ashli
Bayan Üye
MUHLAMA (TRABZON)
Malzeme
Peynir
Un
Tereyağı
Az miktarda su
Yapılışı
Peynir ince ince doğrandıktan sonra içeri*sine un ve bir miktar su katılır diğer taraftan tereyağı ocakta kızdırılır. Kızdırmış olduğumuz tereyağın içeri*sine hazırlanmış karışımı üzerine dökerek içindeki peynir eriyene kadar pişirilir. Bazı köylerde muhlamalara soğan, yumurta ilave edilerek yapılır.
Malzeme
Peynir
Un
Tereyağı
Az miktarda su
Yapılışı
Peynir ince ince doğrandıktan sonra içeri*sine un ve bir miktar su katılır diğer taraftan tereyağı ocakta kızdırılır. Kızdırmış olduğumuz tereyağın içeri*sine hazırlanmış karışımı üzerine dökerek içindeki peynir eriyene kadar pişirilir. Bazı köylerde muhlamalara soğan, yumurta ilave edilerek yapılır.