AySe^^
Bayan Üye
Birlikte tüketildiğinde etkileri artan lezzetler...
Yiyecek aleminin muhteşem ikilileri belirlendi. İşte birlikte tüketildiğinde etkileri artan lezzetler
Ispanak-pancar:
Ispanakta bulunan demir, pancar ve biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.
Domates-zeytinyağı:
Domateste bulunan ve kalp-damar hastalıklarıyla bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltan ‘likopen’ maddesi, yağda çözülüyor.
Biftek-havuç:
Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor.
Yeşil çay-limon:
Yeşil çay limonla içildiğinde içindeki antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.
Sarımsak-balık:
Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici etki gösteriyor.
Kırmızı et-biberiye:
Ette bulunan ve yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller, biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor. İki besinin yararı vücutta kalıyor.
Portakal suyu-yulaf ezmesi:
Her ikisi de kalp krizini ve damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olurken, bir araya geldiklerinde bu etkileri iki katına çıkıyor.
Elma-kırmızı şarap:
Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı koruyucu olan ‘flavonoid’ maddesi içeren elma, kırmızı şarapla tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını önlüyor, kalp ve damar sistemini koruyor.
Yabanmersini-üzüm:
Her ikisi de antioksidan deposu olan bu meyveler birlikte yenildiğinde bu özellikleri daha da güçleniyor.
Yiyecek aleminin muhteşem ikilileri belirlendi. İşte birlikte tüketildiğinde etkileri artan lezzetler
Ispanak-pancar:
Ispanakta bulunan demir, pancar ve biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.
Domates-zeytinyağı:
Domateste bulunan ve kalp-damar hastalıklarıyla bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltan ‘likopen’ maddesi, yağda çözülüyor.
Biftek-havuç:
Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor.
Yeşil çay-limon:
Yeşil çay limonla içildiğinde içindeki antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.
Sarımsak-balık:
Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici etki gösteriyor.
Kırmızı et-biberiye:
Ette bulunan ve yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller, biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor. İki besinin yararı vücutta kalıyor.
Portakal suyu-yulaf ezmesi:
Her ikisi de kalp krizini ve damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olurken, bir araya geldiklerinde bu etkileri iki katına çıkıyor.
Elma-kırmızı şarap:
Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı koruyucu olan ‘flavonoid’ maddesi içeren elma, kırmızı şarapla tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını önlüyor, kalp ve damar sistemini koruyor.
Yabanmersini-üzüm:
Her ikisi de antioksidan deposu olan bu meyveler birlikte yenildiğinde bu özellikleri daha da güçleniyor.