik yaşadığı bir musibetin yanına bir nasihat ekleyelim diye ancak görülen o ki; Sabah Gazetesi gibi ülkede ‘sayın’ sıfatını kazanmış bir mecrada haftalık köşe yazısı yayımlayan ve bu haftalık köşe yazılarında ilk okuldaki kız arkadaşlarımın ; ‘’Bana kalbin kadar bu beyaz sayfayı ayırdığın için…’’ gibisinden devam eden klasik ve hiçbir bilgi,duygu değeri taşımayan yazılarıyla bu memlekette ‘Sayın’ olabilen adamcağıza ‘gel sıcak bir çayımızı iç’ çağrısını yapmamızın hiçbir anlamı yokmuş çünkü bu adamcağız da o %50’lik kısmın içinde yer aldığından anlamıyormuş.

Geçen yazısında Break dansı yılan dansıyla özdeşleştiren bu bey amca şimdi de ‘sözde trendliğinden şikayet ettiği’ Kolbastı ile karşılaştırıyor. Bunun yanı sıra Türkçe Sözlü RAP’in edebiyat sanatlarına uymadığından tutun da Sagopa Kajmer’in sakalları var bu yanlıştır ‘RAP Laiktir Laik kalacak’a kadar gidecek cümleler kuruyor. Yakında meydanlarda böyle mitingler düzenlenirse şaşmayacağım çünkü şaşan zaten şaşmış.

‘’ Neticede ben 'rep'ten anlamam, anlamak da istemem’’ gibisinden bir cümle kuran adam bir düşünün bakalım neden haftada bir kaleme aldığı köşe yazısından sürekli bu müzikten ve bu kültürden bahsediyor. Her hafta ben ondan anlamam ben şundan anlamam gibisinden yazılar yazıyor ve sonra ‘’Çok gevezelik ettim’’ diyerek bitiriyor yazısını. Yahu be adam Allahıseen anladığın konu her ney ise ondan bahset de bizler de okuyalım öğrenelim bilmediklerimizi ama bilmediğin Hiphop konusunu bırak da biz anlatalım. Ha diyorsan ki benim kafamda soru işaretleri var, o halde içersin bir çayımızı öğrenirsin Amerikan Kültürü dediğin Hiphop Kültürü’nün Amerikan kültürü ile ne kadar bağımsız olduğunu ve Hiphop Kültürü doğum aşamasında Martin Luther King gibi bugüne kadar Amerika kıtası tarihinde en çok katılımın sağlandığı mitingi düzenleyen, Malcom X gibi nice düşünce adamlarını Amerikan Kültürü’nün katliamlarında kaybettiğini.
Bilmiyorum diyorsun da bu bilmiyorum cümlesinde kendini Sokrates mi belliyorsun acep anlamak güç. Eğer ben felsefeyi de bilmiyorum diyorsan o halde bırakıyorum Sokrates’i bir kenara ve Amerikan Kültürü ile Hiphop Kültürü arasındaki ayrımı öğrenmeniz için size Martin Luther King’in ‘’I Have a Dream’’ konuşmasını ister kayıtlarını bulup dinleyerek ister yazılı metinlerden okumanızı öneriyorum. Bunu benim kültürüme laf ettiniz de ben de size saldırıyorum anlamında algılamayın. Madem kendinizi köşe yazarı olabilecek kadar elit sayıyorsunuz o halde genel kültürünüz açısından çok değerli bir şey öneriyorum size. Dünya tarihinin en önemli konuşmalarından birini incelemenizi öneriyorum ve bunun sonucunda sürekli hataya düştüğünüz Amerikan Kültürü ile Hiphop Kültürü’nü aynı kefeye koyma konusunda aynaya bakmanızı sağlıyorum.
Şimdi görelim bakalım o kalitesine güvenmediğiniz Hiphop sanatkarları ve takipçileri kadar popülerliğe esir olmayıp, köşe yazılarında trend konuları ele alarak isim yapmaya çalışmayan aydınlardan olabilecek misiniz? Aksi taktir de zaten yazınızın son kısmına hak vereceğim. Her ne kadar Tabzon ve Trabzonsporlu da olsam siz RAP dinlemeyin, Kolbastı oynayın çünkü sizin yazılarınız ile çok özdeşleşiyor. Belli bir kurgusu olmayan, hebele hübele ayak ve kol hareketlerini içeren kolbastı, hebele hübele kelimelerinden oluşan köşe yazılarınıza birebir.

Not: Myspaceden alıntıdır.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri