![]() |
![]() |
MUM ATEŞİYLE NEFSİ TERBİYE
Sarayda büyük bir yangın çıkmış. Sultanın kızı kendini dışarıya zor atmış. Kendine geldiğinde gecenin karanlığında ve ıssız biryerde bulmuş kendini. Sığınacağı ve geceyi geçirebileceği biryer aramaya koyulmuş. Az ilerde bir kulube görmüş ve hiç düşünmeden kapısını çalmış. Karşısına yakışıklı genç biri çıkmış. Olanları tek tek anlatmış, geceyi geçirebileceği bir yere ihtiyacı olduğunu söylemiş. Gençde içeriye buyur edip kendi odasını ona hazırlamış. Sultanın kızı tedirgin olmaya başlamış ve kapının deliğinden genci izliyormuş. Genç çalışma masasında ders çalışıyo, arasırada parmağını masadaki muma tutup bekletiyo ve o acıya dayanmaya çalışıyormuş. Bu olay sabaha kadar tekerrür etmiş. Sabah saray görevlileri kızı almak için gelmişler.Kız dayanamayıp gence dün geceki halini sormuş genç ise nefsim bana dün gece seninle ilgili vesvese veriyordu bende parmağını mum ateşine tutup dayanmaya çalışıyordum ve kendi kendime ey nefis daha mum ateşine dayanamıyorsun.cehennem.ateşine nasıl dayanacaksın diyor ve vazgeçiriyordum biraz sonra unutturuyor yine vesvese veriyordu ve ben tekrar parmağımı mum ateşine tutuyordum demiş. Sultan o gencin bu güzel davranışından dolayı kızını bu gençle evlendirmiş......
Bu hikayeden esinlemiş olacakaferin aferinn...:2:
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.