Muska Pırasa

Hestia

Bayan Üye



Muska Pırasa
Mutfak: Klasik Tanımlar
Yemek Türü: Dolmalar-Sarmalar
Hazırlama Süresi: 30
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 6
Kalori: 445




Malzemesi:

1 kg. pırasa 1 bardak pirinç 4 adet kuru soğan 1 bardak zeytinyağı 3 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış) 2 yemek kaşığı yeşil soğan (kıyılmış) 1 tatlı kaşığı tarçın 6 adet kesme şeker 1 adet limonun suyu 3 bardak su 1 tatlı kaşığı dolma baharı (yenibahar) 1 çay kaşığı karabiber Tuz

Tarifi:

Pırasaları bıçakla uzunlamasına kesin. Kaynamış tuzlu suda haşlayın. Uzun şeritler elde edin. Şeritleri 20 cm. boyunda kesip, dolma için hazırlayın. Pirinci yıkayıp, tuzlu suda bekletin. Kuş üzümlerini temizleyip, soğuk suda bekletin. Zeytinyağında ufak zar şeklinde doğranmış soğanları kavurun. Pirinci süzün. Soğanlarla birlikte 10-15 dakika kavurun. Altını kısın. Kuş üzümü, yeşil soğan, tarçın, kesme şeker, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine 1 bardak su koyun. Kısık ateşte suyunu çektirin. Altını söndürüp, yenibaharını atıp, karıştırın. Dereotunu içine doğrayın. Şeritlerden bir tanesinin ucuna dolma içinden koyun. Üçgen şeklinde sarın. Dolmaları tencereye dizin. 2 bardak su ile 8 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Dolmaların üzerini kapakla kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.​
 
---> Muska Pırasa

Karnim acikdi pirasayida cok severim off offf......

Emegien saglik
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst