Müzik Haramdır (Son cevap çok yaratıcı) :p

Amor

Bayan Üye
fx7j5.png

---> Müzik Haramdır (Son cevap çok yaratıcı) :p

Ben de şüphelendim. :D

Özellikle paylaştım bakalım o mu? xD

[MENTION=54256]Mastor[/MENTION] ? açıklama bekliyoruz xD

Bu tür konusma tipi hep onun altından çıkar kesin o :D

Tarzı da aynı avatarı da. xD

harmıŞMI ? Ozman hepmiz gunahkarız cehenmede de birlkteyiz arkdaŞlar :ki:

) yorumlar ilginc ama
Konuya yorum yapma geregi hissettim... Haramdır demek biraz cesaret ister aslında...Haram olmayan şeye haramdır demek ve helal olmayan şeye helaldir demek tehlikedir kişinin imanını tehlikeye sokar...haram ve helalleri Allah koyar yalnızca...haramlıgına dair kesin bir ayet yok benim bildigim kadarı ile...sadece bazı ayetlerde gecen kelimenin türkçe karşılıgı olarak muzik yada terane olduguna dair alimlerin görüş biriligi var...Bu sebeple muzigin gunah oldugunu söylüyorlar, ama bunun tersini söyleyenlerde yok degi, o sözlerin karşılıgının tam olarak muzik olmadıgını söyleyenlerde var...uzunca bir yazıydı bu şekilde okudugum...o yüzden muallakta kalmış bir konu bu konu...

Bu arada ) falanca suresinin 666.ayetine bakın diyen kişi eger berat ise karşı tarafın dini bilgisini kontrol etmek için yorum yapmıştır...cünkü kuranda hiçbir surede 666 ayet yok) en uzunu bakara suresidir ve 286 ayettir...Saygılar efem

Vala supheli degil bence ooo, munzur cevaplar ondn cikar tarz ayni soz aende beratt :D

666 ayet olyını benimde dikkatimi çekti zaten oda sayı simgeside şeytanı simgeliyor internet dünyasında,

Kesin ondan yapmıştır bence de. :)

Ben kim olursa olsun dini konular alaya alındıgında kızıyorum bu yüzden kimse kusura bakmasın...En çok üzerine düşmemiz gereken en ciddi konu üzerinde böyle yorumlar yapıldıgında pek hoşuma gitmiyor açıkçası...yorumu yapan kimdir bilmiyorum elbette ama sonucta Allahın sözlerinden bahsediliyor...Espri yapılacak o kadar konu var ki...Bu durum beni ve benim gibi bir sürü kişiye incitiyor aynı zamanda...Neyse modern dünyaya ayak uyduramayan birir olarak ufaktan susayım) işim gücüm var hem yogun bir insanım ben :p

[MENTION=154874]leylmira[/MENTION] o bahsettigin konuyuda biliyorum canım 666 rakamının neyi ifade ettigini...6666 ayet olmasına karşılık 666 rakamınının şeytanı simgeledigine mi inandılar acaba ) öyleyse dogru yoldalar evet Allah şeytandan büyüktür )

Hayal ablayq katiliyorum.

Bir rivayet okumustjm hatiadigim kadariyka. Bir dugun oluyormus efendimiz s.a.v gelince susmusmlar
Peygmber efendimiz s.a.v da eglenmelerine devam etsinler diye buyuruyor ama tek calgilari tef.
Bildigim kadariyla tef haric Diger calgilar muzik gunah diye biliyorum hatta ilahiler icine soyluyorlardi.
Sarkilarda isyan, ALLAHa sirk kosan sarkiar gunah. :) iste taptim sana, yada ALLAh belani.versin gibi sarki sozleri. Bunlar piskolojik bozukluklarda olusturiyor zaten.
+ bu konuda alay gecenlere Su fazil aya yapmak istedigimi yapmayi istiyorum.
Isinlamak istiyorum resmen

Yapılan çok aptalca birşey...Halimize bak bu tür olaylarla bile kendimizi güldürmeye çalışıyoruz.

Eğer müzik dinlemek günahsa, ince bir hesapla müzikten müziğe değişir heralde.
arabesk müzik 10 günah
pop müzik 15 günah
rock müzik 20 günah
metal müzik 25 günah
angaralı turgut 100 günah
Şimdi yabancı müzik askıda kaldı, sözlerini anlamadığımız için günaha girer mi onu konunun ehline sormak lazım. Ayrıca radyodan dinlemekle, tv'den klipli bir şekilde dinleyrek izlemek günah oranıda farklıdır sanırım. Bunların dışında yoldan geçerken kulak misafiri olmak çok ayrı bir mesele oraya hiç girmeyelim :H

Arkadaşlar sakin. :) Alay etmek ayrı gülüp geçmek ayrı. :) Hakaret veya saygısızlık yok. Yani konuyu paylaşan kişi olarak en azından asla alay etmediğimi belirtmek isterim. Nasıl ki dinle alakalı fıkralara gülebiliyorsak, bu da öylesine bir şey. Allah'ı yok saymadığı, belli bir görüşü belirtmediği sürece sorun yok bence. Yoksa ben müslümanım diyen kimse alay etmez zaten. Bence komikti kendimi güldürmek içinde zorlamadım. :R

[MENTION=152585]_JOK3R_[/MENTION] müzik öğretmenleri de cehennemlik o zaman. :pp

[MENTION=153273]Amor[/MENTION] orasını Allah bilir :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri