Hestia
Bayan Üye
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 5-6 bardak et suyu veya su
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- 3 tatlı kaşığı kuru nane
- tuz
Mülayim Çorbası
yemeğinin hazırlanışı:
1,5 çay bardağı sıvı yağda unu kavurun. Fazla sarartmadan şöyle bir çevrilsin. Üzerine et suyunu ekleyin. Kalan yarım çay bardağı sıvı yağı, sarımsakları ve tuzunu ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Diğer tarafta yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın. Çorba kaynadıktan sonra önce çorbadan terbiyeye 5-6 kaşık ilave edip, karıştırın. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynamaya bırakın. Naneyi ilave edip karıştırın ve ateşten indirin.
yemeğinin hazırlanışı:
1,5 çay bardağı sıvı yağda unu kavurun. Fazla sarartmadan şöyle bir çevrilsin. Üzerine et suyunu ekleyin. Kalan yarım çay bardağı sıvı yağı, sarımsakları ve tuzunu ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Diğer tarafta yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın. Çorba kaynadıktan sonra önce çorbadan terbiyeye 5-6 kaşık ilave edip, karıştırın. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynamaya bırakın. Naneyi ilave edip karıştırın ve ateşten indirin.