Neden Yalan Söyleriz? Yalana İten Sebepler?

Debresif

Bayan Üye
Yalan söylemediğini söyleyen yalan söyler hayatımızın herhangi bir anınında mutlaka yalan söyleriz kimini minicik beyaz diye adlandırır kimine ise kötü büyük yalan deriz.

Bizi yalana iten sebepler nelerdir? Neden yalan söyleriz? Bu soruları kendime sorduğumda kendime şu cevabı veriyorum belki vicdan rahatlatıyor belkide gerçek cevap bu... Yalan söylüyorum çünkü; O an karşımdaki aslında o cevabı istiyor belki kendisi bile farkında değil ama istediği cevap bu bir müşteri satılan ürün hakkında sorular sorduğunda en iyi yalanlar ile süslenmiş bir ürünü tercih ediyor bir sevgili nasıl görünüyorum dediğinde iyi göründüğünü duymak istiyor bir patron neden işe geç kaldığını sorduğunda yada neden işe gelmediğini sorduğunda canım istemedi gibi gerçek bir cevabı istemiyor. hayata dair bunlar beyaz yalanlar diğer yalanları söyleme sebeplerini düsündüğümde yine karşısındaki insanın istediği cevapları vermek için yalana başvurduğumuz kanaatine ulaşıyorum. Sizce Bizler neden yalan söylüyoruz?

---> Neden Yalan Söyleriz? Yalana İten Sebepler?

Gerçekleri söleyecek cesaretimiz olmadığından yalan sölüyoruzdur belki

Gerçekleri söleyecek cesaretimiz olmadığından yalan sölüyoruzdur belki

gerçekleri duymak karsı tarafıda memnun etmez ki memnun etse kötü sonuçları olmaz zaten :D memnun olmadıkları için verecekleri tepkiler ürkütücü geliyor sankihahaha

Haklısın kimsenin gerçekleri duymaya cesareti yok diyelim o zaman :D

ßence günün konusu bu ?
aH insan bir yalana alısdımı her zaman dewamı gelir ask gibi bise bu yalan bir seni yakaladımı daha bırakmaz bu yalan peşini ardı ardına gelir yalanlar.
Nedenmi yalan söleriz. bazen birinden sıkıldınız kurtulmak icin bazende zorda kaldınız zaman yalana basvurursunuz sevgiliye beyaz yalanlar mesela sölencek cok durum war aslında bazıları yalanı meslek edinmis zaten hayatı yalan olmus ole insanların herneyse ben cok konusdum :) :)

ben yalanı hastalık olarak görmüyorum günlük hayatımızda çokca başvurduğumuz kesin ama bir alışkanlık olduğundan ziyade bir durum gereği mecbur bırakıldığımızı düşünüyorum o an mecbur bırakılıyor gerçeklerden kaçıyoruz

içine düştüğümüz andan kurtulmak için

zor olan animizdan kurtulmak icin.
ama yalan yalani doguruyor

Değişir ; Kimi alışkanlıktan söyler, kimi söylediği yalanların içinde boğulduğu için yeni yalanlara devam ederek kurtulmaya çalışır.

Bazen korkudan yalan söylenir.

Bazen mecbur bırakıldığımızdan.

Bazende doğruları söyleyebilecek kadar cesaretli olamamaktan . .

Yalan söylemek daha kolaydır. Ama sonuçları hiçbir zaman zamanında doğrusunun söylediğinde olacaklardan az olmaz hatta fazlası olur.

Hayatta:
Mutlu olmak, huzurlu olmak, Kimi zaman para kazanmak vb. her türlü duygu için söylenen sözdür. Kim ihtiyac duymam derki bu eylemlere ?.

''Yalan söylemedim diyen bile yalan söylemiştir.''

öncelikle ben yalan söylemedim diyen herkes birer yalancıdır :) :D bazen mecbur kaldık hepimizi söyledik.. xD ama yalan söylemek kişiyi küçülten ve zavallı konumuna düşüren acizlikten başka bir şey değildir :) hani bazen çaresiz kalırsın söylemek zorunda olursun mecbur kalırsın artık yani söylersin ufak tefek.. kendimden örnek veriyorum:dışarı çıkmak istemediğim zamanlarda arkadaşlarım ısrar etmesin diye hastayım yatıyorum vs. derim.. bazılarında ise hastalık olmuş ahmaklık yapıp alışkanlık haline getirenler var bu durumu.. gözünün içine baka baka yalan söyleyenler var.. karşısındakini kandırdığını sanıp aslında kendini kandıranlar... karşısındaki insana değer vermeyenler.... cesaretsiz insanlar..

Son düzenleme:

Pinokyo herşeyin sebebi. O olmasaydı yalan da olmazdı diyen birini tanıyorum

Gerçekleri karşı tarafa iletmemiz , karşı tarafı memnun etmeyeceği gibi , karşıdan gelecek cümleler de bizi memnun etmeyecektir. Bununla beraber " Seri Üretime " geçmeye başlarız. Karşılıklı memnuniyetsizlik , Öz Güven Eksikliği ve Cesaretsizlik olarak adlandırabiliyorum .

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri