Ne Yiyorsak Oyuz..

ashli

Bayan Üye
ETeyV.jpg


Ekmekleriniz bayatladı mı ?


Bayatlayan ekmekleri robota çekip galeta unu haline getirin. Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın.

Uir4S.jpg


Bamya

Bamya halsizlik için birebirdir. 100 gram bamyada günlük ihtiyacınız olan magnezyumun 3'te birini demirin ise tamamını alırsınız.

OR69h.jpg


Bezelye

Bezelye pişirirken tuzunu en son ekleyin. Ayrıca pişirme sırasında iki tane kesme şeker atarsanız çok daha lezzetli bir sonuç elde edersiniz.

1Zn14.jpg


Cam tencere

Cam tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için yemeği pişirmeden önce iç yüzeyini limon kabuğu ile silin.

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

jtPjQ.jpg


Tavşan kanı çaylar

Yaptığınız çayın daha iyi renk alması ve daha lezzetli olması için şu yöntemi uygulayın. Öncelikle demliğinizin içine bir miktar su ekleyip boşaltın. Daha sonra çayınızı demliğe attıktan sonra ocakta bir miktar bekletin. Böylece çay nemlenecek ve üzerine döktüğünüz kaynar su ile çok daha lezzetli olacaktır.

7aFOU.jpg


Çikolata sosu


Çikolata sosu hazırlarken üzerine biraz kahve atın. Böylece bambaşka bir tat elde edersiniz.

fiSlu.jpg


Çorba hazırlarken


Çorbanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, iyice pişirmeden 10 dakika önce içine bir kaşık sirke ekleyin. Eğer çorbanız çok yağlı olduysa bir kağıt peçeteyi üzerine yavaşça serpin. Böylece peçete yağı emecektir.

AbAT8.jpg


Tam kıvamında bir ayva reçeli nasıl yapılır?

Ayva reçelini sevmeyen yoktur sanırım. Ayva reçeli yaparken birçok kişi o istenilen yumuşak pelte kıvamı tutturamıyor. İşte o kıvamı tutturmak için yapmanız gerekenler;

Ayvaları önceden pişirin.
Şekeri, ayvalar yumuşadıktan sonra katın.
Kısık ateşte ve ağzı açık tencerede pişirin.
Ayvalar bronzlaşmasın diye limonlu suya atın.

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

WV2Pv.jpg


Balın saf olup olmadığını nasıl anlarsınız?


Sahte bal ile gerçek bal arasındaki farkı ayırt edebilir misiniz? Gerçek bal, arının doğadam tamamen kendi çabalarıyla en saf halde toplayıp kendi enzimleriyle midesinde üretmiş olduğu bir gıda maddesidir. Oysa glikozlu bal, arı kovanının içine yerleştirilen glikoz-şeker şerbetini arının emmesi ve bunu bala çevirmesinden ibarettir. İşte size sahte bal ile gerçek balı ayırt etmek için en pratik yöntemler.

Balın yoğunluğu çok akışkanlığı sürekli olmalıdır. Kesik kesik akan bal sahtedir. Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir. Çiçek balı hızlı çam balıysa daha yavaş akar.

Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.

Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha keskindir. Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar. Bu yediğiniz gerçek baldır.

Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem yada tereyağ kıvamına gelmesi balın hakiki olduğunun göstergesidir. Soğuk havada donmaz ise bal sahtedir. Zeytinyağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır.

Balda hafifte olsa şekerden kaynaklı alkol olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar.

Yujge.jpg


Balık hakkında bilmeniz gerekenler..

Balık alırken taze olup olmadığını anlamak çok kolaydır. Gözleri pırıl pırıl ve parlak, solungaçları pembe ya da kırmızı olmalıdır.

Balığı ayıklamaya başlamadan önce biraz sirke serpin. Böylece balığın yüzgeçleri çok daha kolay temizlenir, zaman kazanırsınız.

Balığı temizleyip yıkadıktan sonra mutlaka iyice kurulayın. Böylece balık una ve yumurtaya daha iyi bulanacaktır.

Balık dikkatli saklandığı zaman her mevsim tüketilebilir. Kısa sürede tüketilecekse buz içinde veya sıfır derecenin altında bekletilmelidir. Eksi 32 derecede dondurularak, eksi 18 derecede 3-6 ay saklanabilir. Kuru ve serin yerlerde saklanan kurutulmuş, tuzlanmış veya konserve edilmiş balıklar 6-12 ay süreyle tüketilebilir.

Balığı çıtır çıtır seviyorsanız, pişirmeden önce sütün içine batırın. Daha sonra unlayın ve kızartın.

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

bezelyeli-makarna-sosu.jpg



Lezzetli makarna pişirmenin püf noktaları!

Restoranlarda yediğiniz gibi lezzetli makarnalar pişirmek istiyorsanız bu önerilerimize kulak verin!

Tüm makarna çeşitleri aynı değildir. Yörenizdeki en iyi markayı seçmeye özen gösterin. Ayrıca en pahalı makarnanın en iyisi olacağı önyargılarından da kurtulmalısınız.

Makarnaların birbirine yapışmasını önlemek için bol su kullanmaktan çekinmeyin. Bu ölçüde su ile daha rahat pişen makarnalarınıza yağ ve tuz da kolayca nüfuz edebilecektir.

Makarnaların birbirine yapışmasına neden olan bir diğer hata ise suyun tamamen kaynamadan makarnaların eklenmesidir.

Makarna 8-10 dakika arasında pişecektir. Çok fazla olmamakla birlikte 3-4 kez karıştırmak önerilmektedir.

Makarnanın pişirme suyuna zeytinyağı eklemeyin. Zeytinyağı makarnanın etrafında koruyucu bir tabaka oluşturur ve sosun makarnaya nüfuz etmesini engeller.

Makarnayı yıkamayın. Yıkarken tüm vitaminlerini ve besleyici değerlerini kaybeden makarna lezzetten de yoksun kalmaktadır. Makarnanın süzdüğünüz suyunu sosu pişirirken kullanabilirsiniz.

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

pastaci-kremasi-nasil-hazirlanir--2607059.Jpeg


Pastacı Kreması nasıl hazırlanır?

Evde keyifli pastalar hazırlamak için kolay pastacı kreması tarifimize göz atın!

Pastacı kreması hazırlamak için yumurtaların sarıları ayırarak kullanmak gerekir. Malzemeler yavaşça karıştırılarak birbirine eklenir ve kıvamının bozulmamasına özen gösterilir. Çok kısık ateşte pişirilmesinin sebebi tüm malzemelerin birbirine eşit bir şekilde karışmasını sağlamaktır.

Malzemeler:

500gr süt
150gr şeker
40gr tereyağı
8 adet yumurta sarısı
80gr un
1 paket vanilya

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

xK6j5.jpg


Fırına sinmiş kötü kokular nasıl geçer?


Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokularını temizleyip yerine temiz kokular bıraksın diye satın aldığımız o pahalı ürünler istediğimiz gibi ferah bir koku bırakmıyorsa, size daha pratik ve ucuz bir önerimiz var. Yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı bir kaç dakika için ısıtın. Daha sonra soğumaya bırakın. Fırınınız umduğunuzdan da güzel kokucak.

8azqi.jpg


Tahta kaşıkların kararmasını önlemek için ne yapmak gerekir?

Mutfakta kullanılan tahta kaşıklar renklerini çabucak kaybeder, kahverengine dönüşürler. Bunu bir dereceye kadar önlemek istiyorsanız, tahta kaşıkları, duru suda iyice ıslattıktan sonra kullanırsanız daha iyi netice alırsınız.

6hyTD.jpg


Kahve Nasıl Köpürtülür?


Kahve yaparken bakır cezve kullanmaya dikkat edin. 1 tatlı kaşığı (tepeleme olmasın) kahveye 1 tatlı kaşığı şeker kullanın. (Daha tatlı yada acı seviyorsanız ölçüleri buna göre ayarlayın) suyu şekeri kahveyi cezyeye alın iyice karıştırın topak kalmasın sonra kısık ateşe alın ve yavaş yavaş karıştırarak pişirin kaynamaya yakın köpüğü alın (Kahveniz tazeyse ) bol köpüklü bir kahve yapmış olacaksınız.

m5aCS.jpg


Sarımsak Kokusu Nasıl Giderilir?


Sarımsak doğal antibiyotik olarak bilinen çok faydalı bir sebzedir. Uzmanlar bol bol sarımsak yendiğinde hastalıklara yakalanma riskinin azaldığını ve sağlık için mutlaka yenmesi gerektiğini söylüyor. Ama birde kötü kokusu olmasa öyle değilmi? Çoğu kişi sarımsağı kokusu nedeniyle yemiyor. Nefeste uzun süre kalan bir türlü gitmeyen kokusu çok rahatsız edici olabiliyor. İşte şimdi sarımsağı gönül rahatlığı ile kokmadan yemenizi sağlayacak bir önerimiz var.

Sarımsağın kokusunu tam 3 saniyede hiçbir şekilde çevreye koku vermeden ve yediğinizde hiçbir koku olmadan tüketmenizi sağlayacak. Bunun için birkaç diş sarımsağı hiç soymadan mikrodalga fırınızda 400 watta 3 saniye birkaç tıslama gelinceye kadar pişiriyorsunuz. Sadece 3 saniyede, Soğuduktan sonra yiyorsunuz ve kimse sizin sarımsak yediğinize inanmayacak.

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

LKuxz.jpg


Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır?

Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor.

İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber:

Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun.
Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik.
Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, küçük Hindistan cevizi.
Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye.
Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun.
Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil,
Karaciğer: Fesleğen, soğan.
Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran.
Mantar: Tarhun, kekik.
Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik.
Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç.
Sebzeler: Kekik.
Soğan: Fesleğen, kekik.
Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı.
Bahçe bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun.
Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik.
Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak.
Yumurta: Kekik, tarhun.
Ispanak: Kekik, küçük Hindistan cevizi, biberiye

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

Baklavanın püf noktaları!

baklavanin-puf-noktalari--2125807.Jpeg


Baklava, başta bizim mutfağımız olmak üzere Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında önemli bir yere sahip bir çeşit hamur tatlısıdır. Hakiki baklavanın bazı püf noktaları bulunur.

Baklava genelte 40 kat hamurdan yapılırsa makbul olur. Açılan yufkalar da karşısı görülecek kadar ince olmalıdır. Hamuru ince açmaya çalışırken dağılmaması için yeterince yumurta kullanılmalıdır. Hamur içerisinde kullanılan unun sarı, sert buğday hamuru olması gerekmektedir.

Baklavanın kıtır olması için hamuruna yarım limonun suyu eklenmelidir. Limon suyu hamurunuzun çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.

Baklava yapımında kullanılan tereyağın kalitesi ayrı önem taşır. Tereyağı kullanmak istemiyorsanız süt oranı yüksek katı margarinler kullanılmalıdır.

Baklavanın şerbetini hazırlarken ise mutlaka çeyrek limon katılmalıdır. Bu sayede şerbetin şekerlenmesi önlenecektir.

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

Kuru fasulye yaparken dikkat edilecekler

kuru-fasulye-yaparken-dikkat-edilecekler-2176087.Jpeg


Kuru fasulye eski zamanlardan beri pişirilen ve severek tüketilen bir yemektir. Acılı, acısız, etli ve pastırmalı gibi pek çok farklı tarifle hazırlanabilen fasulyenin püf noktalarına göz atalım.

Fasulye ve nohut bilindiği üzere bir gece önceden ıslatılarak bekletilir. Bu sayede gaz yapması engellenmiş olur. Fasulye ilk suyunu çekeceği için 1-2 saat sonra yeni bir su ekleyin ve sabaha kadar bekletin. Fasulyeye tadını veren baharatlar ve soğandır. Soğanları kavururken 1-2 adet biber de doğranabilir.

Fasulyeyi acı sevenler için pul biberden ziyade turşu önerilmektedir. Acı biber turşularından 2-3 tanesi dilediğiniz acılığı vermeye yetecektir.

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

Yemekleri Tatlandıran Püf Noktalar

Yemekleri tatlandıran püf noktalar nelerdir - Dünyaca ünlü aşçıların mutfak sırları...

1. Kurutulmuş sebzeler ve baharatlar özellikle et yemeklerinde tercih edilebilir. Yüksek sıcaklıkta pişirildiğinde ise dağılacağından ete farklı bir tat katacak ve eridiği için tane halinde kalmayacaktır.

2. Mümkün olduğu kadar taze öğütülmüş baharatlar kullanın. Karabiber, tarçın ve tuzu değirmen aracılığıyla öğüttükten sonra kullanırsanız besin değerleri açısından da daha zengin olacaktır.

3. Farklı çeşitteki tuzları deneyin. Sofra tuzu dışında deniz tuzunu, gri tuzu da tatlandırıcı olarak kullanmaya gayret edin. Bu sayede yiyeceklerin tadının da değiştiğini göreceksiniz.

4. Sos ve çorba hazırlarken tuzu en son koymaya gayret edin. Çünkü baharatlar erken konulduğunda yemeğin kıvamını olumsuz yönde etkileyecektir.

5. Kızartma yaparken sebzeleri ateşten alır almaz üzerine tuz ve baharat serpin. Bu sayede çeşniler sebzelere daha kolay tutunacak ve tadını da daha çekici bir hale getirecektir.

6. Tuz sulandırıcı olarak kullanılabilir; çünkü tuz katılan besinler suyunu bırakır. Sebzeleri veya eti pişirmeden önce biraz tuz serpip bekletir ve ardından pişirirseniz hem besin değerleri açığa çıkacak hem de kendi suyunda pişmiş olacaktır.

8. Mantarları sotelerken ilk olarak sadece sıvı yağ ve bir parça da margarin kullanın. Mantarlar tavada cızırdamaya başlamadan herhangi bir baharat atmamaya özen gösterin. Bu sesi duyduğunuzda mantarların pişmeye ve yağı emmeye hazır olduğunu anlayacaksınız. Bu safhada eklenen baharatlar da yağ ile birlikte emileceğinden tadı daha güzel olacaktır.
 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

Ev yapımı ketçap tarifi!

ev-yapimi-ketcap-tarifi--2237973.Jpeg


Hem yemeklerde hem de sos olarak kullanabileceğiniz ketçap şimdi de ev yapımı tarifiyle karşınızda!

Organik yiyeceklere daha fazla ilgi gösterildiği, besin değerlerinin korunmasına büyük önem verildiği şu günlerde pek çok hazır gıdayı evde de yapmak mümkündür. Yemeklerde, sos olarak ve kahvaltılarda kullanılan ketçap ise evde yapıldığında daha lezzetli olmaktadır.

Malzemeler; 1 Adet kırmızı soğan, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet kereviz sapı, 2 diş sarımsak, 1çorba kaşığı kişniş tohumu, 2 adet karanfil, 5 adet orta boy taze domates, 500 gr. konserve doğranmış domates, 100 ml. veya 1/2 su bardağı kırmızı şarap sirkesi, 1,5 gr, 1 çorba kaşığı esmer şeker

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

Evde Mayonez nasıl yapılır?

evde-mayonez-nasil-yapilir--2311827.Jpeg


Salatalarda veya kızartmaların yanında kullandığımız mayonezi evde yapın, daha sağlıklı yaşayın!

Oldukça lezzetli bir sos olan mayonezi evde yapmak mümkündür. Sanıldığının aksine oldukça basit olan mayonez yapımı sayesinde gönül rahatlığıyla kızartmalar yapıp çocuğunuza da yedirebilirsiniz. Mayonez yaparken ihtiyacınız olacak malzemeler yumurta sarısı, limon suyu, sıvı yağ ve dijon hardaldır. İşte mayonezin tarifi ve malzemelerin ölçüleri:

Malzemeler; 2 adet yumurta sarısı, 1/4 adet limon suyu, 400 ml veya 2 su bardağı sıvıyağ, 10 gr veya 1 çorba kaşığı dijon hardal

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

4ooWi.jpg


Çorbanın Tuzu Fazlaysa Ne Yapmalı?

Çorbanızın tuzu fazla geldiyse, kabuğu soyulmuş patatesi bütün olarak çorbanın içine ekleyin. Bir süre pişirdiğinizde tuzunun azaldığını göreceksiniz. Aynı yöntemi sulu yemeklerde de uygulayabilirsiniz.

Yemeğe dalgınlıkla iki defa tuz koydunuz. Veya yemeğe tuz koyarken miktarını fazlalaştırdınız. Yemeğin fazla tuzunu almak için birkaç basit kural geçerlidir. Yemeğe biraz şeker ile az miktarda sirke ilave edin. Veya bir patatesin kabuğunu soyarak ikiye bölün ve yemeğin içine atarak birkaç dakika kaynatın. Her ikisi de yemekteki fazla tuzu alacaktır.

PB86o.jpg


Et Ve Tavuk Pişirirken

Rostoyu pişirdikten sonra 15 dakika bekletip servis yaparsanız daha yumuşar ve rahat kesilir.

Fırınladığınız tavuğun hemen kurumaması için fırından çıkınca üzerine eritilmiş tereyağı ve az limon suyu karışımı sürün.

Et kavururken tencerenin etrafında biriken (yapışkan) maddeleri sıyırarak tencerenin içine alın. Çünkü bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir.

Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine aromalı bir parça Sana koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz.

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

iHFap.jpg


Evde Dondurma Yapım Yöntemleri

Evde yapılacak dondurmalar üç biçimde hazırlanır.

1. Yöntem:

Hazırlanacak malzeme buzluklara konan metal buz kalıplarının içine konur (bu kalıpların buz parçalarını ayıran bölmeleri kaldırılır). Buzluğun ayan orta ısıda tutulur. Malzeme buzlukta 2 saat tutulduktan sonra çıkarılır. Bir hayli katılaşmış olan malzeme spatulayla iyice karıştırılır, kap tekrar buzluğa kaldırılır. 2 saat sonra dondurma tekrar çıkarılarak iyice kanşunlır. Yine buzluğa kaldırılır, buzdolabının derecesi en soğuğa getirilir ve kap 1 saat kadar buzlukta bırakılır. Dondurma yenecek kıvama gelmiş demektir. Daha çok miktarda dondurma yapmak isteyenler buz kalıbı yerine buzluğa sığabilecek daha büyük bir metal kaba dondurma yapılacak malzemeyi koyabilirler.

2. Yöntem:

Dondurma yapmak için özel olarak üretilmiş alet kullanılır. Elektrikle çalışan bu alet, içinde dönen paletleri bulunan bir alüminyum kutudur. Dondurma yapılacak malzeme bu kutuya konur. Kapağı kapatılır ve kutu buzdolabının buzluğuna yerleştirilir. Buzluğun buzsuz olması gerekir. Buzdolabının ayan ortaya getirilir, buzluktaki kutunun kordonu buzluğun ucundan ve buzdolabının kapısındaki lastiğin kenarından çıkarılıp fişe takılarak dondurma makinesi çalıştırılır. Paletler dönerek kutunun içinde bulunan malzemeyi karıştırır. Böylece hem daha çabuk, hem de daha az emek harcanarak dondurma yapılmış olur. Kutudaki malzeme donup, dondurma kıvamını bulunca dondurma makinesi otomatik olarak kapanır.

3. Yöntem:

Çok eskiden beri kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemle yapılan dondurma çok lezzetli olur ve sakız gibi sünen Bugün bazı ünlü dondurmacılar bu dondurmayı bu yöntemle yapmaktadır. Bu şekilde dondurma yapmak için altı musluklu, kova büyüklüğünde metal bir alet kullanılır. Bu kutuya tuzlu buz parçaları konur (her kg buza 150 gr kayatuzu konur).

Buzların içine, içinde dondurulacak malzeme bulunan ikinci ve daha küçük bir kutu oturtulur. Kutunun içinde bulunan paletler elle çevrilerek veya elektrik enerjisiyle devamlı olarak döner. Böylece buzla soğuyup donan malzeme paletlerle karıştırılır ve lezzetli bir dondurma hazırlanır. Dondurma, kıvamım bulunca artık paletleri çevirmek mümkün olmaz. O zaman dondurma kutudan çıkarılıp başka bir kaba boşaltılır ve servis vaktine kadar soğuk bir yerde bekletilir.

 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

lemons.jpg


Limon Suyu: Limon sert ve suyu zor çıkıyorsa, kesmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırıp sonra kesmek gerekir. O zaman suyunun daha kolay çıktığını göreceksiniz.

Rutubet: Normal odada bile tuzluk rutubetlenir, dökülmesi zorlaşır, delikleri tıkanır. Bunu önlemek için tuzluğun içine birkaç pirinç tanesi atın, bütün rutubeti emecektir. Arada bir de değiştirmeyi unutmayın.

Çöp Kutusu Kokusu: Mutfağınızdaki çöp kutusunun pis kokusundan kurtulmak için koku giderici olarak tuvaletlerde kullandığınız ernetlerden yararlanabilirsiniz. Çöpleri naylon torbayla koymayı alışkanlık haline getirin. Erneti çöp kutusunun dibine yerleştirip üzerine naylon torbayı koyun.
 
---> Ne Yiyorsak Oyuz..

freespace.bmp


Sıcak İçecekler: Camdan yapılmış bir kaba sıcak sıvı dökecekseniz, kabın kırılmaması için önlem almanız gerekir. Sıcak içeceği içine dökmeden önce kaba küçük bir kaşık koyun. Kabı ıslak bir bezin üzerine koyun, sonra doldurun.


Yumurtanın Çatlamaması İçin: Rafadan yumurtaları pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız, çatlamaları önlerseniz.


Doğranmış Soğanların Saklanması: Doğranmış soğanları ağzı kapalı bir kavanoza doldurarak buzdolabında birkaç gün saklayabilirisiniz.


Buzdolabı: Yemekleriniz iyice soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Çok doldurmayın. Tıka basa doldurulmuş bir dolapta soğuk hava yer değiştiremez. Buzdolabının arkasını duvara fazla yaklaştırmayın. Havanın dolaşabilmesi için yeterli mesafe olması gerekir.
 
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber bypuff
Geri
Üst