Neşvan Mahmut - 2

Mastor

Kayıtlı Üye
2w23b.jpg

Neşvan Mahmut.

Merhaba defter kardeş. Merak ettin mi beni. 10 gün oldu değilmi ? Ya oldu, bi 10 gün oldu bir kelam etmeyeli.
Kızmadın, gücenmedin değilmi ?
Senin için kalem aldım, tükenmez kalem. 2 uçlu ve üstten basmalı. 1 ucu kırmızı 1 ucu siyah yazıyor.
Önemli yerleri kırmızı ile belirtiyor, başlık ve tarihleri kırmızı ile yazıyorum.
Siyahsa kırmızı ile güzel bir ahenk oluşturuyor.
Simsar Fevziden rica ettim. Kırmadı , " - başım gözüm üstüne. "
Şehre indiği bir vakit almış, hemen getiriverdi. Hayır. Ne ücreti, teşekkür dahi kabul etmedi.

-" Bu kolay kolay bitmez, tükenmez diyorlar bunun adına. Epey bir zaman yeter sana.
Hayır duanı eksik etme üzerimden Mahmut amca, o yeter bana. " sonra el sallayarak uzaklaştı bir hızla.

- Ama oğul dur bir saniye. . . Pekala hoşçakal.

Hayda, şaşkın evlat. Benim duamın kabul gördüğü nerede yazar.
Bu saf Fevzide benden medet umar. Bir hayır duası edeceğiz artık, o zaman beklemeliyim. Dua etmek için erken olsa gerek.
Çocukken akşamı bekler, yatakta dua ederdim. Hiçbir istediğim olmadı ama bir kere dahi isyan etmedim.

Bizim ikili hoca'dan sabah ezanını dinler, ardından duamı ederim Fevzi'ye.
İkili hoca sabah ezanını ayrı bir güzellikte okur, komşu kasabalardan kuşlar bile gelir dinlemeye.
Bir dal bulur her kuş kendine.
Yanarda ikili hoca Allah aşkının nâr'ı ile, sabah ezanlarını bir başka okur. . .

Zamanında atları severmiş, ikili lakabıda oradan gelir. . .

Kağıt kardeş, yazamadım direkt. Uzattıkça uzattım dolandırdıkça dolandırdım sözleri. . .
Bugün buraya, Nejdet geldi. Gerçi bilmiyorsun sen, kim Nejdet. ?
Salihanın Ağabeyi gelir kendi. Benimde çocukluk arkadaşım. Kahveye varmış. Evdedir demişler, yanıma geldi.

Hayırdır Neje ? Kötü hal yok ya...

- Hayırdır Mahmut hayırdır. Bizim döküntüler için geldim. Satlığa çıkardık Ev ile Arsaları.
Ahaliyede bir isteyen olursa diye irtibat adresi verdim.
Sana uğrayan çok olur, yardımın dokunur bilirim. Bu kağıtta herşey yazar.
Acele şehre dönmem lazım, nasılsın'a başka bir ara gelirim.
Haa, çok içiyorsun Mahmut gözaltlarından belli. . .

Neje gitti. . .

Karşımda duran Neje, şehre giderken gözleri dolan, dakikalarca sarıldığım Neje değildi. . .
Konuşması, saçı, bakışları değişmiş. 27 Yıllık Dostum Nejdet, tamamen değişmiş.
Lacilerde ne yakışmış namussuza. . . Vay Anam vay. . .
Bu şu demek Kağıt kardeş ;

O kocaman 2 hanede kimseler olmasada, benim gözümde hayalleri hep evde kaldı. . .
Yarın o evlere yeni birileri taşınacak, onların gelmesi ile benim hayallerimde beraberinde gidecek.
Ya, işte öyle.
Anlatabildim mi defter kardeş, hayallerde gidecek. . .

Neşvan Mahmut. 30 Haziran 1978 Cuma.

Berat.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri