namaz kilanlar, kilmayi dusunenler ve herkes icin...

yesil83

Bayan Üye
Bu tarz konulari herkezle paylasmanin faydali olacagini dusunuyorum.

Yeni hocadan duydum.

Sabah namazi kalkamayacagini dusunenler. Gece yattiginda uyumadan once.
Niyet ettim ALLAH rizasi icin sabah namazina kalkmaya diye niyetleyip 3 kevser suresi okuyup yattiginizda sabah namazina kalkabiliyormus insan.

Umarim faydasi olur sizlerede.

---> namaz kilanlar, kilmayi dusunenler ve herkes icin...

bir kac sey daha ogrendim ama kafam cok karisik yanlis bilgi vermemek icin yazmiyorum. Cunki bir hoca farkli diger hoca farkli diyor.

gusul hakkinda hoca anlatiyor, birsey diyor, ama diger hoca farkli diyor. kafam cok karisik. her hoca farkli diyor. neye inanacagini sasiriyor insan.

Konunun guzelligine bak :)
O emin olmadigin bilgileri de arastirirsan bize de faidesi olabilir yesilim +rep ;)

Konunun guzelligine bak :)
O emin olmadigin bilgileri de arastirirsan bize de faidesi olabilir yesilim +rep ;)

canimsin internetten baktim ama farkli cevaplar yaziyor. yanlis bilgi vermekte istemedim acikcasi. tv de hocadan dinledim farkli diyor internette farkli kaynaklarda farkli diyor tv de baska bir hoca farkli diyor.
benim beynim sulandi sizinkide sulansin istemedim :) cevat aksit hocayi bulursam ona sorarim :) oda imkansiz gibi :) internetten bakayim ulasabilirmiyim cevat hocaya. ona guveniyorum nedense.

bu kafama takilan konu banyo konusu.
kimi hoca asla ciplak banyo yapilip gusul alinamaz mekruh derken, bazi hocalar banyo kucukse kollarini actiginda iki duvara degiyorsa ellerin ve kibleye yuzunu ve sirtini donmedigin surece ciplak banyo yapip gusul alabilirsin diyor. ama tabi edebi olarak ortunmeyi savunuyorlar. yani bu konuyuda yazmis olayim kesin bir bilgisi olan belki paylasir bizimlede.

tesekkurler yesıl :D

rica ederim bocugum.

[MENTION=151958]yesil83[/MENTION] banyoda ortunmek mi ince bir cizgi gercekten :)

Yaklacik 2 Aydir Namaz Kiliorum Kendimi Cok Rahat Hizediorum ...

Örtünüp Guzul Nasil Yapilcakki Anlamadim ...

Merhaba. Değişik.ve detaylı düşünceleriniz var. bizim aklımıza hiç böyle şeyler gelmedi,neden bilmiyorum. Mehmet akif ersoy'un görüşlerinden de faydalanabilirsiniz . güvenilir bir din adamıdır. Tabi birazda kendinize güvenmeniz daha faydalı olabilir. Saygılar.

Merhaba. Değişik.ve detaylı düşünceleriniz var. bizim aklımıza hiç böyle şeyler gelmedi,neden bilmiyorum. Mehmet akif ersoy'un görüşlerinden de faydalanabilirsiniz . güvenilir bir din adamıdır. Tabi birazda kendinize güvenmeniz daha faydalı olabilir. Saygılar.

Selam kardesim. Ben kendi dusuncelerimi yazmiyorum. Dinleyip hocalardan ogrendiklerimi yaziyorum. Internetten bulup kocaman bir yazi ekleyebilirim ama bi fayda verecegini sanmiyorum. Insanlar bende dahil. Tek tekte olsa kisa ve oz bilgiler tercih ediyor.
Bire bir dinledigim seyleri tek cumle halinde paylasiyorum. Bir yanlislik varsa o dinledigim hocanin vebalidir. Kendi aklimdan din adi lna tek bir kelime yazmam.
Okudugun icin tsk.

güzelmis uygulayacagim :)[MENTION=151958]yesil83[/MENTION]

benden de bir cümle olsun.

bir şey öğrenmek istiyorsan neyin yanlış nyin doğru olduğunna karar veremiyorsan
Kuran'a baş vurun.
ben pek bu konularda konuşmayı sevmem. çünkü yaptıığım din bana gizli bende saklıdır. tek söyliyceğğim Kuranı Türkçe hatim etmiş biri olarak hocaların sözlerinden daha çok onu okuyuup İslam dinini anlayıp öğreniyorum.
hocalar çünkü farklı tarikatlarda olup farklı şeyler söyleyebiliyor.
Zamanında gittiğim bir sohbbette hocanın teki bana bırak Kuranı daha biz anlamıyoruz. sen nasıl anlycaksın diyip. bana bağlı olduğu terikatın kitabını verdi öğrenmem için.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri