Amasya'da ezan seslerinden etkilenen Fansa vatandaşı emekli öğretmen Marco Bernard Fagot, Amasya Müftülüğü'ne başvurarak Müslüman olmak istediğini belirtti. Müslüman olmak isteyen Fransız, müftülükte 2 şahit eşliğinde düzenlenen resmi ihtida töreni sonrasında Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu ve adını Halil İbrahim olarak değiştirdi.
Halil İbrahim Fagot, 3 aydır kaldığı Amasya'da en çok tarihi camilerden, Kur'an-ı Kerim'den ve ezan seslerinden etkilendiğini belirtti. Birçok Müslüman ülkeyi turist olarak gezdiğini, Türkiye'de ve Amasya'da İslamiyet'ten çok etkilendiğini ifade eden Marco Bernard Fagot, İslamiyet'i ve diğer dinleri araştırdığını, fakat huzuru İslamiyet'te bulduğunu söyledi. Gazetecilerin sünnet olup olmayacağı konusundaki sorularını, "Ben 30 sene önce bir ameliyat olmuştum, şimdi bu ameliyat sayesinde sünnet olmama gerek kalmadı" diye yanıtlarken, Müftü Selami Emen ve yanında bulunan arkadaşlarına hurma hediye etti.
Müftü Selam Emen'in kendisine hediye ettiği Kur'an-ı Kerim'i öpüp başına koyarak alan Halil İbrahim, "Uzun zamandan beri Müslüman olmak istiyordum ve oldum elhamdülillah. Bütün dinleri biliyorum ama her zaman Müslüman memleketlerde rahat oldum. Müslümanlar en cana yakın insanlar" dedi.