muhteşem yüzyıl

HaDeS

Kayıtlı Üye
Bir imparatorluğun kaderine yön veren bir aşkın hikayesi...

Muhteşem Yüzyıl Osmanlı'nın en parlak döneminde sarayın kapalı kapıları arkasında dönen oyun ve entrikalara ışık tutuyor.

Dizide, Osmanlı'nın en geniş sınırlara ulaştığı sırada Kırım'dan cariye olmak için yola çıkan bir genç kızın -Moskof Cariye Hürrem'in- oğlunu tahta oturtmak için verdiği mücadele ve yaptıklarıyla bir imparatorluğun kaderine yön verişi ele alınıyor.

Gerçek bir tarihi uyarlama olan dizide izleyiciler, sarayın ve Osmanlı'nın göz kamaştıran zenginliğinin içinde bir kadının ihtiraslı aşkına, hırslarına ve entrikalarına şahit olacak...

Yapımcılığını TİMS Productions’ın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay’ın yazdığı, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan’ın yaptığı dizi, 1500′lü yıllarda Kanuni Sultan Süleyman’ın tahta çıkmasıyla başlayıp Hürrem’le tanışmasının ardından ‘Muhteşem Süleyman’ ismini kazanma sürecini anlatıyor.

Son düzenleme:
---> muhteşem yüzyıl

dizi osmanlıdan çok, kanuniyle hürrem arasındaki aşk konusunu işlemiş. Bu yüzden aşk-ı derun demişler sanırım. Fazla bir şey beklememek lazım :)

---> muhteşem yüzyıl

Onceden izlemiyordum tr Ye gittim yengem izliyordu ondan alistim izliyorum. sirf hutten icin bakiyorum.:) cok tatli. Akibeti ne olacak diye meraktan bakiyorum. Osmanliyi anlatan bir filim olarak degil normal Sizi olarak bakiyorum. Osmanli filimi olarak baksam (oyle gordugum zamanlar) izlemem izlemedim.
Ama simdi normal dizi olarak bakiyorum.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri