Muzlu Dondurma Tarifi

ashli

Bayan Üye
423939303361.jpg


Malzemeler

2 kg muz
100 gram tozşeker
Yarım su bardağı su

Yapılışı

Muzları yıkayıp kurulayın. Kabuklarını soyup blendere alın. Tozşekeri suyla karıştırıp iyice eritin ve muzların üzerine ekleyin. Blenderin önce yavaş sonra hızlı devri ile tozşeker tamamen eriyene kadar çekin. Çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin. 4 saat süreyle, her 30 dakikada bir tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın. Sürenin sonunda çırpma teli ile 1-2 dakika çırpıp üzerini düzleyerek yeniden derin dondurucuya kaldırın. 1 gün beklettikten sonra servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst