ashli
Bayan Üye
MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI (Alman)
5 kavanoz
Malzeme
1 kilo mürdüm eriği (çekirdekleri çıkartılmış),
500 g toz şeker,
1 silme tatlı kaşığı tarçın,
10 biberiye yaprağı.
Yapılışı
1. Erikleri, şekeri ve baharatı büyük bir kızartma tenceresinin içine koyun.
2. Fırını 200 derecede ısıttıktan sonra tencereyi alt rafa oturtun. Marmelatı yaklaşık 90 dakika pişirin, aradabir karıştırın.
3. Marmelatı kavanozlara doldurun.
5 kavanoz
Malzeme
1 kilo mürdüm eriği (çekirdekleri çıkartılmış),
500 g toz şeker,
1 silme tatlı kaşığı tarçın,
10 biberiye yaprağı.
Yapılışı
1. Erikleri, şekeri ve baharatı büyük bir kızartma tenceresinin içine koyun.
2. Fırını 200 derecede ısıttıktan sonra tencereyi alt rafa oturtun. Marmelatı yaklaşık 90 dakika pişirin, aradabir karıştırın.
3. Marmelatı kavanozlara doldurun.