NASA'dan Ay’a insansız uzay aracı

Heulwen

Kayıtlı Üye
Ay’ı çevreleyen ince atmosfer tabakasını inceleyecek

73250-nasa-dan-ay-a-insansiz-uzay-araci.jpg

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Ay’a yeni bir uzay aracı gönderdi. LADEE adı verilen insansız uzay aracı, yerel saatle cuma akşamı 23.27’de fırlatıldı. 280 milyon dolara (574.3 milyon TL) mal olacak bu proje, Ay’ı çevreleyen ince atmosfer tabakasını inceleyecek, yerden yükselen Ay tozunun ilginç hareketine dair bilgi edinmeye çalışacak.

LADEE ayrıca, NASA’nın gelecekte diğer gezegenlere yönelik çalışmalarda kullanmayı tasarladığı yeni lazer iletişim sisteminin de denenmesini sağlayacak. LADEE, “Ay Atmosferi ve Toz Çevre Araştırmacısı” kelimelerinin İngilizce karşılıklarının kısaltmasından oluşuyor. Roket yoluyla fırlatılacak LADEE uzun bir sarmal rotayı takip ederek bir ay sonra Ay’a varacak. Bunu takip eden bir ay boyunca uzay aracı Ay yüzeyinden 20 km mesafeye indirilmeye çalışılacak. 100 gün boyunca burada bilimsel gözlemlerde bulunacak olan araç daha sonra Ay yüzeyine inecek.

---> NASA'dan Ay’a insansız uzay aracı

nasıl olsa ayı biliyoruz bi de astronot yolla yok yemeğiydi , yok kıyafetiydi , yok houston çok kurcaladım bozuldu bu ana kumanda falan derdi olmasın diye düşünmüş ve insansız kuru kuruya bi bi uzay aracı yollayalım demişler ... xD (Allah benim cezamı verecek amma geyik yaptım xD)

---> NASA'dan Ay’a insansız uzay aracı

Biz ne zaman gideceğiz arkadaş uzaya,nezaman araç göndereceğiz

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri