Mustafa Kemal Üniversitesi , Mustafa Kemal Üniversitesi Hakkında

-Ediz1912-

Türkiye'nin üç büyükleri; Mustafa,Kemal,ATATÜRK!
Webmaster
mustafa kemal universitesi kimya bölümü yıllık ders programı , mustafa kemal üniversitesi güvenlik elemanı , mustafa kemal üniversitesi güzel sanatlar egitim , iskenderun mustafa kemal üniversitesi kız msnleri , mkü akademik personel bigi arşivi , mustafa kemal üniversitesi yüksek lisans programları , mkü de kamu yönetimi kaç yıllık , mustafa kemal üniversitesi iskenderun kampüsü , mustafa kemal üniversitesi arkeoloji bölümü öğrencileri , iskenderun mustafa kemal ünivturizm ve otelcilik fakültesi , mkü hemşirelik yüksek okulu , antakya sabancı kız yurdu yanı serinyol kampüsü , mustafa kemal üniversitesi makina mezunları listesi , iskenderunlu kızlar msn leri , mustafa kemal üniversitesi beden eğitimi bölümünün dersleri ,

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Haluk İpek
İletişim bilgileri: Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya.
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
Enstitü: 2
YO: 7
Öğrenci sayısı: 6592

Üniversite 6 kampüsten oluşuyor. Antakya'da 492 kız, 540 erkek kapasiteli öğrenci yurdunda 906 öğrenci, İskenderun'da 800 erkek, 128 kız kapasiteli öğrenci yurdunda 456 öğrenci barınıyor. Serinyol kampüsünde 500 kişilik Sabancı Kız yurdu bulunuyor.
Bilgi işlem dairesi başkanlığı, Novell, Netware ve Unıux üzerinde kurduğu yerel ağ yapısı ile hizmet veriyor. Yerleşimi farklı olan üniversite birbirinden bağımsız 7 yerel ağı yapısı bulunuyor ve bu ağ yapıları içinde 70 terminal hizmet veriyor.
Öğrencilerin muayene ve tedavisi için 2 Mediko sosyal merkezi bulunuyor. Üniteler merkez kampüs ve İskenderun kampüsünde hizmet veriyor. 2 pratisyen doktor, 1 diş hekimi, 1 ebe- hemşire, 3 hemşire görev yapıyor.

Mustafa Kemal Üniversitesi


Mustafa Kemal Üniversitesi Hatay ilinde 1992 yılında kurulmuştur. Antakya Merkez Kampüsü ile ilçelerdeki yüksek okul ve meslek yüksek okullarından oluşan üniversitemizin bünyesinde 9 fakülte, 4 yüksek okul, 7 meslek yüksek okulu, 3 enstitü, 6 araştırma merkezi bulunmakta ve ayrıca 12000 lisans-ön lisans, 350 yüksek lisans öğrencisi ile eğitim- öğretime devam etmektedir.Mustafa Kemal Üniversitesi ile ABD’de Texas Pan-American University, Delaware Technical Community Collage ve Almanya’da bulunan Aalen Fachhochschule Teknik Yüksek Okulu arasında işbirliği protokolü mevcut olup, bu üniversitelerle ortak çalışmalar yürütülmektedir.Mustafa Kemal Üniversitesi olarak hedefimiz;"Sadece Türkiye’de değil, dünyada yarışacak nitelikli eleman yetiştirmek, çağdaş dünya üniversiteleri arasında yer almaktır"
Üniversitemize bağlı faaliyet gösteren öğrenci yurdu bulunmamaktadır. Ancak öğrencilerimizin barınma hizmetleri Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlar ve Özel yurtlar tarafından karşılanmaktadır.Antakya’da bulunan Fakülte ve Yüksekokullarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz için Sabancı kız yurdu 544, merkezdeki B Blok kız yurdu 280, borsa erkek yurdu 240, Prefabrik A-B Blok 504 kapasitelidir.İskenderun’da bulunan Fakülte ve Yüksekokullarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz için 400 kapasiteli erkek, 186 kapasiteli kız yurdu bulunmaktadır.İskenderun’da ise mevcut kapasiteli Yükseköğrenim Öğrenci yurtlarında barınma sorunu bulunmamaktadır.
Adana - İskenderun arasında ulaşım yaklaşık 120 km lik otoyol üzerinden sağlanmaktadır. İskenderun-Antakya arası 60 km dir. Tayfur Sökmen Kampüsü İskenderun Antakya Karayolu üzerinde kurulmuştur. Tayfur Sökmen Kampüsüne ulaşım yaklaşık 2 dk da bir kalkan minibüslerce sağlanmaktadır. Herhangi bir ulaşım problemi yoktur. Tayfur Sökmen Kampüsünün Şehir Merkezine uzaklığı yaklaşık 15 km dir.

Eğitim Fakültesi:

MKÜ Eğitim Fakültesi’nin öğretmen yetiştiren bir kurum olarak geçmişi, Kız Öğretmen Okulu statüsüyle hizmet verdiği döneme kadar uzanır. Sırasıyla Öğretmen Lisesi, iki yıllık Hatay Eğitim Enstitüsü, üç yıllık Hatay Eğitim Enstitüsü, 1989’da Çukurova Üniversitesi’ne bağlı dört yıllık Eğitim Yüksek Okulu olarak yapılandırılan kuruma 1992’de Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bağlı dört yıllık fakülte statüsü kazandırılmıştır.
MKÜ Eğitim Fakültesi dördü öğretime açık yedi bölüme sahiptir. Öğrenci yetiştiren bölümler: İlköğretim Bölümü, Türkçe Eğitimi Bölümü, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü (Resim Öğretmenliği Programı), Yabancı Diller Eğitimi Bölümü (İngilizce Öğretmenliği Programı). İlköğretim Bölümü, fakültenin en eski bölümüdür. Diğer bölümler, fakülte statüsüyle birlikte kurulmuştur. Öğrencisi bulunmayan bölümler: Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Bölümü, Özel Eğitim Bölümü, Eğitim Bilimleri Bölümleri ile eğitim vermektedir.
YÖK/Dünya Bankası ve MEB’in işbirliği ile yürütülen ``Millî Eğitimi Geliştirme Projesi" uygulama aşamasına gelmiş, bölüm programları proje çerçevesinde hazırlanan müfredat programlarına göre yeniden düzenlenmiştir.
Proje çerçevesinde, derslerde kullanılmak üzere bilgisayar, eğitim teknolojisi ve diğer laboratuarlarda kullanılacak malzemeler fakültemize gönderilmiş; uygulamaya ağırlık veren bir eğitim sistemiyle kalitenin artırılması amaçlanmıştır. YÖK, akreditasyon çalışmalarını da başlatarak Eğitim Fakültelerinin kalitesinin belirli standartlara ulaşmasını hedeflemektedir. Fakültemiz bu sürecin gereklerini yerine getirmeye yönelik bir yapılanma içine girmiştir.


Fen Edebiyat Fakültesi:

Fakültemiz 1992 yılında kurulmuş olup, 1994-1995 öğretim yılında Kimya ve Biyoloji Bölümlerinde 66 öğrenci, 1998-1999 yılında Arkeoloji Bölümü 30, 2000 - 2001 öğretim yılında
mustafakemal4qdcwecwc.jpg
Tarih Bölümü de 30 öğrenci ile Eğitime-Öğretime başlamıştır. Antropoloji, Batı Dilleri ve Edebiyatı, Coğrafya, Fizik, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı ve Sosyoloji, Sanat Tarihi bölümleri de öğretime açmak için çalışmalar sürmektedir.Fen Edebiyat Fakültelerinin misyonlarından biri, üniversitelerin bütün birimlerine Fen ve Sosyal bilimleri eğitimi vererek, öğrencilerinin alacakları bilgilerle dünyanın her yerinde başarılı olan, öğrenmeyi ve öğretmeyi bilen uzman kişiler olarak yetiştirmektir.

Ayrıca öğrencilere sosyal bilimler enstitülerinde tezsiz yüksek lisans eğitimi verilerek temel bilimler branşlarında ilk ve orta öğretim kurumlarına öğretmen kazandırılmaktadır.. Üstün nitelikli eleman yetiştirmek, Temel Bilimler alanında bilgi üretilmesi, yönetilmesi, kullanılması ve yayılması ile mümkündür.Fakültemizin bu amaçlar doğrultusunda başarılı olabilmesi için, fakülteyi bu hedeflere ulaştıracak politika ve stratejileri sağlamak, doğru ve yeterli bilgiye ulaşmak ve elde edilen bu verileri doğru değerlendirmek gerekir.

Kimya,Biyoloji,Fizik,Coğrafya,Tarih,Arkeoloji,Antr opoloji,Matematik,Batı Dilleri ve Edebiyatı,Sanat Tarihi,Sosyoloji,Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri alanlarında gerekli insan ihtiyacını karsılamak amacıyla eğitim vermektedir.

Güzel Sanatlar Fakültesi:

14.11.1995 tarih ve 95/7515 sayılı kararname ile kurulan Fakültemiz 1998-1999 Eğitim-Öğretim Yılında 15 öğrenci ile öğretime başlamıştır.
Üniversiteler bilimsel, teknolojik ve kültürel alanda yetkin insan yetiştirmeyi amaçlar.
Bu hedef doğrultusunda üniversiteler kendi içlerine kapalı kurumlar olmayıp, kurulduklarıyöreye kültür aktaran, o yörenin kültürünü araştıran, çağa taşıyan kurumlardır.Üniversite öğrencisi ise kurumun yüceliğini duyumsayan, eğitim süresi içinde salt kendi alanı ile ilgili değil, kendisini bütünleyecek kültür ve sanat alanları ile de yoğrulan kişidir. Çağımız bilimin, sanatın, teknolojinin birbirini etkilediği bir çağdır. İnsan yetiştirmede ne bilim, ne sanat ve ne de teknoloji tek başına yeterlidir. Gerek sanatçı, gerek alımlayıcı (seyirci) olarak sanatı yaşamayan, sanat gibi geniş bir anlatım olanağından yararlanmayan bilim ya da teknik adam yarım yetişmiş sayılır.Ülkemiz, gerek köyden kente göçler, gerek kapalı toplum düzeni ve gerekse sanatçıların ve sanatçı yetiştiren kurumların büyük merkezlerde toplanması nedeniyle düzeyli ve düzenli kültür akışından yoksun kalmaktadır. Üniversiteler bu akışı sağlamak zorundadır.


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, özel ve kamu sektöründe 2000’li yılların atılımcı, çağdaş, bilime inanan, aldıkları bilimsel bilgiyi iş hayatına aktarma becerisine sahip gençlerin yetiştirilmesini hedeflemektedir. Eğitim-Öğretim programında bu hedefe uygun, mesleki yabancı dil ve bilgisayar kullanımı konularında ders ve uygulamalarla mesleki bilgileri desteklenmektedir
Eğitim-Öğretim hizmetinin yanında il ve bölgenin ekonomik yaşamına ilişkin konularda araştırma çalışmaları ile katkısını sürdüren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, halen süren projelerle, iş dünyası ile kurduğu ilişkilerle Üniversite-Sanayi İşbirliği’nin de örneklerini gösterme çabası içindedir.
İşletme,İktisat,Kamu Yönetimi,Maliye Bölmlerini bünyesinde bulundurmaktadır.
Adres :Mustafa Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Tayfur Sökmen Kampüsü Antakya/HATAY

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi:

Fakültemiz Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı olarak 1993 yılında kurulmuştur. 1994-1995 Eğitim - Öğretim yılında Makine Mühendisliği Bölümü ve İnşaat Mühendisliği Bölümü olmak üzere iki bölüm halinde eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. 1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ile Makine Mühendisliği Bölümü II.Öğretimi açılmış olup, halen Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde 74, Makine Mühendisliği Bölümünde 167, Makine Mühendisliği Bölümü II.Öğretimde 65 ve İnşaat Mühendisliği Bölümünde 154 öğrenci olmak üzere toplam 460 öğrencisi ile eğitim-öğretimine devam etmektedir.
Fakültemiz bünyesinde 3 Profesör, 14 Yardımcı Doçent, 5 Öğretim Görevlisi, 3 Okutman, 2 Uzman, 35 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 62 Akademik Personel ve 19 İdari Personel görev yapmaktadır.Fakültemiz eğitim-öğretimi ile gelişimini hızlı bir şekilde sürdürmeye devam etmektedir
Elektrik-Elektronik Mühendisliği,İnşaat Mühendisliği,Makine Mühendisliği bölümleriyle eğitim vermektedir.
Adres :Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Tayfur Sökmen Kampüsü Antakya/HATAY


Su Ürünleri Fakültesi:

Su Ürünleri Fakültesi 1992 yılında kurulmuş olup, 1995-1996 öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Fakültemizin kurucu dekanı Prof.Dr. Ahmet ÇAKIR, 1992-1997 yılları arasında görev yapmış, daha sonra dekanlık görevine 1997 yılında Prof.Dr.İhsan AKYURT atanmış olup halen bu görevini yürütmektedir.Fakültemiz ilk olarak İskenderun Arsuz Yolu, Pirinçlik Mevkii’nde bulunan Sağlık Bakanlığı’na ait "Eğitim ve Karantina Tesisleri’nde, Bakanlık ile Üniversitemiz arasında yapılan protokol gereği, tesislerin %40’ını oluşturan 2300 m²’lik kapalı alanda 2001 yılı Eylül ayına kadar hizmet vermiştir. Fakültemiz, Sağlık Bakanlığı ile Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan protokolün sona ermesi ile Tayfur Sökmen Kampüsü (Antakya) Ziraat Fakültesi binasına taşınmıştır. Fakültemiz 2001-2002 eğitim ve öğretim yılına Tayfur Sökmen Kampüsü (Antakya) Ziraat Fakültesi binasında başlamıştır.
Fakülte mevcut öğrenci sayısına göre şu anda yeterli olan 4 adet dersliğe sahiptir. Eğitim ve öğretim Su Ürünleri Bölümü olarak lisans düzeyinde verilmektedir. Ayrıca fakültemizde kurulu olarak üç bölüm bulunmakta olup bu bölümlerde sadece yüksek lisans eğitimi yapılmaktadır.
Temel Bilimler Bölümü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümünden olusmaktadır.

Veteriner Fakültesi:

Veteriner Fakültesi 1992 yılında kurulmuş, ancak 1999-2000 eğitim-öğretim yılında öğrenime başlamış, 2004 yılında ilk mezunlarını verecektir. Fakültemiz 2003 yılı ortalarına kadar Antakya Meslek Yüksek Okulu binasında hizmet vermiş, bu tarihten sonra Tayfur Sökmen Kampusu’ndaki Fakülte binasına taşınmıştır.
veteriner-nystafagiris1.jpg
Beş dersliğin bulunduğu Fakültemizde beş sınıfta toplam 160 öğrenci öğrenim görmektedir. Üç katlı dersliklerin bulunacağı ve sosyal hizmetlerin verileceği ek bina yapımına başlanmış olup 2005 yılı ortalarında tamamlanması planlanmıştır. Mevcut şartlarda fakülte laboratuar bloğu binası içinde beş adet derslik, üç adet öğrenci uygulama laboratuarına ve bir adet anatomi salonuna ilave olarak her anabilim dalına ait birer adet araştırma uygulama laboratuarları mevcuttur. Ayrıca, küçük ve büyük hayvan klinikleri ile hospitalizasyonun yapıldığı alanlar bulunmaktadır. Bazı derslerin çiftlik uygulamalarında Üniversite Araştırma Uyulama Çiftliği, Belediye Kesimhanesi ve bölge hayvanlarından da faydalanılmaktadır.


Fakülte merkez araştırma ve anabilim dalı laboratuarlarında elektroforez ve PCR üniteleri, otoanalizör, kan sayım cihazı, spektrofotometre, mikrotom ve EKG gibi cihazlar mevcut bulunmaktadır. Ayrıca, Üniversite Merkez Araştırma Laboratuarında bulunan ICP-AES, gaz kromotografi, HPLC cihazları ile elektron mikroskopundan da faydalanılabilmektedir.

ENSTİTÜLER_________________________________

Fen Bilimleri Enstitüsü:

Bahçe Bitkileri,Bitki Koruma,Biyoloji,Elektrik Elektronik Mühendisliği,Gıda Mühendisliği,İnşaat Mühendisliği,Kimya,Makine Mühendisliği,Peyzaj Mimarlığı,Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi,Su Ürünleri Temel Bilimleri,Su Ürünleri Yetiştiricilik,Tarımsal Yapılar ve Sulama,Tarla Bitkileri,Toprak,Zootekni anabilimdalarıyla eğitim vermektedir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü:

Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 04.11.1981 tarihinde kabul edilen 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ile bu kanun tamamlayıcı nitelik taşıyan ve 11.07.1992 gün ve 21281 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan 2809 sayılı Kanunun 25/17 Ek maddesi ile kurulmuştur.Sosyal Bilimler Enstitüsünde mevcut 17 Anabilim/Anasanat dalından 13 ‘ünde yüksek lisans programı acık olup, 62 yüksek lisans öğrencimiz öğrenimlerine devam etmektedir.
Türkiye’de ve Avrupa’da saygın Sosyal Bilimler Enstitüleri arasında yer almak; evrensel değerler ışığında Üniversitemizin değerleri ve hedefleri doğrultusunda ulusal ve uluslararası projelerle saygın konumunu güçlendirmektir.Evrensel değerler ışığında üniversitemizin değerlerine ve hedeflerine uygun, bilimsel araştırma projelerini, öğretim programlarını hayata geçirmek, iş dünyası ile işbirliği yaparak, bilimsel bilgi ve uygulama aktarımını sağlamaktır.

Bu enstitülerin yanı sıra Sağlık Bilimleri Enstitüsünüde bünyesinde eğitim vermektedir.

_____________________________YÜKSEKOKULLAR______________________________

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu:

Geleceğin sağlıklı toplumlarını yetiştirecek Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, araştırmacı, çağdaş düşünceye sahip Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenlerini yetiştirmek amacı ile1992 yılında kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz ilk mezunlarını 1996 – 1997 eğitim – öğretim yılında vermiştir. Öğrencilerimiz son üç yılda yapılan KMS sınavlarında büyük bir performans göstermişlerdir. Büyük bir çoğunluğunun ataması yapılmıştır. Halen Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde 285 öğrenci öğrenim görmektedir.
Bölümümüzde 1 Yardımcı Doçent, Doktorası bitmiş 1 Araştırma Görevlisi, Yüksek Lisans eğitimini sürdüren 6 Araştırma Görevlisi ile 8 Öğretim Görevlisi bulunmaktadır.
Uygulama derslerimizde Sağlık Kültür ve Spor Dairesine bağlı bir Spor Salonu, uluslar arası standart ve malzemelerle donanmış çok amaçlı bir Cimnastik Salonu ve Fizyoloji Laboratuarımız mevcuttur.
Adres: Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü Atatürk Cad. PK.31040 Antakya/HATAY

Hatay Sağlık Yüksekokulu:

Yüksekokulumuz, YÖK ve Sağlık Bakanlığı arasında 10 Eylül 1992 tarihinde yapılan protokol gereği eğitim ve öğretime 1993 yılında 70.Yıl Sağlık Meslek Lisesi binasının bir bölümünde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.
İki yıllık önlisans hemşirelik programını tamamlayan öğrenciler Tekniker Hemşire olarak mezun edilmiştir. Okulumuz 10.10.1996 tarih ve 96/8655 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Sağlık Yüksekokulu olarak Hemşirelik Lisans eğitimi vermeye başlamıştır. YÖK Genel Kurulunun 97.3.148 sayılı kararı ile Yönetim Kurulumuzun 15.03.1997 tarih ve 8 sayılı kararı gereğince 2 (İki) yıllık önlisans düzeyindeki Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Hemşirelik programına devam eden öğrencilere lisans eğitimi yapabilme imkanı sağlanmıştır.


Sivil Havacılık Yüksekokulu:

Yüksekokulumuzun idari binası bulunmadığından Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile aynı binayı paylaşmaktadır. Ayrıca İskenderun Havaalanı binasında faaliyetlerini yürütmektedir.Yüksekokulumuz öğrenci almayı ve eğitime başlamayı planlamaktadır. Bunun için bilgisayar, bilgisayar masaları yaptırılmış ve lisan labaratuvarı hazırlık çalışmaları
image004scsacac.jpg
başlatılmıştır. Ayrıca Teksir makinası, Fotokopi makinası, Tepegöz, Slayt makinası,Televizyon,Video gibi eğitim-öğretime hazırlık çalışmaları için çeşitli büro malzemeleri, büro masaları, koltuk, yazı tahtası,sehpa ve kütüphane gibi temel ihtiyaçlar bütçe imkanlarından azami tasarrufta bulunularak alınmış ve halen alımları devam etmektedir.

Yüksekokulumuza tahsis edilen havaalanı 30 m genişliğinde 1.300 m uzunluğunda beton asfalt piste 400 m2 lik terminal binasına sahip olup, 984 dönüm arazi üzerinde kurulmuştur.
Eğitime hazırlık çalışmaları, çeşitli faaliyetler için kullanılan terminal binasının çatısı onarılmış, çevre aydınlatması ,otomatik bariyerli kapı yaptırılmış olup çevre düzenlemesi çalışmaları devam etmektedir.Havaalanı pisti uzatılarak stol tipine dönüştürmek amacı ile 85 dönüm şahıs arazileri istimlak programı kapsamındadır.
Havaalanı özel güvenlik bölgesi sınırlarını oluşturmak için yeniden (1/5.000 ve 1/25.000’lik ) haritalar oluşturularak İçişleri Bakanlığına sunulacaktır.Yüksekokulumuz havaalanında çeşitli etkinliklerin yapıldığı havaalanı pisti çok geniş bir araziye sahip olduğundan güvenliği yetersiz durumdadır. Bu yüzden etraftaki tel çitler zaman-zaman çevre sakinlerinin tecavüzüne maruz kalmaktadır. Bina ve çevrenin korunması, Havaalanı Pistinin iniş ve kalkış güvenliği amacıyla projektörle aydınlatmaya ve daha fazla güvenlik görevlisine ihtiyaç vardır.
Yüksekokulumuza ait halen bir bina bulunmayıp Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu binası ile Havaalanı Terminal binasından geçici olarak yararlanılmaktadır. Eğitim-Öğretim için derslik, büro ve malzeme depolarının yapılması için çalışmalar devam etmektedir.
Yüksekokulumuzda kayıtlı öğrencimiz bulunmadığından kurum içi ve dışı bilimsel etkinliklere henüz başlanamamıştır.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu:

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 1992 yılında kurulmuş, 2001-2002 ‘de eğitime başlamıştır. Okulda lisans ve yükseklisans programları birarada yürütülmektedir. 2002-2003 eğitim yılında 105 lisans, 4 yükseklisans öğrencisi eğitime devam etmiştir. Yüksekokul, 2003-2004 eğitim yılında 100 lisans, 5 yükseklisans öğrencisi kabul edecektir. Akademik kadro bir doçent, üç yardımcı doçent, üç araştırma görevlisi, üç öğretim görevlisinden oluşmaktadır.
Eğitim süresi 1+4 yıldır. Okulda 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Hazırlık sınıfının hedefi, öğrencilerin İngilizce bilgilerini üst düzeye çıkarmak ve sürdürmektir. Üçüncü yılda öğrenciler Almanca veya Fransızca derslerine başlayacaklardır. Yüksekokulun eğitsel amacı, etkili karar alma yeteneği ile turizm ve otel işletmeciliği hakkındaki güncel bilgileri sağlamaktır. Sonuç olarak öğrenciler turizm sektöründeki fırsatları saptama ve bu fırsatları kullanma yeteneğine sahip olurlar.Öğrenciler eğitim yılında iki vize ve bir final sınavı ile değerlendirilirler. Vize sınavları genel nota %40, final sınavları ise %60 oranında etki eder. Öğrenciler lisans eğitimi döneminde yaz staj eğitimlerini tamamlamak zorundadırlar. Aynı zamanda, son yılda öğrenciler bitirme tezi hazırlarlar.
Yüksekokul bir bilgisayar laboratuarı, bir dinlenme laboratuarı ve bir multi-media salonuna sahiptir. Eğitim internet bağlantısı ve on-line kütüphane imkanları tarafından desteklenmektedir. Bilgisayar aracılığıyla kayıt imkanı sağlayan bir sistem dahilinde öğrenci hizmetleri verilmektedir.
Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü ve Seyehat İşletmecili Bölümünde olusmantadır.

Kırıkhan Meslek Yüksekokulu:

Kırıkhan Meslek Yüksekokulu 1994-1995 Öğretim yılında Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş ancak kendine ait bir binasının olmayışı ve fiziki mekan yetersizliği nedeniyle Teknik Programlar Bölümüne bağlı olarak Bağcılık, İktisadi ve İdari Programlar bölümüne bağlı olarak Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı ile eski Kırıkhan Gazi Ortaokulu binasında faaliyete geçmiştir.Günümüzde, Kırıkhan Meslek Yüksekokulunda Teknik Programlar Bölümüne bağlı olarak Bağcılık ve Bahçe Ziraatı, İktisadi ve İdari Programlar Bölümüne bağlı olarak da Büro Yönetimi ve Sekreterlik (I. Öğretim), Büro Yönetimi ve Sekreterlik (II. Öğretim), Muhasebe (I. Öğretim), Muhasebe (II. Öğretim) Programları mevcuttur.

Yüksekokulumuzda 6 adet derslik, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet bağ laboratuvarı, 1 adet daktilografi laboratuvarı bulunmaktadır. Yüksekokulumuz bünyesinde 25 adet bilgisayardan oluşan laboratuvarımız öğrencilerimizin kullanımındadır. Bilgisayar ortamında çeşitli paket muhasebe programları öğretim elemanlarımızın gözetiminde öğrencilerimize uygulamalı olarak verilmektedir. Ayrıca online internet hizmeti de verilmektedir.Mustafa Kemal Üniversitesi Kırıkhan Meslek Yüksekokulunda 6 kadrolu Öğretim Görevlisi, Rektörlük görevlendirmeli 1 Yardımcı Doçent ve 1 Öğretim Görevlisi, 4 ders ücreti karşılığı görev yapan Öğretim Elemanı bulunmaktadır. Programlarda toplam 350 öğrenci öğretim görmektedir.
Öğretim planında yer alan teorik ders ve uygulamaları başaran ve gerekli stajlarını yapan öğrenciler Meslek Elemanı (Tekniker) unvanı ile mezun olmaktadırlar.Bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip ederek hazırlanmış bulunan öğretim planına göre eğitim-öğretim yapan Kırıkhan Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrencilerin iyi yetişmiş birer meslek elemanı olmaları için çaba gösterilmektedir.



Samandağ Meslek Yüksekokulu:

1995 yılında kurulmuş olan Samandağ Meslek Yüksekokulu Besicilik ve Seracılık programlarında eğitim ve öğretim uygulama ağırlıklı olarak yürütülmektedir. Öğrenci uygulamaları yüksekokulumuzun uygulama alanlarında yaptırılmaktadır. Seracılık programı uygulama alanı olarak 2106 m2 ve 75 m2’lik plastik seralara ek olarak, açık tarım ve alçak tünel uygulama alanlarına sahiptir. Besicilik programında ise yumurtacı ve etçi bıldırcın üretimi yapılmakta ve bıldırcınlarda kuluçka faaliyetleri öğrenciler tarafından yürütülmektedir. Ayrıca 5000 etlik piliç kapasiteli ekipman ileri dönemlerde kullanılmak üzere alınmıştır.

Yüksekokulumuz sahip olduğu her iki program öğrencilerine uygulamalı eğitim yaptırmaktadır. Uygulama alanı olarak seracılık programının sahip olduğu seralarda son teknolojiler kullanılmış ve bu teknolojiden yararlanarak gerek öğrencilere gerekse çevre halka örnek olmak hedeflenmiştir. Besicilik programında da entegre bir şekilde bıldırcın yetiştiriciliği yapılmakta ve yeni bir hayvansal protein kaynağı olan bıldırcın yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasında öğrencilerimiz ve Besicilik Programı hocaları yoğun olarak katkı sağlamaktadır. Bu kapsamda Yayladağı ilçesinde Yayladağı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın gerçekleştirdiği ‘Yayladağı Köyleri Bıldırcın Yetiştiriciliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi’ Yüksekokulumuz Besicilik Programı danışmanlığında yürütülmektedir.
Besicilik ve seracılık bölümleriyle eğitim vermektedir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst