Mühendis

iremsu

Bayan Üye
1950'li yıllarda Amerikalı mühendisler gelmiş Türkiye'ye.. Kayseri'de bir kısım imar çalışmalarına rehberlik edeceklermiş.. Türkiye'de o zamanlarda yol güzergâhını belirleyecek alet ve eleman yokmuş..
Türk mühendisler eşeği yokuşa sürüyor, arkasından elemanlar şeritmetre çekiyor ve eşeğin ayak izlerine kazık çakıp istikamet belirliyorlarmış.. Bunu gören Amerikalı mühendis pratiği kavrayamamış ve sormuş,
- Ne yapıyorlar böyle?
Türk mühendis cevap vermiş,
- Rampada yolun güzergâhını belirliyorlar.
- Anlayamadım?
- Eşek rampayı en uygun yoldan çıkar, biz de eşeğin izinde kazık çakıp rampada yol güzergâhı belirliyoruz..
Amerikalı katılarak gülmeye başlamış.. Yatışınca da sormuş,
- Peki eşek bulamayınca ne yapıyorsunuz?
Türk mühendis bozuntuya vermeden cevap vermiş,
- Amerika'dan mühendis getirtiyoruz..;D;D

---> Mühendis

1950'li yıllarda Amerikalı mühendisler gelmiş Türkiye'ye.. Kayseri'de bir kısım imar çalışmalarına rehberlik edeceklermiş.. Türkiye'de o zamanlarda yol güzergâhını belirleyecek alet ve eleman yokmuş..
Türk mühendisler eşeği yokuşa sürüyor, arkasından elemanlar şeritmetre çekiyor ve eşeğin ayak izlerine kazık çakıp istikamet belirliyorlarmış.. Bunu gören Amerikalı mühendis pratiği kavrayamamış ve sormuş,
- Ne yapıyorlar böyle?
Türk mühendis cevap vermiş,
- Rampada yolun güzergâhını belirliyorlar.
- Anlayamadım?
- Eşek rampayı en uygun yoldan çıkar, biz de eşeğin izinde kazık çakıp rampada yol güzergâhı belirliyoruz..
Amerikalı katılarak gülmeye başlamış.. Yatışınca da sormuş,
- Peki eşek bulamayınca ne yapıyorsunuz?
Türk mühendis bozuntuya vermeden cevap vermiş,
- Amerika'dan mühendis getirtiyoruz..;D;D

Merhaba.
Çok hoşuma gitti. Teşekkür ediyorum emeğiniz için.

Ama düşünmeden de edemiyorum.
Bizim başbakanımız da burdaki mühendis kadar bilgili olabilirmi acaba?.

Mühendis kadar bilgisini tecrübesini bir görebilsek, kendileri ile iftahar edeceğiz ama başbakanımız çok meşgul.
Ya sarhoşlar ile ya da gezi parkındaki çocuklarla uğraşıyor.

Şu işlerini bir bitirsede, hayatta bir kerede şu mühendis gibi olsa, sevinçten havalara uçacağız.

Hayatımızda bir kerede olsa başbakanımızla iftahar etmek istiyoruz!!!.

---> Mühendis

Merhaba.
Çok hoşuma gitti. Teşekkür ediyorum emeğiniz için.

Ama düşünmeden de edemiyorum.
Bizim başbakanımız da burdaki mühendis kadar bilgili olabilirmi acaba?.

Mühendis kadar bilgisini tecrübesini bir görebilsek, kendileri ile iftahar edeceğiz ama başbakanımız çok meşgul.
Ya sarhoşlar ile ya da gezi parkındaki çocuklarla uğraşıyor.

Şu işlerini bir bitirsede, hayatta bir kerede şu mühendis gibi olsa, sevinçten havalara uçacağız.

Hayatımızda bir kerede olsa başbakanımızla iftahar etmek istiyoruz!!!.

seni ayakta alkisliyorum... :3dgxk::3dgxk::3dgxk:

yani, su fikraya bile getirip basbakani soktun ya bravo gercektende.

---> Mühendis

seni ayakta alkisliyorum... :3dgxk::3dgxk::3dgxk:

yani, su fikraya bile getirip basbakani soktun ya bravo gercektende.

Merhaba.
Yeşil kardeşim bizi alkışlamasan da olur.
Sadece yalan söylüyorsun demen yeterli.

Ayrıca fikri yanlış veya gerçek dışı buluyorsan bu fikri çürütmek gerekir. Fikirler alkışla çürümez.

Aylardır bir içki meselesi ile uğraşılmıyormu?. Yo satılmayacak ,yok içilmeyecek.

Koca hükümet gezi parkındaki çocuklarla hala uğraşmıyor mu?.
koca hükümetin uğraşması gereken konular sizce bunlar mı olmalı?. sizce?.

---> Mühendis

Merhaba.
Yeşil kardeşim bizi alkışlamasan da olur.
Sadece yalan söylüyorsun demen yeterli.

Ayrıca fikri yanlış veya gerçek dışı buluyorsan bu fikri çürütmek gerekir. Fikirler alkışla çürümez.

Aylardır bir içki meselesi ile uğraşılmıyormu?. Yo satılmayacak ,yok içilmeyecek.

Koca hükümet gezi parkındaki çocuklarla hala uğraşmıyor mu?.
koca hükümetin uğraşması gereken konular sizce bunlar mı olmalı?. sizce?.

Bak guzel kardesim. Yalan yanlis demedim. Sadece bu yazdiklarinin bu konuyla alakasi yok. Bu sadece bir fikra.. butin bu dusuncelerini baska siyasi bir konu altina yazabikrisin mesela ama tabiki ben kim oluyorumda karisiyorum ama... butin bunlar zaten yeteri kadar yazilip ciziliyor tartsima ve siyasi bolumde. En azindan alakasi olmayan konulara tasimasak.
Alt ust bir fikra ve fikrada bile rte ya konuyu getirmei alkisladim...
Sencede yeri mi bu konu? Yinede sen bilirsin tabi nereye ne yaza
cagini...

---> Mühendis

Bak guzel kardesim. Yalan yanlis demedim. Sadece bu yazdiklarinin bu konuyla alakasi yok. Bu sadece bir fikra.. butin bu dusuncelerini baska siyasi bir konu altina yazabikrisin mesela ama tabiki ben kim oluyorumda karisiyorum ama... butin bunlar zaten yeteri kadar yazilip ciziliyor tartsima ve siyasi bolumde. En azindan alakasi olmayan konulara tasimasak.
Alt ust bir fikra ve fikrada bile rte ya konuyu getirmei alkisladim...
Sencede yeri mi bu konu? Yinede sen bilirsin tabi nereye ne yaza
cagini...

Merhaba sevgili yeşil.

inanırmısın bazen yazıların çok hoş oluyor. Bu da sizin doğallığınızla ilgili olsa gerek.

Ben hem ülkemi,hemde başbakanımızı çok seviyorum. Dünya liderleri ile kıyasladığımda başbakanımızın en önde bulunmasını istiyorum. Benim ülkeme, benim insanıma böyle bir başbakan yakışır.

Ve biz sevdiğimiz için yanlışları, hataları belki farketmemiştir diye söylüyoruz.
Yoksa başkaları gibi ne söylerse alkış, ne söylerse oley diye bağıranlardan(bunları bazı insanlar yağdanlık diye adlandırabilir) bir farkımız kalmaz.

Doğrular kimsenin hatırı için söylenmez. Tek kriteri vardır doğru olacak ve sadece allah rızası için olacak.

Doğruları belirtmenin yeri ve zamanı olmaz. Her yerde her zaman doğrular söylenir.

Buradada bir mühendis amerikalı meslektaşını katlıyorsa,
benim de başbakanımın amerikanın başkanını katlamasını istemek hakkımdır.

ben asla kendim için bir şey talep etmiyorum dikkat ettiyseniz.
Ben hep ülkem,hep vatandaşım,hep bayrağım için güzel birşeyler istiyorum.

Siz de isteyin güzel bir şeyler. Bir şey kırk kere söylenirse gerçek olurmuş derler. Bizim isteklerimizin kırk olmasına daha epey var.

Her istediğiniz gönlünüz kadar güzel olsun.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri