Namazdan kurtulmanın yolu var...( Yanlış anlamayın )

'hayaL

Bayan Üye
Bütün ibadetlerine yerine getirmeye çalışan bir adam varmışOrucunu tutar,zekatını verir,insanlara yardım elini uzatmaktan hiç geri kalmazmışYalnız bu adamın bir kusuru varmış:
Namazdan Kurtulmanın Yolu Var...(Yanlış Anlaşılmasın.....!!!
Namaz kılmak ona çok ağır gelirmiş,üşenirmişBir gün çok büyük bir hocanın yanına gitmiş

Demiş ki:

Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtarNamaz kılmamak için ne yapmam gerekse söyle yapayımYeter ki şu namazdan kurtulayım demiş

Hoca:

Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok,borcun kılacaksın demiş

Adam yalvarmış bul hocam diyeHoca müddet istemiş adam gitmiş

Aradan haftalar geçmiş,adam gelmiş:

Buldun mu hocam demiş,kurtulacak mıyım?

Hoca:Buldum evladım eğer şu 5 şarttan biri sana uyuyorsa NAMAZ dan mesul değilsin:

1.ÖLÜ İSEN

2.DELİ İSEN

3.ÇOCUK İSEN

4.HAYVAN İSEN

5.KAFİR İSEN tercih senin
Alıntı...

---> Namazdan kurtulmanın yolu var...( Yanlış anlamayın )

sonu çok manidar..hocam çok doğru fetva vermiş.. :)

Güzel bir paylaşım olmuş . Yüreğine sağlık .

Anlayana Sivri Sinek SAZ , Anlamayana Davul Zurna AZ ..

teşekkür ederim yorumlarınız için

İnsanın içini ürpertiyor Özellikle namaz kılmayanların

Belki namaz kılmak için vesile olur kılmayan arkadaşlara

Merhaba.Arkadaşlar evet namazdan kurtulmanın yolu yokmuş gibi gözükür.Ama kitabımız dikkatlice gözden geçirilirse var bence.hemde ayetle.İyi bakın,iyi düşünün.Amma herkes yapabilirmi bilmem.Bulun bakalım.Forumda okadar çok alim varki?!!!.Alimleri görelim.:106:

Siz varsınız ya alim olarak, diger alimler bulamazsa siz açıklarsınız öyle değil mi )

Siz varsınız ya alim olarak, diger alimler bulamazsa siz açıklarsınız öyle değil mi )

Kendiniz bulursanız,değerli olur.Alıntılar yerine,aslına bakmak daha faydalı olabilir.
alimlik bizim ne haddimize.Biz sadece alimim diye geçinenlerin kara kutularına dikkat çekmek istedik.Biz ise garip bir faniyiz.Elimizdeki fidanı dikme derdindeyiz.

Kendimi çok kötü hissettim okuyunca xD
Teşekkürler melek güzel paylaşım :)

ewt namaz namaz namaz....namaz olmadan cennet yok...
Rabb'im kılmayan müslüman kardeşlerimizede nasip eder onlarda biran once başlarlar insaAllah...
Yoksa senelerce benim gibi kılmazlarsa hem namazin verdigi huzurdan yoksun kalırlar hemde benim gibi borclari ödemek icin ilerki yaslarinda fazla fazla kılarlar...

Ama tavsiyem şu bu dünyada mutlaka kılın ahirete bırakmayın namaz borclarınızı...bu dunyada en zor en agir sartlar altında da kılsaniz ahiretin zorluklarının yaninda lüx kalır dünyanın en kötü sartlari...

Kimisi dogruluguna ,dürüstlüğüne ,temiz kalpli ve iyi niyetli olduguna güvenir,sakın size o güveni veren şeytanin vesvesesi...
Hiçbir ademoglu peygamber efendimiz (s.a.v)'den daha iyi insan olamaz,kaldıki cenneti garanti Rabb'in razi oldugu bir kulu onun yüzü suyu hürmetine yaratilmis 18 bin âlemin icindeki canli ve cansiz varlıklar,hal boyle iken efendimiz (s.a.v) neden ben bu ozelliklerde bi kulum niye namaz kılayim dememiş ayaklari şişene kadar namaz kılarmış..

Namaz dinin diregi...başka söze gerek varmı..önemi bu kadar kesin anlatılmış işte...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri