Muhteşem Yüzyıl 100. bölüm fragmanı

Deniz kızı

Bayan Üye
190520131224267070626_2.jpg

Muhteşem Yüzyıl'da Kanuni öyle bir rüya görüyor ki Şehzade Mustafa'nın hazin sonu iyice yaklaşıyor... İşte 100. bölüm fragmanı!..

Star TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisi bu hafta 100. bölümüyle 'dalya' diyecek... Muhteşem Yüzyıl'ın 100. bölümünde büyük sürprizler var...

Kanuni'nin rüyası ise içindeki tüm soru işaretlerini su yüzüne çıkaracak. Rüyadan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Rüyasında Hürrem'den olma çocuklarını ve Hürrem'i kefenler içinde gören Kanuni tahtında kılıcı kanlı Mustafa'yı görmesiyle çılgına dönüyor.

STAR

---> Muhteşem Yüzyıl 100. bölüm fragmanı

rüstem paşa beklenildiği gibi işe başladı

musatafa sehzade sonu geliyor galiba, gercegini bilmiyorumda, dizide izledigim kadariyla mustafa aslinda babasina sadik ve osmanli menfaati icin ugrasan bir sehzade.
eger muhstafa sehzadenin sonu gelmeseydi, sultan suleymanin ruyasindaki gibi hurrem sultani ve cocuklarini oldurecekmiydi acaba?

eger muhstafa sehzadenin sonu gelmeseydi, sultan suleymanin ruyasindaki gibi hurrem sultani ve cocuklarini oldurecekmiydi acaba?

hürrem sultanı ve kızını öldürmezdi ama,diğer velihat sehzadeleri öldürme olasılığı hayli yüksek,lakin gözden kaçan bi nokta bu işleri,sultan süleyman hayattayken yapması mümkün değil..çünkü padişah halen süleyman...

hürrem sultanı ve kızını öldürmezdi ama,diğer velihat sehzadeleri öldürme olasılığı hayli yüksek,lakin gözden kaçan bi nokta bu işleri,sultan süleyman hayattayken yapması mümkün değil..çünkü padişah halen süleyman...

haklisin, zaten kafama takilan 2 nokta var. pahitaht diyorlar dizide. o ne oluyor? dogru yazdimmi bilmiyorum ama.. sultan suleyman hayattayken bunlar ne tahtinin derdinde? sultan suleyman oldugunde en buyuk oglu gecmiyor mu yoksa sultan suleyman olmeden once kendisimi belirliyor?

2. nokta. sultan suleyman degil ama sah sultan cok SIK kullaniyor kocasina ve digerlerine, sizler bizim KULLARIMIZSINIZ sizin ne haddinize sorgulamak vs. gibi seyler diyor. ben hic sanmiyorum ki, osmanli doneminde yada hangi donem olursa olsun, birisinin basksaina benim kulumsun desin.
o kim ki, onun kullari olsun. kendini ilah yerine koymus gibi. bence buda dizideki baska bir densizlik. insanlar sadece ALLAH'in kuludur.
tamam onlarin emri altinda olabilir ama kullarimsiniz demekte neyin nesi.

ki... sultanlarin kocalarina, sultanlar boyle davranabiliyorlarmiydi acaba? tehtitkar surekli.

pahitaht diyorlar dizide. o ne oluyor? dogru yazdimmi bilmiyorum ama.. sultan suleyman hayattayken bunlar ne tahtinin derdinde? sultan suleyman oldugunde en buyuk oglu gecmiyor mu yoksa sultan suleyman olmeden once kendisimi belirliyor?

pahitaht,başkent demektir,istanbulu kastediyorlar..
padişah öldüğünde I.AHMete kadar tahta,
geçmek her sehzadenin tabi hakkıydı.tahta ilk önce gelen ve kardeşlerinden kurtulan padişah oluyordu.1.ahmet tahta gectiğinde bu kural değişti..
sultan sağken,taht kavkası olayı da biraz karışık aslında,
örneğin kanuninin babası yavuz sultan selim kendi babası 2.beyaztıt tahta iken onun yerine gecmiştir..bunun sebebi yavuzun cok hararetli biri karakteri olmasındandır..zaten sehzade mustafa da karakter olarak dedesi yavuza cok benzediği inin,kanunini bulun bilincinde oldugundan..agırına gitmiştir tahtan indirilmek...

sizler bizim KULLARIMIZSINIZ sizin ne haddinize sorgulamak vs. gibi seyler diyor. ben hic sanmiyorum ki, osmanli doneminde yada hangi donem olursa olsun, birisinin basksaina benim kulumsun desin.
o kim ki, onun kullari olsun. kendini ilah yerine koymus gibi. bence buda dizideki baska bir densizlik. insanlar sadece ALLAH'in kuludur.
tamam onlarin emri altinda olabilir ama kullarimsiniz demekte neyin nesi.

ki... sultanlarin kocalarina, sultanlar boyle davranabiliyorlarmiydi acaba? tehtitkar surekli.

burada kölemizsinin demek isteniyor aslında...
o zamanki söylemi ile günümüz türkçesi farklılık gösterebilir..
evet sürekli tehtitkarlardır çünkü doğustan sultandırlar...
zaten tarihsel olarak
sah sultan,lütfü pasayı bosuyor,sonrasında lütfü paşa tokat atıyor,
daha sonra harem agalarına dövdürtüyor sah sultan ve sonrasında,
lütfü paşa sadrazamlıktan alınıyor yerine rüstem paşa geciyor...
lütfü paşa bir hayat kadınına işkenc e ettiği için bunlar basına geliyor...

[MENTION=42805]HaDeS[/MENTION] anladim hocam. sagol.

anladim hocam. sagol.

unutulmamalıdır ki,dizideki olaylar tarihten ilham alınarak kurgulanmıştır..bazı yerlerde tarihsel sürec göz önünde bulundurulmuyor..mesela hatice sultan ibrahim paşadan 2 sene sonra vefat ediyor..olmalı yani ayas mehmet paşadan önce ölmeliydi :D

unutulmamalıdır ki,dizideki olaylar tarihten ilham alınarak kurgulanmıştır..bazı yerlerde tarihsel sürec göz önünde bulundurulmuyor..mesela hatice sultan ibrahim paşadan 2 sene sonra vefat ediyor..olmalı yani ayas mehmet paşadan önce ölmeliydi :D

Himmm anladim hocam.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri