Nullarbor Uçurumları, Avustralya

---> Nullarbor Uçurumları, Avustralya

Evet bu resmi ilk gördüğüm yerde dünyanın bittiği yer yazmışlardı :)

....nullarbor latin cede agac yok yani agacsiz ingilizce olarak no tree anlamina gelirmis,australyada cok gezdim ama o kadar uzaga gitmek kismet olmadi,o bolgeye nullabor plain de derler,dumduz agacsiz col gibi yerdir.Arasira isitirdik biz 3 araba nullarbor,u gectik,yani orayi gecenler kendileriyle iftihar ederlerdi,cunku klometrelerce hic bir sey tam kerbela,o bolgeyi gecerken zaten 4X4 araba olmasi lazim birde bol yiyecek icecek ve benzin olmasi lazim.
..Australyanin o sahilleri hep ucurum seklindedir,milyonlarca yil ruzgar ve deniz karayi yer eritir. o bolgeden tahminen 1500 km geride filan buludum,bazi yerleri gercekten korkunc.Cekmis oldugum resimlerden bir tane ilave ediyorum.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
..boyle guzel konulri bulup ekleyen arkadaslara her zaman tesekkur ediyorum.

Benim gözlerimdeki uçurum daha yüksek P

Aslinda orada yaşamak cok sağlıklı gidip gelme imkani olsa yapicaksin bi ahşap ev her sene gidip kalıcaksin bi kac ay...

Bilgiler için tşkler aydınlatıcı oldu sizin çektiğiniz resimlerdeki sahil kısmı çok hoşuma gitti :) [MENTION=149955]sir.altan[/MENTION]

Benim gözlerimdeki uçurum daha yüksek

.benim yukledigim resimdeki ucurumlar en azindan 45 metredir,eger buyuk sehirde yasiyorsaniz 12 katli bir binaya bakip resimdeki ucurumu tahmin ediniz.

.....australyada tatil yapacak cok yer var, ayni zamanda gorulecek de cok yer var,gecen yil subat ayinda turkiyeden misafirlerim geldi 6 kisi bir kismi erken dondu son gidenler 38 gun kaldilar,bende 38 gun boyunca misafirlerimi gezdirdim,en uzak goturdugum yerde mavi daglardi 110 km uzakta,bunu haricinde hep sehir etraflarinda gezdik ve gosteremedigim cok yer kaldigi gibi yakin sehirlerdede gorulecek cok yer vardi.,kita cok buyuk bir kita gezmeye kalkinca cok para ve cok zaman olmasi lazim..Kitanin cok issiz ve kerbela gibi yerleri var,ayni zamanda cennet gibi yerleri var.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri