Muzlu Tart

Hestia

Bayan Üye


MALZEMELER
125 gram erimiş margarin
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
muhallebisi için
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı su
1,5 limon suyu
10 çorba kaşığı toz şeker
Yarım limonun rendelenmiş
kabuğu
Üzeri İçin:
2 adet muz
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 tatlı kaşığı toz antepfıstığı

HAZIRLANIŞI
Margarini eritip içine sütü ilave ederek karıştırın. Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri koyup çırpın. Daha sonra margarin-süt karışımını ilave edip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırpma işlemini tamamlayın.
Hazırladığınız kek hamurunu 24 cm’lik kelepçeli kalıba dökün ve ortadaki hamuru eşit kabarması için yanlara itin. Önceden ısıtılmış 170 derce fırında pişirin. Muhallebiyi hazırlamak için tencereye yumurtaları, unu, suyu, limon suyunu ve toz şekeri koyup malzemenin iyice karışması için çırpın.
Daha sonra ocağa koyup limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynayıp koyu muhallebi kıvamı alınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pişen keki servis tabağına alın. Üzerine pişirdiğiniz muhallebi ılıkken 3-4 çorba kaşığı alıp yayın. Daha sonra soğuttuğunuz muhallebiyi krema sıkma kabına doldurup kekin etrafını süsleyin.
Ortada kalan boşluğa muz dilimleri yerleştirip muzların üzerine hindistancevizi ve toz antepfıstığı serpin.

AFİYET OLSN
 
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri
Üst