1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3,5 su bardağı su
Tuz, pul biber ve karabiber
Mercimek akşamdan ıslatılır, ertesi günü haşlanır. Soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, zeytinyağında kahverengine yakın renkte kavrulur. Üzerine yıkanmış bulgur katılır, birkaç kez çevrilir. Sonra haşlanmış suyu süzülmüş mercimek ilave edilir. Tuz, karabiber, pul biber serpilir ve suyu eklenir. Kapaklı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirilir. 15 dakika dinlendirilir, karıştırılır. Ilık olarak servise sunulur.
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3,5 su bardağı su
Tuz, pul biber ve karabiber
Mercimek akşamdan ıslatılır, ertesi günü haşlanır. Soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, zeytinyağında kahverengine yakın renkte kavrulur. Üzerine yıkanmış bulgur katılır, birkaç kez çevrilir. Sonra haşlanmış suyu süzülmüş mercimek ilave edilir. Tuz, karabiber, pul biber serpilir ve suyu eklenir. Kapaklı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirilir. 15 dakika dinlendirilir, karıştırılır. Ilık olarak servise sunulur.