MALZEMELER
Pandispanya için:
8 Yumurta Aki,
8 Yumurta Sarisi
120 gr Toz Seker
180 gr Un
KREMA IÇIN:
1 Yumurta
75 gr Tozseker
1 Çay Kasigi Vanilya
50 gr Un
250 gr Süt
50 gr Margarin
5 Muz
YAPILIŞ TARİFİ
Pandispanyayi hazirlamak için; yumurta aklarina tozsekeri
ilave edip iyice koyulasincaya kadar mikserle çirpin. Ayri
bir kapta yumurta sarilarini çirpma teli veya bir çatal ile
çirpin. Karistirmaya devam ederek yumurta aklarina ilave
edin. Iyice yedirene kadar karistirin. Unu ilave edip kevgirle
yavas yavas karistirin. Karisimin sulanmamasina dikkat edin.
Yagli kagit üzerine ayni büyüklükte 3 adet kalp sekli çizip bir
firin tepsisine yerlestirin. Sikma torbasinin ucuna 1 cm çap-
inda düz bir uç takin ve hazirladiginiz hamuru torbaya doldurun.
Yagli kagitlara çizdiginiz kalp sekillerinin içine hamuru sikin.
Önceden isitilmis 180-200 dereceye ayarli firinda pisirin.
Kremayi hazirlamak için yumurta, tozseker ve vanilyayi bir
tencereye alip benmari usulü isitarak un ilave edip karistirin.
Bu arada sütü kaynatin ve yavas yavas unlu karisima ilave
ederek orta ateste 1-2 dakika pisirin.Kremayi sogumasi için
bir tepsiye bosaltin. Soguduktan sonra margarini ilave edin
ve mikserle düsük hizda 1-2 dakika çirpin. Kalp seklindeki
pandispanyalarin birini düz bir tepsiye yerlestirin. Üzerine
hazirladiginiz kremayi sürün. Muzlari ince ince dilimleyip
kremanin üzerine yerlestirin. Krem santiyi paketin üzerindeki
tarife göre hazirlayin ve muzlarin üzerine sürün. Ikinci pand-
ispanya dilimini kapatip ayni islemi tekrarlayin. En üste üçün-
cü dilimi kapatin ve 1 saat buzdolabinda bekletin.Turtayi
buzdolabindan çikarip üzerini ve yan kisimlarini krem santi
ile kaplayin. Dilediginiz gibi süsleyip servis yapin
Pandispanya için:
8 Yumurta Aki,
8 Yumurta Sarisi
120 gr Toz Seker
180 gr Un
KREMA IÇIN:
1 Yumurta
75 gr Tozseker
1 Çay Kasigi Vanilya
50 gr Un
250 gr Süt
50 gr Margarin
5 Muz
YAPILIŞ TARİFİ
Pandispanyayi hazirlamak için; yumurta aklarina tozsekeri
ilave edip iyice koyulasincaya kadar mikserle çirpin. Ayri
bir kapta yumurta sarilarini çirpma teli veya bir çatal ile
çirpin. Karistirmaya devam ederek yumurta aklarina ilave
edin. Iyice yedirene kadar karistirin. Unu ilave edip kevgirle
yavas yavas karistirin. Karisimin sulanmamasina dikkat edin.
Yagli kagit üzerine ayni büyüklükte 3 adet kalp sekli çizip bir
firin tepsisine yerlestirin. Sikma torbasinin ucuna 1 cm çap-
inda düz bir uç takin ve hazirladiginiz hamuru torbaya doldurun.
Yagli kagitlara çizdiginiz kalp sekillerinin içine hamuru sikin.
Önceden isitilmis 180-200 dereceye ayarli firinda pisirin.
Kremayi hazirlamak için yumurta, tozseker ve vanilyayi bir
tencereye alip benmari usulü isitarak un ilave edip karistirin.
Bu arada sütü kaynatin ve yavas yavas unlu karisima ilave
ederek orta ateste 1-2 dakika pisirin.Kremayi sogumasi için
bir tepsiye bosaltin. Soguduktan sonra margarini ilave edin
ve mikserle düsük hizda 1-2 dakika çirpin. Kalp seklindeki
pandispanyalarin birini düz bir tepsiye yerlestirin. Üzerine
hazirladiginiz kremayi sürün. Muzlari ince ince dilimleyip
kremanin üzerine yerlestirin. Krem santiyi paketin üzerindeki
tarife göre hazirlayin ve muzlarin üzerine sürün. Ikinci pand-
ispanya dilimini kapatip ayni islemi tekrarlayin. En üste üçün-
cü dilimi kapatin ve 1 saat buzdolabinda bekletin.Turtayi
buzdolabindan çikarip üzerini ve yan kisimlarini krem santi
ile kaplayin. Dilediginiz gibi süsleyip servis yapin