Muhammed Ali

SuqArbOy

Kayıtlı Üye
549641_328581733902767_2093377279_n.jpg

Ben sigara içmem, fakat yanımda her zaman kibrit paketini cebimde taşırım. Ne zaman bir günah işlemeye kalksam, bir kibriti yakıp elimi o ateşle ısıtırım ve kendime derim ki: Ali sen bu ateşe dayanamıyorsun, Cehennem ateşine nasıl dayanacaksın?

[ Muhammed Ali ]​

---> Muhammed Ali

Ben sigara içmem fakat yanımda her zaman kibrit paketini cebimde taşırım. Ne zaman bir günah işlemeye kalksam bir kibriti yakıp elimi o ateşle ısıtırım ve kendime derim ki: Ali sen bu ateşe dayanamıyorsun Cehennem ateşine nasıl dayanacaksın?
[ Muhammed Ali ]
Doğru olmasına doğru ama eskidendi böyle insanlar.Şimdi ise böyle güzel fikirli insanlari görebilmek sanki bir mucize .:36:

---> Muhammed Ali

Güzel demiş Muhammed Ali.Amerika'daki Yıldızlar kaldırımda ismi duvarda olan tek kişidir. benim ismin Peygamber(s.a.v)Efendimin ismidir diyerek yere koydurmamıştır :)

---> Muhammed Ali

MUM ATEŞİYLE NEFSİ TERBİYE
Sarayda büyük bir yangın çıkmış. Sultanın kızı kendini dışarıya zor atmış. Kendine geldiğinde gecenin karanlığında ve ıssız biryerde bulmuş kendini. Sığınacağı ve geceyi geçirebileceği biryer aramaya koyulmuş. Az ilerde bir kulube görmüş ve hiç düşünmeden kapısını çalmış. Karşısına yakışıklı genç biri çıkmış. Olanları tek tek anlatmış, geceyi geçirebileceği bir yere ihtiyacı olduğunu söylemiş. Gençde içeriye buyur edip kendi odasını ona hazırlamış. Sultanın kızı tedirgin olmaya başlamış ve kapının deliğinden genci izliyormuş. Genç çalışma masasında ders çalışıyo, arasırada parmağını masadaki muma tutup bekletiyo ve o acıya dayanmaya çalışıyormuş. Bu olay sabaha kadar tekerrür etmiş. Sabah saray görevlileri kızı almak için gelmişler.Kız dayanamayıp gence dün geceki halini sormuş genç ise nefsim bana dün gece seninle ilgili vesvese veriyordu bende parmağını mum ateşine tutup dayanmaya çalışıyordum ve kendi kendime ey nefis daha mum ateşine dayanamıyorsun.cehennem.ateşine nasıl dayanacaksın diyor ve vazgeçiriyordum biraz sonra unutturuyor yine vesvese veriyordu ve ben tekrar parmağımı mum ateşine tutuyordum demiş. Sultan o gencin bu güzel davranışından dolayı kızını bu gençle evlendirmiş......

Bu hikayeden esinlemiş olacak :) aferin aferinn...:2:

---> Muhammed Ali

MUM ATEŞİYLE NEFSİ TERBİYE
Sarayda büyük bir yangın çıkmış. Sultanın kızı kendini dışarıya zor atmış. Kendine geldiğinde gecenin karanlığında ve ıssız biryerde bulmuş kendini. Sığınacağı ve geceyi geçirebileceği biryer aramaya koyulmuş. Az ilerde bir kulube görmüş ve hiç düşünmeden kapısını çalmış. Karşısına yakışıklı genç biri çıkmış. Olanları tek tek anlatmış, geceyi geçirebileceği bir yere ihtiyacı olduğunu söylemiş. Gençde içeriye buyur edip kendi odasını ona hazırlamış. Sultanın kızı tedirgin olmaya başlamış ve kapının deliğinden genci izliyormuş. Genç çalışma masasında ders çalışıyo, arasırada parmağını masadaki muma tutup bekletiyo ve o acıya dayanmaya çalışıyormuş. Bu olay sabaha kadar tekerrür etmiş. Sabah saray görevlileri kızı almak için gelmişler.Kız dayanamayıp gence dün geceki halini sormuş genç ise nefsim bana dün gece seninle ilgili vesvese veriyordu bende parmağını mum ateşine tutup dayanmaya çalışıyordum ve kendi kendime ey nefis daha mum ateşine dayanamıyorsun.cehennem.ateşine nasıl dayanacaksın diyor ve vazgeçiriyordum biraz sonra unutturuyor yine vesvese veriyordu ve ben tekrar parmağımı mum ateşine tutuyordum demiş. Sultan o gencin bu güzel davranışından dolayı kızını bu gençle evlendirmiş......

Bu hikayeden esinlemiş olacak :) aferin aferinn...:2:

Güzelmis paylastıgın icin tesekkürler :)

---> Muhammed Ali

Güzel ve etkileyici. Ama nefsi terbiye etmek anlatıldığı kadar kolay olsa,inanın şimdikine göre çok farklı yaşıyor olurduk.:2:

Not-) Cübbe giymekle iyi bir müslüman olamazsınız.İyi bir müslüman olabilmek için aklınızı kullanmalısınız.

---> Muhammed Ali

Bu ne la, babaannem de söyler bunu bize. Ne kadar ulvi bir kadın bir kere daha anladım. Canım babaannem.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri